Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Partij voor de Dieren doet aangifte tegen slachthuis

Ook Partij voor de Dieren doet aangifte tegen slachthuis

DEN HAAG (ANP) - Ook Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan tegen slachthuis Westfort in IJsselstein. Eerder kondigden Kamerleden Geert Wilders en Dion Graus van de PVV al zo'n stap aan.

RTL Nieuws toonde vorige week beelden waarop te zien was dat varkens in het slachthuis slecht behandeld werden. De dieren werden onder meer geslagen. De undercoverbeelden waren gemaakt door onderzoeksgroep naar dierenwelzijn Ongehoord.

Wassenberg heeft ook aangifte gedaan tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Die instantie onderzoekt inmiddels of er overtredingen zijn begaan bij Westfort. De NVWA heeft ook een intern onderzoek ingesteld, omdat op de beelden te zien zou zijn hoe artsen van de toezichthouder varkens slaan.

"Uit de beelden blijkt dat de directie van slachthuis Westfort via cameratoezicht op de hoogte was van ernstige misstanden en dat controlerende dierenartsen van de NVWA niet hebben ingegrepen bij het vaststellen van de misstanden, maar actief hebben deelgenomen aan de dierenmishandeling", aldus een verklaring van Wassenberg.

Wilders en Graus hebben eveneens dinsdag aangifte gedaan tegen het slachthuis.

Meer uit Binnenland

Schorsingen tot 1,5 jaar voor USC-leden die bangalijst maakten

UTRECHT (ANP) - De leden van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) die betrokken waren bij het maken van de zogeheten bangalijst, zijn door het bestuur geschorst tot maximaal 1,5 jaar. Ze mogen wel lid blijven van de studentenvereniging.

3 uur geleden
Conducteur mishandeld in trein, geschopt en van trap geduwd

DEN HAAG (ANP) - Een conducteur van de NS is zaterdagavond in een trein mishandeld door een groep jongeren. Ze is onder meer van de trap geduwd, meldt vakbond VVMC. De politie bevestigt dat er een incident in een trein tussen Delft en Den Haag HS heeft plaatsgevonden. Een minderjarige is aangehouden en zit nog vast.

7 uur geleden
BuZa: geen evacuatie van Nederlanders in Israël

DEN HAAG (ANP) - Vanuit de overheid komt er geen operatie om Nederlanders uit Israël te evacueren. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten, nadat het reisadvies voor heel Israël was veranderd naar de kleurcode rood.

10 uur geleden
Reisadvies voor heel Israël op rood, veiligheidssituatie onzeker

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor heel Israël zondag aangepast naar de kleurcode rood. Dat betekent dat alle reizen naar het land worden afgeraden. "De veiligheidssituatie in Israël is onzeker en kan verder verslechteren", aldus het ministerie. "Wat uw situatie ook is, ga er niet naartoe. Nederlanders die op dit moment in Israël zijn, wordt aangeraden te vertrekken "als dat veilig kan".

11 uur geleden
Nederlandse ambassade in Iran blijft voorlopig dicht

TEHERAN (ANP) - De Nederlandse ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran en het consulaat in Erbil in Irak blijven uit voorzorg tot nader order gesloten voor publiek, om de spanningen tussen Iran en Israël. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag besloten. Zaterdag kondigde het ministerie al aan dat de ambassade en het consulaat zondag gesloten zouden zijn. Die sluiting is nu dus verlengd.

12 uur geleden
Rutte: regionale escalatie Midden-Oosten moet worden voorkomen

DEN HAAG (ANP) - De veiligheid van Israël mag niet verder in het geding komen, zegt demissionair premier Mark Rutte. Het is volgens hem "van groot belang dat regionale escalatie wordt voorkomen", schrijft hij op X.

14 uur geleden
Twee explosies in een weekend bij woning in Almere

ALMERE (ANP) - Bij een woning in Almere zijn zowel vrijdag- als zaterdagnacht explosies geweest. Het gaat om een huis aan de Odeonstraat in de Filmwijk, meldt de politie.

16 uur geleden