Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook over de grens tanken is duurder dan ooit

Ook over de grens tanken is duurder dan ooit

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De prijzen van benzine en diesel in Duitsland zijn naar records gestegen door de hoge olieprijzen. In België worden eveneens records aangetikt. Ook in Nederland zijn de brandstofprijzen naar nooit eerder geziene hoogten geklommen. De Duitse en Belgische prijzen liggen nog wel altijd lager dan die in Nederland, dus blijft het voor Nederlandse automobilisten voordelig om over de grens te tanken.

De landelijke prijs van een liter E10-benzine (Euro95) in Duitsland is nu gemiddeld 1,712 euro, aldus de Duitse automobilistenclub ADAC. Daarmee werd het oude record van 1,709 euro uit september 2012 overtroffen. De prijs van een liter diesel is nu gemiddeld 1,640 euro. Net als in Nederland bestaan de Duitse brandstofprijzen voor een groot deel uit accijns en btw.

In België is E5-benzine (Euro98) duurder dan ooit. De maximumprijs voor een liter stijgt naar 1,874 euro. De veel gangbaardere E10-benzine is met een maximumprijs van 1,77 euro nog net iets goedkoper dan het record van 1,797 euro per liter uit november. Diesel ging in België vorige week al naar een nieuw record en kost sindsdien meer dan 1,80 euro per liter.

Olieprijzen

Volgens consumentencollectief UnitedConsumers zijn de Nederlandse adviesprijzen aan de pomp voor een liter Euro95 nu 2,150 euro en voor een liter diesel 1,840 euro. UnitedConsumers houdt de adviesprijzen bij van vijf grote oliemaatschappijen die in Nederland benzine en diesel verkopen.

De olieprijzen liggen momenteel op de hoogste niveaus in zeven jaar, door de sterke vraag en een beperkt aanbod. Ook de spanningen rond Oekraïne jagen de olieprijzen omhoog, door zorgen dat de Russische export van olie geraakt kan worden door een escalatie, bijvoorbeeld in het geval van harde sancties.

Meer uit Financieel

Handel aandeel NN kort stilgelegd na koersklap om 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - De handel in het aandeel NN op de beurs in Amsterdam is woensdagochtend tijdelijk stilgelegd. De koers van de verzekeraar daalde in korte tijd 14 procent als reactie op een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag over beleggingsverzekeringen die NN jarenlang aanbood.

56 minuten geleden
Aandeel Onward wint op Damrak na melding succes bij dwarslaesie

AMSTERDAM (ANP) - Het Eindhovense medisch-technologisch bedrijf Onward Medical is woensdagochtend op de aandelenbeurs in Brussel omhoog geschoten. Het bedrijf werkt aan technologie die mensen met een dwarslaesie weer moet helpen bewegen en meldde een succes. De algehele stemming op de beurs was voorzichtig positief.

1 uur geleden
Warme septemberdagen zitten najaarsverkoop H&M dwars

STOCKHOLM (ANP) - Modewinkelconcern H&M heeft last van het warme septemberweer in grote delen van Europa. Door de vaak zomerse temperaturen kopen klanten minder kleding uit de najaarscollectie, wat heeft bijgedragen aan een daling van de verkoopcijfers.

2 uur geleden
Aandacht voor NN en Onward Medical op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN en medisch-technologisch bedrijf Onward Medical weten woensdag de aandacht op zich gericht bij het begin van de handel op de aandelenbeurs in Amsterdam. NN kreeg een tegenvaller te verwerken bij het gerechtshof Den Haag, dat oordeelde dat de verzekeraar jarenlang te veel kosten in rekening heeft gebracht bij klanten met een beleggingsverzekering. Onward Medical meldde juist een succes bij de ontwikkeling van zijn technologie om mensen met een dwarslaesie te helpen.

2 uur geleden
Hornbach ziet vraag naar klusspullen aantrekken na nat voorjaar

NIEUWEGEIN (ANP) - Hornbach zag de vraag naar zijn klus- en tuinproducten in het afgelopen kwartaal aantrekken. De Duitse doe-het-zelfketen zag de verkoop eerder nog teruglopen door het koude en natte voorjaar. Maar het weer werd daarna beter, wat volgens Hornbach uiteindelijk voor een inhaalslag heeft gezorgd. Wel houdt het bedrijf voor de rest van het jaar rekening met verslechterde economische vooruitzichten binnen Europa.

3 uur geleden
Bloomberg: oprichter wankel vastgoedconcern Evergrande zit vast

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Oprichter Hui Ka Yan van het financieel wankele Chinese vastgoedconcern Evergrande is onder politiesurveillance geplaatst, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het is niet direct duidelijk waarom Hui onder deze vorm van huisarrest is geplaatst. De voormalige voorzitter van Evergrande zou de plek waar hij vastzit niet mogen verlaten en niet mogen praten of contact leggen met anderen zonder toestemming.

3 uur geleden
McKinsey schikt voor 230 miljoen dollar om opiatencrisis VS

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Adviesbureau McKinsey heeft een schikking getroffen ter waarde van 230 miljoen dollar (ongeveer 218 miljoen euro) met honderden lokale overheden en schooldistricten in de Verenigde Staten. Het bureau adviseerde farmaceutische bedrijven die mede verantwoordelijk worden gehouden voor de enorme hoeveelheid Amerikanen die verslaafd zijn geraakt aan opiaten.

4 uur geleden