Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook ouders in schuldsanering krijgen snel toeslagencompensatie

Ook ouders in schuldsanering krijgen snel toeslagencompensatie

DEN HAAG (ANP) - Ook gedupeerden van het toeslagenschandaal die in een schuldsaneringstraject zitten, kunnen begin mei de 30.000 euro tegemoetzien die het kabinet aan alle slachtoffers heeft beloofd. De overheid neemt hun private schulden op zich, om te voorkomen dat zij gedwongen worden het compensatiegeld te gebruiken om die af te lossen.

Dat meldt staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer. De betreffende ouders en hun bewindvoerders worden vanaf deze week geïnformeerd. Voor ouders in een faillissement wordt nog gewerkt aan een oplossing, aldus de bewindsvrouw.

De vergoeding van 30.000 euro werd toegezegd in antwoord op een vernietigend rapport van een speciale Kamercommissie over de toeslagenaffaire. Vele duizenden ouders zijn vals beschuldigd in een ontspoorde jacht op fraude met de kinderopvangtoeslag. Zij moesten enorme bedragen terugbetalen, waardoor velen in diepe financiële problemen kwamen.

Het kabinet besloot eerder al de gedupeerden alle schulden kwijt te schelden die zij open hebben staan bij overheidsinstanties. Zo hoeven zij achterstallige boetes, belasting- en studieschulden niet meer te betalen. Daarnaast is een pauzeknop ingesteld voor private schulden, die daardoor een jaar lang niet kunnen worden ingevorderd.

Zo'n negenhonderd gedupeerden dreigden evenwel buiten de boot te vallen, omdat zij in een schuldsaneringstraject zitten. De invordering van schulden kon bij deze groep niet met een pauzeknop worden stilgezet. Daarom is Van Huffelen om tafel gegaan met onder meer de beroepsvereniging van bewindvoerders.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In de Meezenbroekstraat in Rotterdam-Beverwaard heeft zaterdagavond een explosie plaatsgevonden. Daarbij zijn geen gewonden gemeld.

2 uur geleden
Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

4 uur geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

5 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

8 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

8 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

8 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

9 uur geleden