Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Paul McCartney en Billie Eilish bij tv-concert voor Oekraïne

Ook Paul McCartney en Billie Eilish bij tv-concert voor Oekraïne

NEW YORK (ANP) - Paul McCartney, Billie Eilish en haar broer Finneas doen mee aan een tv-concert om geld in te zamelen voor Oekraïne. Op 3 juli wordt het concert op de Amerikaanse zenders NBC, MSNBC en CNBC uitgezonden.

Eerder sloten Alicia Keys, Jon Batiste, Kristen Bell, Brandi Carlile, Julianne Moore en Sheryl Crow zich al aan bij het project. Het concert duurt een uur en kijkers kunnen geld doneren aan het International Rescue Committee, een organisatie die mensen helpt die zijn getroffen door een humanitaire ramp.

Ook de Oekraïense president Volodimir Zelenski is betrokken bij het muzikale evenement. In een videoboodschap spreekt hij het publiek toe. NBC News levert beelden en reportages vanuit Oekraïne.

Meer uit Buitenland

VN-chef in Oekraïne onder meer voor gesprek over graandeal

LVIV (ANP) - VN-chef António Guterres is donderdag in Oekraïne voor een bijeenkomst met de Oekraïense president Zelenski en diens Turkse ambtgenoot Erdogan. De ontmoeting in Lviv vloeit voort uit de vooralsnog geslaagde pogingen van Turkije en de VN om de voedselexport van Oekraïne over zee veilig te stellen. Oekraïense voedselproducten, vooral graan, kunnen ondanks de oorlog dankzij de eind juli gesloten internationale overeenkomst van Oekraïense havens over de Zwarte Zee veilig naar Turkse wateren varen.

4 minuten geleden
Russische kosmonaut moet halsoverkop terug naar ISS om defect pak

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Russische kosmonaut Oleg Artemjev is woensdag tijdens een ruimtewandeling halsoverkop teruggekeerd naar het internationale ruimtestation ISS vanwege een probleem met zijn ruimtepak. De kosmonaut nam "schommelende spanningen" waar in de accu van zijn pak, waarna hij werd gevraagd onmiddellijk terug te keren naar het ISS.

37 minuten geleden
Met apenpokken besmette hond leidt tot waarschuwing WHO

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt mensen die besmet raken met het apenpokkenvirus en huisdieren hebben om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Vorige week werd een eerste besmetting bij een hond gemeld nadat het dier bij zijn besmette baasjes in bed had geslapen. Dat zoiets "in theorie" mogelijk was, wisten experts van de WHO. Zo'n besmetting verhoogt de kans op gevaarlijke mutaties.

3 uur geleden
Trumps oud-advocaat getuigt in onderzoek verkiezingen Georgia

ATLANTA (ANP) - De voormalige advocaat van de Amerikaanse oud-president Donald Trump, Rudy Giuliani, heeft woensdag getuigd in een strafrechtelijk onderzoek naar de presidentsverkiezingen van 2020. Dat onderzoek draait om pogingen van Trump en diens bondgenoten om de verkiezingsuitslag in de staat Georgia, waar Joe Biden won, te beïnvloeden.

5 uur geleden
VN-chef arriveert in Lviv voor overleg met Zelenski en Erdogan

LVIV (ANP/DPA/RTR) - VN-chef António Guterres is woensdag aangekomen in de West-Oekraïense stad Lviv. Hij praat daar donderdag met de Oekraïense president Volodimir Zelenski en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de graandeal, beschietingen bij de kerncentrale van Zaporizja en een politieke oplossing voor de oorlog in Oekraïne.

7 uur geleden
Saudische vrouw veroordeeld tot 34 jaar cel voor Twittergedrag

RIYAD (ANP/AFP) - Een gerechtshof in Saudi-Arabië heeft een vrouw veroordeeld tot 34 jaar gevangenisstraf vanwege haar activiteiten op Twitter. Salma al-Shehab, met circa 2600 volgers op het sociale medium, had geregeld getwitterd over vrouwenrechten in het aartsconservatieve islamitische land. Ze hielp volgens de rechters dissidenten die "de openbare orde in het koninkrijk wilden verstoren".

7 uur geleden
Portugal worstelt met bestrijding enorme brand in natuurpark

COVILHA (ANP/AFP) - De Portugese brandweer heeft moeite met de bestrijding van de enorme brand in het natuurpark Serra da Estrela, in het midden van het land. Meer dan 1200 brandweerlieden proberen de opgelaaide brand onder controle te krijgen.

10 uur geleden