Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Russische bokscoach besmet na olympisch kwalificatietoernooi

Ook Russische bokscoach besmet na olympisch kwalificatietoernooi

MOSKOU (ANP/RTR) - Een Russische bokscoach die aanwezig was bij het olympisch kwalificatietoernooi in Londen, is na terugkeer in Moskou positief getest op het coronavirus. Het gaat om Anton Kadoesjin die onder meer werkt met Gleb Baksji, de wereldkampioen van 2019 in het middengewicht. Aan het toernooi in Londen dat voortijdig werd afgebroken namen namens Nederland onder anderen Enrico Lacruz en Nouchka Fontijn deel. Fontijn was nog niet in actie gekomen toen de wedstrijden alsnog werden stopgezet vanwege het coronavirus.

Eerder bleken al drie leden van het Kroatische team en twee Turkse boksers en een coach uit dat land besmet na terugkeer. Kadoesjin meldde op Instagram dat hij besmet was. Hij had de symptomen ontdekt op 25 maart, kort na terugkeer uit Londen en verbleef sindsdien in thuisquarantaine. De baas van de Russische boksbond, Oemar Kremlev, liet weten dat de ziekte onder controle was en dat Kremlev een milde variant van Covid-19 had. Ook liet hij weten dat er in de Russische equipe verder geen besmettingen waren.

Het olympisch kwalificatietoernooi werd op 16 maart gestaakt.

Meer uit Sport

Geen veldritten voor wielrenster Vos na operatie

DEN BOSCH (ANP) - Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.

1 uur geleden
Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

3 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

3 uur geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

13 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

14 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

15 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

17 uur geleden