Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook pro-Palestijnse protesten in Noord-Amerika

Ook pro-Palestijnse protesten in Noord-Amerika

WASHINGTON (ANP/AFP) - Ook in de Verenigde Staten en Canada hebben duizenden mensen gedemonstreerd tegen de Israëlische luchtaanvallen in de Gazastrook. Dat gebeurde volgens lokale media in steden als New York, Los Angeles, Boston, Philadelphia, Atlanta, Toronto, Ottawa en Montreal.

In het Canadese Winnipeg stonden pro-Palestijnse en pro-Israëlische demonstranten tegenover elkaar. De politie hield de groepen uit elkaar, meldt omroep CBC. In Toronto deden naar schatting 2500 tot 5000 mensen mee aan een pro-Palestijns protest. Er waren ook enkele tientallen tegenbetogers met Israëlische vlaggen naar het Nathan Phillips-plein gekomen.

In de wijk Bay Ridge in New York demonstreerden ongeveer 2000 mensen. Het ging volgens de krant New York Post onder meer om supermodel Bella Hadid, die van Nederlandse en Palestijnse afkomst is. Betogers hadden borden meegenomen met opschriften als "beëindig de Israëlische Apartheid" en "Vrijheid voor Gaza".

Het geweld in de Gazastrook leidde eerder ook al tot protesten in Australië en Europese steden. De Palestijnse Hamas-beweging schiet al ongeveer een week op grote schaal raketten af op Israël, dat reageert door doelen te bombarderen in de Gazastrook.

De autoriteiten in Gaza hebben sinds het begin van de geweldsuitbarsting melding gemaakt van bijna 150 doden, onder wie 41 kinderen. In Israël kwamen zeker tien mensen om het leven, onder wie twee kinderen.

Meer uit Buitenland

Dodelijk marburgvirus duikt op in Tanzania

DODOMA (ANP/AFP) - Het dodelijke marburgvirus heeft in het Oost-Afrikaanse Tanzania zeker vijf slachtoffers geëist. Volgens de autoriteiten is de verspreiding van de ziekte inmiddels onder controle gebracht. Er zou geen reden zijn tot paniek.

39 minuten geleden
Poetin: Chinees vredesplan voor Oekraïne kan mogelijk basis zijn

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Het Chinese vredesplan voor Oekraïne kan mogelijk als basis dienen om het conflict op te lossen als Kyiv en westerse bondgenoten daar klaar voor zijn. De Russische president Vladimir Poetin heeft dat verklaard na overleg met zijn Chinese collega Xi Jinping in Moskou, aldus Russische persbureaus. Het Westen vecht volgens Poetin in Oekraïne door "tot de laatste Oekraïner".

1 uur geleden
23 NAVO-landen steken minder geld in defensie dan afgesproken

BRUSSEL (ANP) - Van de dertig NAVO-landen hebben er 23 afgelopen jaar niet zoveel geld in hun defensie gestoken als afgesproken. Ook Nederland deed dat niet, al doen zeventien landen het nog slechter. Komende zomer wil het militaire bondgenootschap de defensie-uitgaven juist nog opschroeven.

1 uur geleden
Moskou pakt mensenrechtenorganisatie aan en vervolgt voorzitter

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische politie heeft dinsdag invallen gedaan bij leden van de mensenrechtenorganisatie Memorial, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Een van de voorzitters, Oleg Orlov, wordt vervolgd voor het "in diskrediet brengen" van het Russische leger. Een aantal mensen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

3 uur geleden
Stoltenberg: Rusland en China werken steeds inniger samen

BRUSSEL (ANP) - Rusland en China werken steeds nauwer samen, maakt NAVO-chef Jens Stoltenberg bezorgd op uit het bezoek van de Chinese president aan Moskou. De westerse militaire alliantie heeft volgens hem aanwijzingen dat Rusland China om wapens heeft gevraagd. Maar vooralsnog is er geen bewijs dat Beijing daar gehoor aan heeft gegeven, zegt de secretaris-generaal.

3 uur geleden
EU-landen stemmen in met nieuwe afspraken over Noord-Ierland

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben ingestemd met de belangrijkste nieuwe afspraken met het Verenigd Koninkrijk over hoofdpijndossier Noord-Ierland. Die moeten het slepende conflict oplossen dat sinds de Brexit is ontstaan over de delicate status van Noord-Ierland.

4 uur geleden
Duitsers ruziën over versmelting achternamen

BERLIJN (ANP) - De Duitse coalitie ruziet over het versmelten van de achternamen van een getrouwd koppel. Meneer Schneider en mevrouw Müller bijvoorbeeld worden dan samengevoegd tot Schnüller. De Groenen kwamen met het voorstel voor het vermengen van familienamen op de proppen. De liberale regeringspartner FDP kondigde meteen verzet aan.

4 uur geleden