Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Rutte blijft thuis van EU-top in Portugal

Ook Rutte blijft thuis van EU-top in Portugal

DEN HAAG/BRUSSEL (ANP) - Na de Duitse bondskanselier Angela Merkel reist ook premier Mark Rutte niet af naar de EU-top van vrijdag en zaterdag in Portugal. De stand van de corona-epidemie laat dat niet toe, vinden ze. De beide regeringsleiders bellen zaterdag wel in en nemen zo deel aan de top.

De EU-leiders worden vrijdag in Porto verwacht voor onder meer topoverleg over een socialer Europa en een ontmoeting met de Indiase premier Modi. Die laatste liet al eerder weten dat hij niet zou komen en in plaats daarvan zou inbellen.

De 'sociale top' van vrijdag is een langgekoesterde wens van Portugal, dat dit halfjaar voorzitter is van de EU. Duitsland en Nederland hebben er minder mee op, omdat ze vinden dat de inrichting van de verzorgingsstaat vooral een zaak is van elk EU-land zelf.

Nederland bekijkt of er in plaats van Rutte bijvoorbeeld een andere bewindspersoon of topambtenaar aan de sociale top kan deelnemen. De premier doet zaterdag waarschijnlijk wel mee aan het overleg van de EU-leiders over een actieplan voor een socialer Europa.

Meer uit Binnenland

Explosie bij woning in Katwijk, geen gewonden

KATWIJK (ANP) - Bij een woning in Katwijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een explosie plaatsgevonden. Volgens de politie raakte de woning beschadigd. Er zijn geen gewonden. Wat de explosie rond 00.10 uur aan de Blekerij heeft veroorzaakt, wordt onderzocht. Ook de brandweer kwam vanwege de ontploffing ter plaatse.

41 minuten geleden
Gewonde door explosie bij pand in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een pand aan de Cortenbachsingel in het zuidoosten van Rotterdam in de wijk Beverwaard is woensdagavond een explosief afgegaan. Een bewoner raakte lichtgewond, meldt de politie.

1 uur geleden
Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

5 uur geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

7 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

7 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

9 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

9 uur geleden