Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook protest bij werkbezoek landbouwminister Staghouwer

Ook protest bij werkbezoek landbouwminister Staghouwer

DEN HAAG (ANP) - Een klein groepje van zo'n vijf boeren heeft geprotesteerd bij een werkbezoek van minister Henk Staghouwer (Landbouw) aan een boerenbedrijf in Snelrewaard (Utrecht), aldus een woordvoerder van de minister. Toen de protesterende boeren arriveerden, was de bewindsman net weg.

Het gebeurde rond 19.00 uur. Er waren toen nog wel ambtenaren van het ministerie van Landbouw bij het bedrijf. De betogende boeren probeerden het terrein af te zetten. Na een gesprek konden de ambtenaren alsnog vertrekken.

Op meer plekken wordt vrijdag gedemonstreerd door de boeren tegen het stikstofbeleid. Bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) demonstreren tientallen boeren met tractoren.

Het kabinet maakte eerder op de dag bekend dat de stikstofuitstoot van boeren in grote delen van het land flink omlaag moet. Dat is nodig voor het herstel van de natuur. Dat zal in sommige gebieden het einde van boerenbedrijven betekenen.

Meer uit Politiek

120 Caribische studenten krijgen geld voor uitwisseling Nederland

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 120 studenten kunnen volgend studiejaar op uitwisseling of stage binnen het Koninkrijk met een zogenoemde Koninkrijksbeurs. Alle studenten binnen het Koninkrijk mogen gebruikmaken van de beurs, maar deze is voornamelijk bedoeld voor Caribische studenten. Zo krijgen zij de kans om uit te zoeken of in Nederland studeren of werken iets voor hen is, schrijft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

4 uur geleden
Lijsttrekkers dinsdag weer bijeen na vertrek verkenner Van Strien

DEN HAAG (ANP) - De lijsttrekkers van de partijen die volgens de voorlopige verkiezingsuitslag in de nieuwe Tweede Kamer zijn gekozen, komen dinsdagochtend om 11.00 uur opnieuw bijeen. Doel van de bijeenkomst is een nieuwe verkenner aan te wijzen. De PVV heeft daarvoor volgens ingewijden voormalig PvdA-minister Ronald Plasterk op het oog.

18 uur geleden
Duizenden voorkeursstemmen voor kritisch Kamerlid Bouchallikht

DEN HAAG (ANP) - Kamerlid Kauthar Bouchallikht heeft woensdag bij de Tweede Kamerverkiezingen honderden voorkeursstemmen gekregen. Bouchallikht stond op de kandidatenlijst van GroenLinks-PvdA, maar ze wil niet meer voor de partij in de Tweede Kamer komen. Ze is het niet eens met het standpunt van de partij over de oorlog tussen Israël en Hamas.

18 uur geleden
PVV draagt oud-minister Plasterk (PvdA) voor als nieuwe verkenner

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk, voormalig minister namens de PvdA, wordt door de PVV voorgedragen als nieuwe verkenner. Ingewijden bevestigen dat na een bericht van RTL Nieuws. Plasterk volgt Gom van Strien op, die maandag zijn werkzaamheden neerlegde vanwege berichten over fraudebeschuldigingen aan zijn adres.

18 uur geleden
Weinig steun voor Timmermans onder kiezers GroenLinks-PvdA

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-PvdA is bij de Kamerverkiezingen vorige week de tweede partij geworden, maar veel kiezers lijken lijsttrekker Frans Timmermans niet te zien zitten. Ze hebben gestemd op iemand die lager op de lijst stond, veel meer dan bij andere partijen, blijkt nu gemeenten de definitieve uitslagen hebben vastgesteld.

19 uur geleden
Veel steun voor DENK in Rotterdamse wijk Feijenoord

ROTTERDAM (ANP) - De politieke partij DENK heeft vorige week veel stemmen gekregen in de wijk Feijenoord in Rotterdam-Zuid. Bij sommige stembureaus bracht meer dan de helft van de kiezers een stem uit op die partij voor de Tweede Kamer. De gemeente Rotterdam heeft maandag de stemmen per stembureau naar buiten gebracht.

20 uur geleden
Onderwijsraad: geen tijdelijke investeringen in coalitieakkoord

DEN HAAG (ANP) - Als er een nieuw kabinet is, moeten de coalitiepartijen niet met "tijdelijke investeringen" in het onderwijs komen. Ook heeft het onderwijs niets aan losse voornemens en afspraken "die binnen vier jaar moeten worden gerealiseerd". Dat zegt de Onderwijsraad, die de overheid over het onderwijs adviseert.

21 uur geleden