Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook zorgen voor Duitse bondscoach om Sané en Musiala

Ook zorgen voor Duitse bondscoach om Sané en Musiala

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Twee weken voordat de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann de voorbereiding op het EK in eigen land start, is er opnieuw slecht nieuws uit München. Bayern München-trainer Thomas Tuchel meldde zaterdag dat Jamal Musiala en Leroy Sané vrijwel zeker dit seizoen niet meer voor hun club in actie komen.

Musiala heeft al maanden last van knieklachten. De jonge aanvaller vertelde na de uitschakeling door Real Madrid in de halve finales van de Champions League dat hij al een tijdje met behulp van "pijnstillers en spuiten" voetbalt. Tuchel zei dat Musiala zondag in ieder geval ontbreekt tegen VfL Wolfsburg. "En volgende week is hij er waarschijnlijk ook niet bij."

Sané kampt al langere tijd met problemen aan zijn schaambeen. "Hij krijgt momenteel weer behandelingen", zei Tuchel, die zoals vrijdag al bekend werd ook Serge Gnabry met een hamstringblessure dit seizoen niet meer kan opstellen. "Voor hem wordt het heel krap om het EK nog te halen." Duitsland speelt op 14 juni de openingswedstrijd tegen Schotland.

Nagelsmann maakt donderdag zijn EK-selectie bekend. Tot 7 juni zijn daarin nog wijzigingen mogelijk.

Meer uit Voetbal

Wiegman wint met Engeland van Frankrijk in EK-kwalificatie

SAINT-ÉTIENNE (ANP) - Bondscoach Sarina Wiegman heeft met Engeland een belangrijke overwinning geboekt in de kwalificatie voor het EK van 2025. De Europees kampioen won in Saint-Étienne met 2-1 van Frankrijk.

1 uur geleden
Portugal boekt oefenzege op Finland, Italië gelijk tegen Turkije

LISSABON (ANP) - Portugal heeft in aanloop naar het EK in Duitsland een oefenzege geboekt op Finland. In Lissabon wonnen de Portugezen van bondscoach Roberto Martínez met 4-2. Turkije, dat straks in dezelfde groep zit, bleef steken op een 0-0-gelijkspel tegen Europees kampioen Italië.

2 uur geleden
Oranje-tegenstander Oostenrijk klopt Servië in oefenduel voor EK

WENEN (ANP) - Oranje-tegenstander Oostenrijk heeft in de eerste test voor het EK van later deze maand gewonnen van Servië. De ploeg van bondscoach Ralf Rangnick stond in Wenen na dertien minuten al 2-0 voor en gaf dat ondanks een Servische tegentreffer niet meer weg (2-1).

3 uur geleden
Bondscoach Jonker vindt 1-1 in Finland 'maximaal haalbare'

TAMPERE (ANP) - Bondscoach Andries Jonker denkt dat het teleurstellende gelijkspel van de voetbalsters bij Finland in de EK-kwalificatie "met dit team het maximaal haalbare" was. "We hebben er een 1-1 uitgeperst. De sinaasappels zijn leeg, niet alleen bij Lieke Martens maar bij het hele team", zei Jonker via een videoverbinding vanuit Tampere over de afzwaaiende Martens en de rest van zijn gehavende ploeg.

4 uur geleden
Geëmotioneerde Martens baalt van gelijkspel in laatste interland

TAMPERE (ANP) - Lieke Martens "baalt ontzettend" van haar laatste interland. Hoewel de 160-voudig international zei terug te kijken op een "hele mooie" interlandcarrière, had ze de voetbalsters graag goed achtergelaten door in Finland een zege in de EK-kwalificatie te boeken. "Ik heb veel mooie herinneringen om op terug te kijken, maar dit is wel zuur", zei een geëmotioneerde Martens na het 1-1-gelijkspel voor de camera van de NOS.

4 uur geleden
Mbappé haalt uit naar vorige werkgever Paris Saint-Germain

METZ (ANP) - De Franse aanvaller Kylian Mbappé heeft een dag na de afronding van zijn transfer naar zijn droomclub Real Madrid uitgehaald naar zijn oude ploeg Paris Saint-Germain. De aanvoerder van Frankrijk zei een dag voor het oefenduel met Luxemburg "opgelucht en bevrijd te zijn" na zeven seizoenen in Parijs.

5 uur geleden
Voetbalsters spelen afscheidsduel Martens gelijk bij Finland

TAMPERE (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben in het afscheidsduel van Lieke Martens teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld bij Finland. Lang leek de ploeg van bondscoach Andries Jonker door een treffer van Lineth Beerensteyn al een grote stap te zetten richting de plaatsing voor het EK van volgend jaar. Maar door een fout van aanvoerster Sherida Spitse een kwartier voor tijd liep Oranje nog tegen puntenverlies aan.

6 uur geleden