Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Zandvoort staat vervoer Formule 1-teams over strand toe

Ook Zandvoort staat vervoer Formule 1-teams over strand toe

ZANDVOORT (ANP) - Ook de gemeente Zandvoort staat toe dat teams van de Formule 1 in mei over het strand mogen rijden om snel van en naar het circuit te komen. De Zandvoortse raad verwierp dinsdagavond een motie van vier partijen tegen het toestaan door Zandvoort van vervoer over het strand.

Zandvoort stelt wel als voorwaarde: "alleen als vervoer over de weg of door de lucht echt niet kan".

Het Noordwijkse gemeentebestuur kwam eerder ook al met dat voornemen. Twee of drie Formule 1-teams, waaronder dat van Max Verstappen, logeren tijdens de Dutch Grand Prix in een luxe hotel in Noordwijk en om te voorkomen dat ze in de file belanden mogen ze eventueel over het strand rijden.

Kritiek

Op het plan is veel kritiek van omwonenden en natuurliefhebbers. Zo'n 28.000 mensen tekenden al een onlinepetitie tegen het plan. Strandnatuurreservaat Noordvoort, op de grens van de twee gemeenten, is een stiltegebied voor vogels en zeehonden.

De raadvergadering werd korte tijd onderbroken door enkele actievoerders van Extinction Rebellion die zich toegang hadden verschaft tot de vergadervloer. De demonstranten zijn tegen gebruik van het strand door de Formule 1-teams.

Meer uit Sport

Tennisser Gasquet verliest duizendste wedstrijd op ATP-toernooi

MADRID (ANP) - Tennisser Richard Gasquet heeft zijn duizendste wedstrijd op het ATP-circuit niet met een zege kunnen bekronen. De 37-jarige Fransman verloor van de Italiaan Lorenzo Sonego in de eerste ronde van het graveltoernooi van Madrid (6-2 7-5).

2 uur geleden
Daleman (17) en Van Oorschot (20) nieuw in shorttrackselectie

UTRECHT (ANP) - Diede van Oorschot en Angel Daleman maken vanaf komend seizoen deel uit van de nationale shorttrackselectie. Voor Sven Roes is na twee jaar blessureleed juist geen plaats meer. De 24-jarige Roes vindt dat "oneerlijk", schrijft hij op Instagram. "Maar topsport is hard en dat blijkt."

2 uur geleden
Nederlandse judoka's komen niet in buurt van medaille op EK

ZAGREB (ANP) - De Nederlandse judoka's zijn op de eerste dag van de EK in Zagreb niet in de buurt van een medaille gekomen. Pleuni Cornelisse werd in de achtste finales van de klasse tot 57 kilogram uitgeschakeld. Julie Beurskens (-57 kilogram) en Naomi Krevel (-52 kilogram) sneuvelden in de tweede ronde.

3 uur geleden
Ineos Grenadiers met kopman Thomas en Arensman naar Giro

LONDEN (ANP) - Wielrenner Geraint Thomas begint op 4 mei als kopman van Ineos Grenadiers aan de Giro d'Italia. Hij krijgt hulp van Thymen Arensman, de Nederlander die vorig jaar als zesde eindigde in de Giro. Filippo Ganna, Tobias Foss, Magnus Sheffield, Jhonatan Narváez en Connor en Ben Swift completeren de formatie.

3 uur geleden
Gunnewijk stopt als bondscoach van Nederlandse wielrensters

EINDHOVEN (ANP) - Loes Gunnewijk stopt aan het einde van dit jaar als bondscoach van de Nederlandse wielrensters. Onder haar leiding veroverden de vrouwen 55 medailles op wereldkampioenschappen, EK's en de Olympische Spelen.

7 uur geleden
Turners De Munck en Schmidt naar finales bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - Turners Loran de Munck en Casimir Schmidt hebben zich bij de EK turnen in het Italiaanse Rimini verzekerd van een finaleplaats. De Munck plaatste zich met een score van 15,000 punten als derde voor de finale op het onderdeel voltige. Voor de 24-jarige turner wordt het zijn derde EK-finale op rij. Oleg Vernjajev uit Oekraïne was met 15,166 punten de sterkste in de kwalificatie.

19 uur geleden
Van de Zandschulp toont herstel in Madrid met zege op Eubanks

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is op het masterstoernooi van Madrid doorgedrongen tot de tweede ronde. De 28-jarige Nederlander versloeg de Amerikaan Christopher Eubanks in twee sets: 6-3 6-3.

21 uur geleden