Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook tweede Republikeinse senaatskandidaat Georgia in quarantaine

Ook tweede Republikeinse senaatskandidaat Georgia in quarantaine

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Ook David Perdue, de tweede Amerikaanse Republikeinse kandidaat in Georgia die nog in de race is om een senaatszetel te winnen, is in quarantaine gegaan vanwege een mogelijke coronabesmetting.

Hij doet dat omdat zaterdag de andere Republikeinse kandidaat, senator Kelly Loeffler (49) bekendmaakte dat ze in quarantaine ging. Ze had vrijdag campagne gevoerd met Perdue (70) en vicepresident Mike Pence. Loefflers campagneteam zei dat ze geen ziekteverschijnselen heeft en zal in quarantaine blijven tot ze een test heeft afgelegd die definitieve duidelijkheid verschaft.

Beide senatoren uit Georgia willen bij de tweede ronde van 5 januari opnieuw verkozen worden. De verkiezing zal beslissen of de Republikeinen of de Democraten een meerderheid in de Senaat krijgen. Deze tweede ronde is nodig omdat geen enkele kandidaat meer dan 50 procent van de stemmen haalde op 3 november.

Perdue heeft er al een volledige termijn van zes jaar op zitten in de Senaat. Loeffer is door de gouverneur van Georgia begin dit jaar aangesteld als vervangster van Johnny Isakson, die wegens gezondheidsredenen zijn zetel opgaf.

Loeffer neemt het in de verkiezingen op tegen de zwarte Democraat en dominee Raphael Warnock (51). De winnaar van die verkiezing moet in 2022 opnieuw de stembusstrijd aangaan, omdat dan de eigenlijke termijn van Isakson afloopt. De Democraat die het tegen Perdue opneemt is de 33-jarige Jon Ossoff. In de peilingen ontlopen de vier kandidaten voor de twee zetels elkaar nauwelijks.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Advocaat: Bouterse legt verklaring af voor krijgsraad

PARAMARIBO (ANP) - De Surinaamse ex-president Desi Bouterse verschijnt maandag voor de krijgsraad in Paramaribo. Hij zal daar verklaren waarom hij verzet heeft aangetekend tegen zijn veroordeling tot twintig jaar celstraf in november 2019. Dit heeft zijn advocaat Irwin Kanhai gezegd tegen de lokale nieuwssite Starnieuws.

3 uur geleden
Bolsonaro wacht nog even met felicitaties voor Biden

BRASILIA (ANP) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro houdt de felicitaties voor de aanstaande Amerikaanse president Joe Biden nog even op zak. "Volgens mijn bronnen was er veel fraude bij de verkiezingen." Hij vraagt zich af of de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen wel met zekerheid vastgesteld kan worden.

4 uur geleden
New York heropent basisscholen na coronasluiting

NEW YORK (ANP) - Ondanks stijgende coronacijfers gaan de openbare basisscholen in de Amerikaanse stad New York binnenkort weer open. Burgemeester Bill de Blasio maakte zondag bekend dat ze vanaf 7 december hun deuren openen. Onderwijsinstellingen voor oudere kinderen blijven voorlopig wel dicht.

4 uur geleden
Trump: lastig verkiezingsfraude voor Hooggerechtshof te krijgen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump zei zondag in een interview met de zender Fox News dat het mogelijk lastig zal worden om zijn beschuldigingen over fraude bij de presidentsverkiezingen van 3 november voor te leggen aan het Amerikaanse Hooggerechtshof. "Het probleem is dat het moeilijk is om de zaak voor het Hooggerechtshof te krijgen", zei Trump zondag in een telefonisch interview.

6 uur geleden
Honderden aanhoudingen in Wit-Rusland bij nieuwe demonstraties

MINSK (ANP) - Duizenden mensen zijn zondag de straat opgegaan in Wit-Rusland tijdens nieuwe demonstraties tegen president Aleksandr Loekasjenko. Veiligheidstroepen grepen hard in tijdens de vreedzame protesten, zo was te zien op beelden van lokale media. Volgens mensenrechtencentrum Wesna zijn er minstens 280 mensen gearresteerd, de politie houdt het op ongeveer 250. Vorige week zondag werden driehonderd mensen aangehouden, de week daarvoor rond de duizend.

8 uur geleden
Britse minister wil waarschuwing Netflix dat The Crown fictie is

LONDEN (ANP) - De Britse minister van Cultuur, Oliver Dowden, vindt dat Netflix moet waarschuwen dat het verhaal van The Crown fictief is. Dowden vertelde aan Britse media dat hij de streamingdienst in een brief gaat verzoeken een melding toe te voegen aan de serie over de koninklijke familie.

10 uur geleden
Eenzame olifant Kaavan naar Cambodja

ISLAMABAD (ANP/DPA) - Kaavan de olifant, die bekend werd doordat zangeres Cher zich om zijn lot bekommerde, wordt in de nacht van zondag op maandag overgevlogen naar een olifantenreservaat in Cambodja. 'De eenzaamste olifant ter wereld' verbleef jarenlang alleen en onder slechte omstandigheden in de dierentuin van de Pakistaanse stad Islamabad.

11 uur geleden