Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oorlogsschade Oekraïense infrastructuur geschat op 100 miljard

Oorlogsschade Oekraïense infrastructuur geschat op 100 miljard

KIEV (ANP/RTR) - De schade aan infrastructuur en gebouwen in Oekraïne beloopt na twee weken van Russische beschietingen en raketaanvallen minstens 100 miljard dollar (ruim 90 miljard euro). De economische topadviseur van de regering in Kiev, Oleg Oestenko, heeft dat gezegd.

Als gevolg van de oorlog is de helft van de Oekraïense bedrijven volledig gesloten. De andere helft draait ver onder de normale capaciteit, aldus Oestenko.

Meer uit Buitenland

Russische militaire delegatie in Noord-Korea voor gesprekken

PYONGYANG (ANP/RTR) - Een Russische militaire delegatie is in Noord-Korea om te werken aan de overeenkomsten die Moskou en Pyongyang eerder met elkaar aangingen, meldt het Kremlin vrijdag. Een delegatie onder leiding van de Russische onderminister van Defensie Aleksej Krivoroetsjko voerde volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA gesprekken met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

10 minuten geleden
Paus spreekt bij bezoek België met slachtoffers seksueel misbruik

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Paus Franciscus zal bij zijn bezoek aan België over twee maanden ook spreken met slachtoffers van seksueel misbruik. Het programma van de reis tussen 26 en 29 september is vrijdag bekendgemaakt en daarin staat dat de gesprekken "in alle discretie" zullen plaatsvinden.

33 minuten geleden
Vrouw van Spaanse premier zwijgt voor rechter

MADRID (ANP) - De vrouw van de sociaaldemocratische Spaanse premier Pedro Sánchez, Begoña Gómez, heeft geen verklaringen afgelegd toen ze in Madrid moest verschijnen voor een onderzoeksrechter. Er loopt een vooronderzoek tegen haar omdat ze zich mogelijk rond 2020 schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Ze zou haar invloedrijke positie als echtgenote van de premier hebben misbruikt voor zakelijke belangen. Sánchez is sinds 2018 premier.

36 minuten geleden
Britse regering van Keir Starmer hervat financiële hulp aan UNRWA

LONDEN (ANP/RTR) - De nieuwe Britse regering van Labourpremier Keir Starmer hervat de financiële hulp aan de VN-organisatie die sinds 1949 Palestijnse vluchtelingen bijstaat, de UNRWA. De stap betekent dat de UNRWA op bijna 25 miljoen euro Britse hulp kan rekenen.

1 uur geleden
Lange rijen op internationale vliegvelden

BERLIJN (ANP) - De grote wereldwijde computerstoring heeft voor lange rijen gezorgd op internationale luchthavens. Onder meer in Seoul, Hamburg en Sydney moeten mensen lang wachten omdat veel vluchten vertraagd zijn.

1 uur geleden
Ziekenhuizen in België getroffen door storing

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In België zijn twee ziekenhuizen getroffen door de wereldwijde computerstoring, meldt de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid. De overheidsdienst zegt niet om welke ziekenhuizen het gaat. De zorgverlening is niet getroffen.

1 uur geleden
Meerdere Duitse vliegvelden hebben last van computerstoring

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse vliegverkeer ondervindt hinder van de wereldwijde computerstoringen. Vluchten zijn vertraagd en op meerdere vliegvelden waren problemen met het inchecken.

1 uur geleden