Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook provincie stemt in met verkoop Warmtebedrijf aan Vattenfall

Ook provincie stemt in met verkoop Warmtebedrijf aan Vattenfall

DEN HAAG (ANP) - Na Rotterdam heeft ook de provincie Zuid-Holland ingestemd met de verkoop van het Warmtebedrijf Rotterdam aan energieleverancier Vattenfall. Daarmee zijn beide bestuursorganen verlost van een verliesgevend project dat de afgelopen jaren voor de nodige bestuurlijke hoofdbrekens heeft gezorgd.

De Rotterdamse gemeenteraad stemde eerder deze maand al in met de voorgenomen verkoop. Het Warmtebedrijf Rotterdam, waarvan Rotterdam en Zuid-Holland aandeelhouders waren, zorgt er sinds 2006 voor dat restwarmte afkomstig van de Rotterdamse industrie naar de stad wordt vervoerd, om op een duurzame manier woningen te verwarmen.

Vanaf het begin leidde het Warmtebedrijf een kwakkelend bestaan, omdat er minder huizen gebruik maken van deze stadsverwarming dan de 18.000 waar van tevoren op werd gerekend. Om het bedrijf van een dreigende ondergang te redden zou een nog aan te leggen pijpleiding tussen Rotterdam en Den Haag een afsplitsing naar Leiden krijgen. Rotterdam vond echter dat daar onverantwoorde financiële en juridische risico’s aan waren verbonden en besloot in oktober vorig jaar de financiering te stoppen.

Half mei maakte Vattenfall bekend dat het voornemens is het Warmtebedrijf over te nemen. Voor de klanten in Rotterdam en Hoogvliet verandert er niets, ze blijven klant bij hun huidige warmteleverancier, zo liet Vattenfall weten. Het bedrijf wil met de overname de warmtevoorziening aan aangesloten wijknetten waarborgen.

Meer uit Binnenland

Persoon zwaargewond door schietpartij in woning Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Een persoon is zondagavond gewond geraakt door een schietincident in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Er is een verdachte aangehouden.

1 uur geleden
Brand in verzorgingshuis in Drachten, pand ontruimd

DRACHTEN (ANP) - Zeventig bewoners van een zorgcomplex in Drachten zijn zondagmiddag elders opgevangen na een korte brand. Het vuur is uit, maar vanwege de rookontwikkeling moest een deel van het pand worden ontruimd. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, zodat meerdere brandweereenheden konden worden opgeroepen.

4 uur geleden
Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

6 uur geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

8 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

8 uur geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

10 uur geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

14 uur geleden