Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook tweede Republikeinse senaatskandidaat Georgia in quarantaine

Ook tweede Republikeinse senaatskandidaat Georgia in quarantaine

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Ook David Perdue, de tweede Amerikaanse Republikeinse kandidaat in Georgia die nog in de race is om een senaatszetel te winnen, is in quarantaine gegaan vanwege een mogelijke coronabesmetting.

Hij doet dat omdat zaterdag de andere Republikeinse kandidaat, senator Kelly Loeffler (49) bekendmaakte dat ze in quarantaine ging. Ze had vrijdag campagne gevoerd met Perdue (70) en vicepresident Mike Pence. Loefflers campagneteam zei dat ze geen ziekteverschijnselen heeft en zal in quarantaine blijven tot ze een test heeft afgelegd die definitieve duidelijkheid verschaft.

Beide senatoren uit Georgia willen bij de tweede ronde van 5 januari opnieuw verkozen worden. De verkiezing zal beslissen of de Republikeinen of de Democraten een meerderheid in de Senaat krijgen. Deze tweede ronde is nodig omdat geen enkele kandidaat meer dan 50 procent van de stemmen haalde op 3 november.

Perdue heeft er al een volledige termijn van zes jaar op zitten in de Senaat. Loeffer is door de gouverneur van Georgia begin dit jaar aangesteld als vervangster van Johnny Isakson, die wegens gezondheidsredenen zijn zetel opgaf.

Loeffer neemt het in de verkiezingen op tegen de zwarte Democraat en dominee Raphael Warnock (51). De winnaar van die verkiezing moet in 2022 opnieuw de stembusstrijd aangaan, omdat dan de eigenlijke termijn van Isakson afloopt. De Democraat die het tegen Perdue opneemt is de 33-jarige Jon Ossoff. In de peilingen ontlopen de vier kandidaten voor de twee zetels elkaar nauwelijks.

Meer uit Buitenland

Landbouwminister: nog jaren schade aan land door damdoorbraak

NOVA KACHOVKA (ANP/RTR) - De damdoorbaak in de Oekraïense Dnipro-rivier heeft voor grote schade gezorgd aan het boerenland in de regio Cherson. De minister van Landbouw waarschuwt dat de verwoesting nog veel groter is dan tot nu toe werd aangenomen en dat de boeren er nog jaren last van zullen hebben.

1 uur geleden
Nederlands kind gewond bij steekpartij Annecy

ANNECY (ANP/RTR/AFP) - Een van de kinderen die gewond zijn geraakt bij de steekpartij in de Franse Alpen is Nederlands. Dat heeft de openbaar aanklager bekendgemaakt. Het motief van de aanvaller is nog altijd onduidelijk. De dader had volgens aanklager Line Bonnet-Mathis vermoedelijk geen terroristisch motief.

2 uur geleden
Boegbeeld conservatieven VS Pat Robertson (93) overleden

WASHINGTON (ANP) - De invloedrijke Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Pat Robertson is overleden. Hij stond bekend als een van de boegbeelden van de christelijke conservatieve beweging in de Verenigde Staten. Robertson stierf volgens zijn organisatie op 93-jarige leeftijd in zijn huis in Virginia Beach.

2 uur geleden
Londen legt nieuwe sancties op aan Belarus voor steun aan Rusland

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk gaat nieuwe sancties aan Belarus opleggen omdat het Oost-Europese land de Russische invasie van Oekraïne faciliteert. President Aleksandr Loekasjenko stond aan het begin van de oorlog toe dat Belarussisch grondgebied werd gebruikt in aanloop naar de invasie.

2 uur geleden
VS schorten voedselhulp op voor miljoenen Ethiopiërs

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten schorten de voedselhulp aan Ethiopië op. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat op grote schaal gedoneerde voedselvoorraden worden verduisterd, bericht The Washington Post. In gelekte documenten staat volgens de krant dat figuren binnen de Ethiopische overheid een sleutelrol speelden.

2 uur geleden
Joran van der Sloot voor uitlevering overgedragen aan FBI

CAJAMARCA (ANP/RTR) - Joran van der Sloot is met de FBI onderweg naar de Verenigde Staten. De Peruaanse autoriteiten hebben de Nederlander overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten voor een tijdelijke uitlevering, vanwege het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway. Hij zat in Peru vast voor de moord op de Peruviaanse Stephany Flores in 2010.

3 uur geleden
Paus verkeert in goede gezondheid na operatie

ROME (ANP/RTR) - Paus Franciscus verkeert in goede gezondheid na zijn buikoperatie van woensdag. Het Vaticaan heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat de uitslag van de postoperatieve test er goed uitziet en dat het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk de rest van de dag zal rusten.

4 uur geleden