Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Vlaamse boeren gaan straat op in protest tegen stikstofbeleid

Ook Vlaamse boeren gaan straat op in protest tegen stikstofbeleid

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Vlaamse boeren gaan in navolging van hun Nederlandse collega's woensdagavond de straat op om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Ze zullen met trekkers actievoeren op snelwegbruggen en op weilanden langs de autosnelwegen, zeggen vertegenwoordigers van lokale belangenverenigingen. De Boerenbond en het Algemeen Boerensyndicaat zeggen niet bij de acties betrokken te zijn.

Het zwaartepunt wordt in de provincie Antwerpen verwacht, waar boeren zich tussen 20.00 en 21.30 uur over zo veel mogelijk plaatsen langs de E19 en E34 willen verspreiden. Ook in andere provincies zouden op hetzelfde tijdstip acties worden gepland. Volgens een woordvoerder van de Stuurgroep Vennengebied, die de belangen behartigt van familiebedrijven in de regio rond het Antwerpse Turnhout, is expliciet opgeroepen om de acties luchtig te houden en de hinder voor andere weggebruikers zo veel mogelijk te beperken. "We willen de mensen wakker maken en hen zeker niet het leven zuur maken."

De actie is gericht tegen het Vlaamse stikstofbeleid. Een reeks maatregelen moet de veel te hoge stikstof- en ammoniakuitstoot in Vlaanderen reduceren. Een van de meest omstreden maatregelen is de beoogde sluiting van een veertigtal landbouwbedrijven uiterlijk in 2025.

Meer uit Buitenland

Reddingsoperatie voor witte dolfijn in de Seine van start

PARIJS (ANP/AFP) - Franse hulpverleners zijn dinsdagavond begonnen aan de reddingsoperatie voor de witte dolfijn die de rivier de Seine in is gezwommen. Bij de operatie zijn zo'n tachtig personen betrokken, onder wie duikers van de brandweer, dierenartsen en agenten.

20 minuten geleden
Verdachte aangehouden na reeks moorden op moslims in VS

ALBUQUERQUE (ANP/RTR/AFP) - De politie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft een man opgepakt die vermoedelijk betrokken is bij een reeks moorden op moslims. De zaak leidde zowel in binnen- als buitenland tot verontwaardiging.

43 minuten geleden
Biden heeft na corona last van hardnekkige hoest

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft nog last van een hardnekkige hoest, nadat hij eind vorige maand corona heeft opgelopen. De 79-jarige Biden mocht recent uit isolatie.

1 uur geleden
Pelosi na reis in Azië: Chinese president is een bange pestkop

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi heeft totaal geen spijt van haar bezoek aan Taiwan, waardoor de spanningen met China zijn opgelopen. In haar eerste interviews op Amerikaanse bodem sinds haar Aziëtrip zegt ze dat het "het waard was" en noemt ze de Chinese president Xi Jinping "een bange pestkop".

2 uur geleden
Rechter stelt dat Trump administratie moet geven aan commissie

WASHINGTON/PALM BEACH (ANP/RTR) - Een rechter in Washington heeft eisers in het gelijk gesteld die de belastingopgaves van ex-president Donald Trump willen inzien. Een door de Democraat Richard Neal geleide commissie van het Huis van Afgevaardigden probeert al sinds 2019 inzage te krijgen in de administratie van de Republikein, die president was van 2017 tot 2021. De door Democraten gedomineerde commissie wil speciaal administratie zien over wat Trump en zijn familiebedrijf, de Trump Organization, van de belastingdienst hebben teruggekregen.

2 uur geleden
Britse overheid denkt aan blackouts in winter wegens gastekort

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse regering overweegt noodscenario's waarbij in hartje winter tijdelijk de elektriciteit en/of het gas wordt afgesloten bij bedrijven, maar mogelijk ook bij huishoudens. Het persbureau Bloomberg meldt uit betrokken bronnen dat het 'redelijk aannemelijke ergste scenario'-plan voorziet in ernstige tekorten op zeker vier dagen in januari. Die zouden nopen tot blackouts op die dagen.

4 uur geleden
Dode en gewonden door explosies op militair vliegveld op de Krim

NOVOFEDORIVKA (ANP/RTR/AFP) - Op een militair vliegveld op het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim hebben dinsdag meerdere explosies plaatsgevonden. Er is een dode gevallen en meerdere mensen raakten gewond, melden de lokale Russische autoriteiten. Online zijn er filmpjes geplaatst die grote rookpluimen tonen.

6 uur geleden