Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook supermarkten schuiven officieel aan bij Remkes

Ook supermarkten schuiven officieel aan bij Remkes

DEN HAAG (ANP) - Stikstof-gespreksleider Johan Remkes spreekt volgende week donderdag onder andere met supermarkten. Jumbo en brancheorganisatie CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) schuiven officieel aan bij het gesprek met bewindslieden. Daarbij zijn ook andere ketenpartijen, bedrijven en banken aanwezig.

Rabobank, ABN AMRO, ING en Triodos zijn ook bij het gesprek, evenals hun koepelorganisatie NVB. Ook zitten enkele brancheclubs die het bedrijfsleven vertegenwoordigen aan tafel. Eerder leidde Remkes al gesprekken tussen bewindslieden en boerenorganisaties. De komende weken nemen ook natuur- en milieuorganisaties en de provincies en gemeenten deel aan gesprekken over de stikstofcrisis.

Bedrijven in de voedselketen, en supermarkten in het bijzonder, spelen ook een rol in de stikstoftransitie, die vooral de landbouw hard gaat raken. Tegenover de harde stikstofmaatregelen wil het kabinet met beter perspectief komen voor boeren die zuiniger en groener boeren. Boeren moeten vooral een eerlijkere prijs krijgen voor hun producten.

"We zetten de transitie in naar kringlooplandbouw met een goed verdienmodel, zodat boeren in staat gesteld en maatschappelijk gewaardeerd worden om de benodigde verandering te realiseren, waarbij jonge boeren toekomst krijgen", zo staat beschreven in het coalitieakkoord. "Daarbij verwachten we een niet-vrijblijvende bijdrage van banken, toeleveranciers, de verwerkende industrie en de ‘retail'."

Meer uit Politiek

Kuiken: pijnlijk dat Arib zich niet gesteund voelde door PvdA

DEN HAAG (ANP) - PvdA-leider Attje Kuiken vindt het "pijnlijk" dat Khadija Arib zich niet gesteund voelde door haar fractiegenoten. "In alle eerlijkheid was het de afgelopen dagen soms ook een worsteling hoe dat zo goed mogelijk vorm te geven, maar daar zijn we, gezien haar brief, onvoldoende in geslaagd. Dat trek ik me aan", schrijft ze in een brief aan de leden.

7 uur geleden
Presidium doet aangifte lek, maar zegt nog niks over vertrek Arib

DEN HAAG (ANP) - Het presidium van de Tweede Kamer doet maandag aangifte van het lek rond het onderzoek naar Khadija Arib. Dat meldt een woordvoerder. Ook komt er "uiterlijk maandag" een brief met meer uitleg over de toedracht van het onderzoek, zoals een groep Kamerleden had gevraagd. Het presidium zegt nog niks over het opstappen van Arib zelf.

10 uur geleden
Staatssecretaris vindt kwestie-Arib slecht voor aanzien politiek

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) vindt dat de kwestie rond het vertrek van Khadija Arib niet goed is voor het aanzien van de politiek. "Daar kunnen we kort over zijn", zei hij in het NPO-televisieprogramma WNL op Zondag. Hij stoort zich vooral aan de "verschrikkelijke ziekte van het lekken", zo zei de bewindsman.

11 uur geleden
(Oud-)politici over opstappen Arib: 'verdrietig' en 'doodzonde'

DEN HAAG (ANP) - Meerdere (oud-)politici hebben zaterdag op Twitter gereageerd op het opstappen van Khadija Arib als Kamerlid. De Amsterdamse PvdA-leider Marjolein Moorman stelt: "Zo verdrietig dit. Nederland verliest met het vertrek van Khadija Arib een groots volksvertegenwoordiger. Een vrouw met kracht en moed en het hart op de juiste plek. Ze zal zeer worden gemist."

1 dag geleden
PvdA-leider Kuiken 'overvallen' door opstappen Arib

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Arbeid is overvallen door het vertrek van Khadija Arib. De partijprominent en voormalig Tweede Kamervoorzitter kondigde haar vertrek zaterdagavond aan via Twitter. Ze had partijleider en fractievoorzitter Attje Kuiken daar niet vooraf over verteld, zegt Kuikens woordvoerder.

1 dag geleden
Oud-Kamervoorzitter Arib verlaat de Tweede Kamer om 'dolkstoten'

DEN HAAG (ANP) - Oud-Kamervoorzitter Khadija Arib verlaat de Tweede Kamer. Dat doet ze wegens de "(anonieme) dolkstoten van de laatste dagen", meldt ze in een verklaring die ze op Twitter heeft geplaatst.

1 dag geleden
ChristenUnie-top verdedigt op congres asielbeleid kabinet

EDE (ANP) - Haagse kopstukken van de ChristenUnie hebben in Ede hun keuze verdedigd om het asielbeleid van het kabinet te blijven steunen. Onder anderen Kamerlid Don Ceder beantwoordde vragen van leden. Sommigen benadrukten dat de partij moet opkomen voor vluchtelingen, anderen stelden dat er ook praktische grenzen zijn aan de opvang, bijvoorbeeld omdat er te weinig huizen zijn.

1 dag geleden