Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook spaarders bij SNS krijgen 1 procent rente

Ook spaarders bij SNS krijgen 1 procent rente

UTRECHT (ANP) - In navolging van de grootbanken verhoogt ook de Volksbank de spaarrente. Spaarders bij SNS en RegioBank kunnen daardoor vanaf 15 juni 1 procent rente verwachten. Bij ASN Bank gaat het hoogste rentetarief naar 0,95 procent. In alle gevallen krijgen consumenten die hoogste rente alleen over de eerste 100.000 euro. Daarboven ligt de rente een half procentpunt lager.

Al eerder kondigden Rabobank, ING en ABN AMRO aan de rente naar 1 procent op te schroeven. Die stappen volgden op de verhogingen van de rente door de Europese Centrale Bank (ECB), maar blijft wel achter bij het rentetarief dat banken krijgen als ze hun tegoeden bij de ECB stallen. Enkele kleinere banken proberen spaarders al langer te lokken met rentes boven de 2 procent.

Vergelijkingssite Geld.nl opperde al dat veel mensen toch wel sparen bij grootbanken als ABN AMRO, ING en Rabobank. "Dus ze hoeven niet per se hogere rentes te bieden om voldoende spaargeld aan te trekken." ECB-president Christine Lagarde zei onlangs in televisieprogramma Buitenhof dat mensen hun spaargeld bij een bank met een hogere rente kunnen stallen als ze de rente bij een eigen bank niet eerlijk vinden. Volgens de Française zijn daar genoeg opties voor.

Meer uit Financieel

Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

8 minuten geleden
Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

9 minuten geleden
Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

29 minuten geleden
Greenpeace vindt dat Unilever zich moet schamen

AMSTERDAM (ANP) - Milieuorganisatie Greenpeace heeft geen goed woord over voor de aangepaste doelstellingen van Unilever om het gebruik van nieuw plastic terug te dringen. In plaats van een halvering volgend jaar, zegt het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern achter Axe, Dove en Knorr te mikken op een vermindering met 30 procent in 2026. "Unilever zou zich vandaag moeten schamen", reageert Greenpeace op het nieuws.

34 minuten geleden
Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. De pedalen kunnen ook losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

1 uur geleden
Ook Lufthansa annuleert vluchten naar Israël

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft ook besloten om vrijdag alle vluchten naar Israël te annuleren. In de nacht van donderdag op vrijdag zou Israël een aanval op Iran hebben uitgevoerd, wat veiligheidsrisico's voor de luchtvaart met zich meebrengt. Om die reden maakte KLM eerder op de dag al bekend de vluchten naar Tel Aviv tot en met maandag op te schorten.

1 uur geleden
Economie eurozone in recessie na krimp in slotkwartaal 2023

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone is in de laatste drie maanden van vorig jaar toch in een recessie terechtgekomen. In het vierde kwartaal van 2023 was sprake van een krimp van 0,1 procent, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van nieuwe gegevens.

1 uur geleden