Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oorlogskabinet Israël weer bijeen om aanpak Iran te bespreken

Oorlogskabinet Israël weer bijeen om aanpak Iran te bespreken

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische oorlogskabinet komt dinsdag bijeen. Er wordt dan opnieuw overlegd over hoe gereageerd moet worden op de grote Iraanse drone- en raketaanval van afgelopen weekend, zegt een ingewijde tegen Reuters.

Het is de derde keer dat het oorlogskabinet vergadert sinds de Iraanse aanval. Internationaal wordt gespannen afgewacht of en hoe Israël die gaat vergelden.

Bondgenoten hebben het land opgeroepen de situatie niet nog verder te laten escaleren. De bron van Reuters zei dat nog geen tijdstip bekend is voor de volgende bijeenkomst van het oorlogskabinet.

De Iraanse aanval van afgelopen weekend kon volgens Israël mede dankzij internationale hulp grotendeels worden afgeslagen. De beschieting met drones en raketten was een reactie op een luchtaanval op een Iraanse diplomatieke post in Syrië.

Meer uit Buitenland

Schietpartij was volgens FBI poging tot moord op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De schietpartij bij de campagnebijeenkomst van Donald Trump in Pennsylvania was een poging tot moord op deze Republikeinse presidentskandidaat. Dat heeft de FBI bekendgemaakt op een persconferentie. De FBI heeft de identiteit van de schutter, die werd doodgeschoten door de geheime dienst, nog niet met zekerheid vastgesteld. Het motief is nog onbekend.

26 minuten geleden
Biden spreekt Trump na schietpartij

WASHINGTON (ANP) - President Joe Biden heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump telefonisch gesproken nadat die gewond was geraakt bij een schietpartij bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Dat maakte het Witte Huis bekend, zonder mededelingen te doen over de inhoud van het gesprek.

1 uur geleden
Europese leiders geschokt door aanval op Trump

DEN HAAG (ANP) - Europese leiders reageren vol afschuw op de aanval waarbij de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gewond raakte aan zijn oor. "Ik ben van streek door de schokkende gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst van president Trump en we sturen hem en zijn familie onze beste wensen", zegt de premier van het Verenigd Koninkrijk Keir Starmer op X.

1 uur geleden
Donald Trump Jr.: vader is vol goede moed

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump Jr. laat weten dat hij met zijn vader heeft gesproken nadat de oud-president was geraakt door een kogel tijdens een campagnebijeenkomst. Volgens Trump Jr. is zijn vader "vol goede moed".

4 uur geleden
Trump is in orde en wordt gecontroleerd door lokale medische post

BUTLER (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is in orde en wordt gecontroleerd door een lokale medische post. Dat meldde een verslaggever van CNN op X, na een woordvoerder van Trump gesproken te hebben.

5 uur geleden
Schoten gevuurd op campagnebijeenkomst Trump in Pennsylvania

BUTLER (ANP) - Donald Trump is met bloed aan zijn oor van het podium geëvacueerd nadat er schoten zijn gehoord op een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De Republikeinse presidentskandidaat hief zijn vuist omhoog, toen hij in veiligheid werd gebracht.

6 uur geleden
Fitnessgoeroe Richard Simmons op 76-jarige leeftijd overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse fitnessgoeroe Richard Simmons is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ. De politie gaat uit van een natuurlijke doodsoorzaak. Simmons maakte recent bekend dat hij aan huidkanker leed.

8 uur geleden