Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Shanghai versoepelt coronamaatregelen

Ook Shanghai versoepelt coronamaatregelen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese miljoenenstad Shanghai versoepelt maandag zijn coronabeleid. Een negatieve testuitslag is vanaf dan niet meer verplicht voor het openbaar vervoer en openbare locaties zoals parken en toeristische attracties.

Andere grote steden kondigden afgelopen week al versoepelingen aan, nadat Chinezen door middel van uitzonderlijke protesten hun ongenoegen hadden geuit over de beperkingen. Onder meer Beijing, Shenzhen en Chengdu besloten al eerder om te stoppen met de testverplichting voor reizigers in het openbaar vervoer.

De autoriteiten in Shanghai zeggen dat de maatregelen "verder worden geoptimaliseerd en aangepast" in lijn met het nationale beleid en de situatie. Het lijkt er steeds meer op dat China zijn zerocovidbeleid loslaat. Begin dit jaar werden nog draconische maatregelen getroffen. De ruim 23 miljoen inwoners van Shanghai kregen toen te maken met een strenge lockdown, die uiteindelijk twee maanden duurde.

Meer uit Buitenland

Oorlogskabinet Israël weer bijeen om aanpak Iran te bespreken

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische oorlogskabinet komt dinsdag bijeen. Er wordt dan opnieuw overlegd over hoe gereageerd moet worden op de grote Iraanse drone- en raketaanval van afgelopen weekend, zegt een ingewijde tegen Reuters.

49 minuten geleden
Denen in actie om kunst te redden uit brandende beurs Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - In Denemarken worden verwoede pogingen gedaan om kunst en historische voorwerpen te redden uit het brandende historische beursgebouw in Kopenhagen. De hulpdiensten, werknemers van de Kamer van Koophandel en passanten helpen bij het wegdragen van schilderijen en andere werken.

1 uur geleden
Zelensky: grote energiecentrale verwoest door tekort aan raketten

KYIV (ANP) - Oekraïne stond machteloos bij een Russische aanval op een belangrijke energiecentrale door een tekort aan luchtafweerraketten. Dat zegt president Volodymyr Zelensky in een interview met een Amerikaanse zender PBS.

1 uur geleden
Hoogste temperatuur ooit gemeten in Mexico-Stad

MEXICO-STAD (ANP) - In Mexico-Stad is een meer dan 25 jaar oud temperatuurrecord gebroken. Op maandag werd in de Mexicaanse hoofdstad een temperatuur van 34,2 graden gemeten op het weerstation van Tacubaya. Het vorige record stond op 33,9 graden en werd op 9 mei 1998 gemeten.

2 uur geleden
VK komt met wetgeving tegen seksuele deepfakes

LONDEN (ANP) - De Britse regering gaat het maken van seksuele deepfakes criminaliseren. Het wordt strafbaar om zo'n expliciete digitale kopie van een persoon te maken zonder dat die toestemming heeft gegeven.

2 uur geleden
'Held' van dodelijke steekpartij Sydney mag in Australië blijven

SYDNEY (ANP) - Een Fransman die een heldenstatus kreeg na een dodelijke steekpartij in Sydney, mag in Australië blijven. Damien Guerot krijgt volgens zijn advocaat een permanente verblijfsstatus, bericht omroep ABC.

3 uur geleden
Grote brand uitgebroken in historisch beursgebouw in Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/DPA) - Het historische beursgebouw in het centrum van Kopenhagen is getroffen door een verwoestende brand. Lokale media delen beelden waarop te zien is dat grote kunstwerken uit het gebouw worden gehaald.

4 uur geleden