Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook zaterdag drukte bij callcenter voor afspraak coronatest

Ook zaterdag drukte bij callcenter voor afspraak coronatest

UTRECHT (ANP) - Het blijft onverminderd druk bij het landelijke callcenter voor het maken van een afspraak voor een coronatest. Dat meldt GGD GHOR, de koepel van GGD's.

Vrijdag zijn 83.817 nieuwe testafspraken gemaakt en ruim 83.000 testen afgenomen. Tot 11.00 uur zaterdagochtend hebben al 55.000 mensen geprobeerd te bellen met het landelijk telefoonnummer 0800-1202. Wie geen gehoor krijgt, wordt gevraagd het later nog eens te proberen. De lijn is elke dag te bellen van 08.00 tot 20.00 uur.

De afgelopen dagen stonden de telefoons in het callcenter ook al roodgloeiend. Zo werden er maandag ruim 100.000 testafspraken gemaakt en meer dan 77.000 tests afgenomen, aldus GGD GHOR.

Bij de GGD kunnen mensen niet terecht voor een coronatest voor toegang tot bijvoorbeeld een sportwedstrijd of cultureel evenement. Dat loopt via de website van Testen voor Toegang.

Meer uit Gezond

Meningokokken onder bedevaartgangers Saudi-Arabië

SOLNA (ANP) - Zeker twaalf mensen die onlangs voor een islamitische bedevaart in Saudi-Arabië zijn geweest, bleken na terugkeer meningokokken te hebben. Dat is een gevaarlijke bacterie die hersenvliesontsteking kan veroorzaken. Het gaat om vijf mensen uit de Verenigde Staten, vier uit Frankrijk en drie uit het Verenigd Koninkrijk.

1 dag geleden
Van Ooijen: plannen coalitie 'complete kaalslag' voor preventie

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) noemt de plannen van de nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB op het gebied van preventie "een complete kaalslag". Bij de inloop van de ministerraad rekent hij voor dat op dit beleidsterrein ongeveer "al het budget wordt weggesneden".

1 dag geleden
Groot actieplan moet resistentie tegen antibiotica terugdringen

DEN HAAG (ANP) - Nederland introduceert een Nationaal Actieplan Antimicrobiële Resistentie voor de periode tot en met 2030. Antimicrobiële resistentie betekent dat infecties moeilijker te behandelen zijn, doordat antibiotica niet goed meer aanslaan. Dat komt doordat ze te veel en onjuist worden toegepast. Het is een wereldwijd probleem dat volgens de Rijksoverheid jaarlijks 700.000 levens kost.

2 dagen geleden
Ziekenhuizen willen bezuiniging van tafel en meer loonruimte

UTRECHT (ANP) - Ziekenhuizen dringen er bij de formerende partijen op aan een voorgenomen bezuiniging voor de zorgarbeidsmarkt te schrappen én geld uit te trekken om de middeninkomens in de sector te verhogen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zijn die maatregelen nodig om professionals te behouden voor de sector. "Zorgprofessionals staan elke dag weer klaar voor ons allemaal. Zij verdienen onze aandacht en steun", reageert voorzitter Ad Melkert.

2 dagen geleden
Gezondheidsorganisaties zien veel woorden, maar geen dekking

DEN HAAG (ANP) - Koepel van gezondheidsdiensten GGD GHOR ziet in het donderdag gepresenteerde hoofdlijnenakkoord wel veel woorden over preventie en het verkleinen van gezondheidsverschillen, maar niet de financiering die nodig is om Nederlanders echt gezonder te maken. Ook de geestelijke gezondheidszorg is kritisch.

2 dagen geleden
Verpleegkundigen missen duidelijke aanpak problemen

DEN HAAG (ANP) - De belangenorganisatie van verpleegkundigen NU'91 ziet in het akkoord van PVV, VVD, BBB en NSC "op papier mooie ambities", maar in de praktijk bevat het hoofdlijnenakkoord volgens haar "vooral verkapte bezuinigingen voor de zorg".

2 dagen geleden
Gehandicaptenzorg mist aandacht en hekelt bezuinigingen

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland mist in het coalitieakkoord aandacht voor mensen met een beperking "en de stappen die nodig zijn om hen betekenisvol te laten meedoen in de samenleving". Dat bezuinigingen op de gehandicaptenzorg gewoon doorgaan en daarbij ook wordt gekort op het arbeidsmarktbeleid in de zorg, vindt de organisatie teleurstellend.

2 dagen geleden