Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook zonder publiek levert EK zaalvoetbal KNVB geen verlies op

Ook zonder publiek levert EK zaalvoetbal KNVB geen verlies op

AMSTERDAM (ANP) - Hoewel er vooralsnog geen publiek aanwezig mag zijn bij het Europees kampioenschap zaalvoetbal (futsal) in Amsterdam en Groningen, levert het evenement de KNVB in elk geval geen verlies op. Dat zegt Gijs de Jong, toernooidirecteur en topman van de Nederlandse voetbalbond. "Het risico ligt niet bij de KNVB."

De begroting van het evenement met zestien deelnemende landen bedraagt 8 miljoen euro. "Zoals bij alle grote sportevenementen zorgt het ministerie van Sport voor een bijdrage", aldus De Jong. Dat betreft 2 miljoen. De overige 6 miljoen euro komt voor rekening van de Europese voetbalbond UEFA.

Dat neemt niet weg dat De Jong aanvankelijk had gerekend op een positieve impuls van de kaartverkoop. "In een eerder stadium hebben we al 30.000 kaarten verkocht", zegt hij. "Toen bleek dat door de maatregelen tegen corona de situatie veranderde, zijn we terughoudender geworden met de verkoop. Als we de campagne hadden doorgezet, waren er nu vermoedelijk 70.000 kaarten verkocht. Vlak voor het begin van de wedstrijden zou dat denk ik naar de 100.000 zijn gegaan."

Groningen

Het evenement begint woensdag, met onder meer Nederland - Oekraïne in de Ziggo Dome van Amsterdam. De andere speelstad is Groningen. De Jong hoopt dat in het verloop het het toernooi, dat duurt tot 6 februari, alsnog publiek mag worden toegelaten. "Dat zou nog het nodige kunnen goedmaken. Al zal wat de publieke belangstelling betreft veel afhankelijk zijn van of Nederland zich plaatst voor de knock-outfase."

Nederland, op papier niet behorend tot de toplanden in het zaalvoetbal, is ingedeeld in een groep met Oekraïne, Servië en Portugal. Portugal is de regerend wereldkampioen, Oranje staat op de Europese ranking op de negentiende plaats.

Meer uit Sport

Atlete Sedney meed olympisch jaar na grensoverschrijdend gedrag

ARNHEM (ANP) - Atlete Zoë Sedney zegt meerdere keren te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. In een post op haar Instagram-account schrijft ze dat "wat gebeurde voor het seizoen 2024 en hoe de autoriteiten ermee omgingen de druppel was". De situatie leidde ertoe dat de 22-jarige sprintster het olympische seizoen liet schieten. "Het is ook de reden dat ik eerder een operatie heb ondergaan."

12 uur geleden
Veldrijder Van der Haar wint opnieuw Nacht van Woerden

WOERDEN (ANP) - Veldrijder Lars van der Haar heeft zijn zegereeks in de Nacht van Woerden voortgezet. De Nederlander van Baloise Trek Lions was voor de achtste keer de beste in de avondlijke cross. Zijn serie begon in 2015. In 2020 en 2021 ging de Woerdense veldrit niet door.

13 uur geleden
Tennisser Thiem neemt afscheid met nederlaag in Wenen

WENEN (ANP) - De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem heeft voor eigen publiek in Wenen zijn laatste wedstrijd als professional gespeeld. De 31-jarige oud-winnaar van de US Open werd op zijn laatste toernooi in de eerste ronde uitgeschakeld door de Italiaan Luciano Darderi: 6-7 (6) 2-6.

14 uur geleden
Handballers Oranje raken opnieuw doelman kwijt door blessure

ARNHEM (ANP) - Na Bart Ravensbergen is opnieuw een doelman uit de nationale handbalselectie ernstig geblesseerd geraakt. Arjan Versteijnen heeft zondag in een competitieduel van zijn Duitse club EHV Aue de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd en wacht een lange herstelperiode. Versteijnen behoorde tot de selectie van bondscoach Staffan Olsson voor de komende EK-kwalificatieduels met Oekraïne en Kosovo.

17 uur geleden
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na opgave Boeblik

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De nummer 67 van de wereldranglijst zag zijn tegenstander Aleksandr Boeblik uit Kazachstan opgeven bij 3-6 6-4 4-0 in het voordeel van de Nederlander.

17 uur geleden
Skiër Hirscher kan zondag in Sölden debuut maken als Nederlander

SÖLDEN (ANP) - Skiër Marcel Hirscher maakt zondag mogelijk zijn debuut als Nederlander in Sölden. De 35-jarige Oostenrijker, die een Nederlandse moeder heeft, is aangemeld voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en beslist de komende dagen of hij daadwerkelijk in actie komt. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) dinsdag.

18 uur geleden
De Bruyne nog niet fit voor duel Manchester City met Sparta Praag

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City moet het woensdag tegen Sparta Praag in de Champions League waarschijnlijk doen zonder Kevin De Bruyne. De 33-jarige Belg is nog niet volledig hersteld van de spierblessure die hij opliep in het duel met Internazionale enkele weken geleden.

19 uur geleden