Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook tweede Republikeinse senaatskandidaat Georgia in quarantaine

Ook tweede Republikeinse senaatskandidaat Georgia in quarantaine

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Ook David Perdue, de tweede Amerikaanse Republikeinse kandidaat in Georgia die nog in de race is om een senaatszetel te winnen, is in quarantaine gegaan vanwege een mogelijke coronabesmetting.

Hij doet dat omdat zaterdag de andere Republikeinse kandidaat, senator Kelly Loeffler (49) bekendmaakte dat ze in quarantaine ging. Ze had vrijdag campagne gevoerd met Perdue (70) en vicepresident Mike Pence. Loefflers campagneteam zei dat ze geen ziekteverschijnselen heeft en zal in quarantaine blijven tot ze een test heeft afgelegd die definitieve duidelijkheid verschaft.

Beide senatoren uit Georgia willen bij de tweede ronde van 5 januari opnieuw verkozen worden. De verkiezing zal beslissen of de Republikeinen of de Democraten een meerderheid in de Senaat krijgen. Deze tweede ronde is nodig omdat geen enkele kandidaat meer dan 50 procent van de stemmen haalde op 3 november.

Perdue heeft er al een volledige termijn van zes jaar op zitten in de Senaat. Loeffer is door de gouverneur van Georgia begin dit jaar aangesteld als vervangster van Johnny Isakson, die wegens gezondheidsredenen zijn zetel opgaf.

Loeffer neemt het in de verkiezingen op tegen de zwarte Democraat en dominee Raphael Warnock (51). De winnaar van die verkiezing moet in 2022 opnieuw de stembusstrijd aangaan, omdat dan de eigenlijke termijn van Isakson afloopt. De Democraat die het tegen Perdue opneemt is de 33-jarige Jon Ossoff. In de peilingen ontlopen de vier kandidaten voor de twee zetels elkaar nauwelijks.

Meer uit Buitenland

Netanyahu gaat Biden bedanken voor alles wat hij deed voor Israël

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu gaat tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten president Joe Biden bedanken "voor alles wat hij heeft gedaan voor Israël". Dat zei hij voor zijn vertrek naar Washington.

41 minuten geleden
Oorlog in Oekraïne belangrijker voor Kremlin dan politiek in VS

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin is momenteel niet bijster geïnteresseerd in de Amerikaanse politiek waar in de komende maanden nog zo veel kan veranderen, aldus Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov. Het belangrijkste is dat de doeleinden in de oorlog in Oekraïne worden bereikt.

1 uur geleden
Derde Duitse Patriot-luchtafweersysteem aangekomen in Oekraïne

KYIV (ANP/DPA) - Het derde door Duitsland verstrekte Patriot-luchtafweersysteem is aangekomen in Oekraïne. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die de laatste weken benadrukte dat zijn land de luchtafweer nodig moest uitbreiden om het luchtruim veilig te houden.

3 uur geleden
Trump: Harris is makkelijker te verslaan dan Biden

NEW YORK (ANP) - Donald Trump denkt dat Kamala Harris bij de presidentsverkiezingen in november makkelijker te verslaan is dan Joe Biden was geweest. Dat zei de oud-president zondag op CNN. Trump en zijn campagne vielen na de terugtrekking van Biden zowel de president als vicepresident Harris aan op social media.

4 uur geleden
Ook Californische gouverneur Newsom schaart zich achter Harris

SACRAMENTO (ANP) - De gouverneur van de staat California Gavin Newsom heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Newsom gold de afgelopen weken als de belangrijkste rivaal voor Harris in het geval dat Joe Biden uit de race zou stappen. Dat deed de president zondag.

7 uur geleden
Team Kamala Harris begonnen met campagnetelefoontjes

WASHINGTON (ANP) - Medewerkers en medestanders van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zijn zondag direct begonnen met het voeren van gesprekken om de steun van gedelegeerden te krijgen voor haar nominatie in aanloop naar de Democratische partijconventie in augustus. Een bron meldt aan persbureau Reuters dat een flink team direct na de terugtrekking van Joe Biden is gestart met telefoontjes voor Harris.

8 uur geleden
Zelensky respecteert 'moeilijke, maar sterke beslissing' Biden

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondagavond gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich terugtrekt uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zelensky prees Biden om deze "moeilijke, maar sterke beslissing".

8 uur geleden