Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Noordwijkse burgemeester roept dagjesmensen op weg te blijven

Ook Noordwijkse burgemeester roept dagjesmensen op weg te blijven

NOORDWIJK (ANP) - De burgemeester van Noordwijk roept mensen vanwege het coronavirus op om deze zondag en op andere mooie dagen niet naar de kust bij de badplaats te komen.

Volgens burgemeester Wendy Verkleij liepen de boulevard en het strand zaterdag vol met recreanten die de richtlijn om 1.5 meter afstand van elkaar te houden niet naleefden.

Verkleij en haar gemeente zijn verbaasd dat bezoekers zich "zo weinig verplicht voelen om ook mee te helpen en om naar de voorgeschreven maatregelen te doen en te laten", stelt zij in een verklaring. "In het belang van iedereen vraag ik dan ook: kom niet naar de kust van Noordwijk. Deze zondag niet, maar ook al die andere mooie lentedagen niet die er nog gaan komen, zolang corona bestreden moet worden."

Zaterdag riepen ook de burgemeesters van Zandvoort en Bloemendaal dagjesmensen op om niet naar hun stranden te komen vanwege het coronavirus.

Volgens de burgervaders David Moolenburgh (Zandvoort) en Elbert Roest (Bloemendaal) liepen ondanks eerdere waarschuwingen, borden en oproepen de stranden van beide gemeenten vol met recreanten. "Met deze aantallen recreanten op het strand creƫren we risicovolle situaties en dat moet niemand willen", zei burgemeester Moolenburgh.

Meer uit Binnenland

Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

2 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

4 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

5 uur geleden
Bijna 1580 klimaatactivisten opgepakt op A12, 40 vervolgd

DEN HAAG (ANP) - Bij de blokkade van Extinction Rebellion zijn 1579 klimaatactivisten aangehouden op de A12, meldt de politie zaterdagavond. De meeste demonstranten zijn weer op vrije voeten en worden niet vervolgd.

5 uur geleden
Weggebruikers kunnen via Utrechtsebaan (A12) Den Haag weer uit

DEN HAAG (ANP) - Een deel van de A12 is vrijgegeven. Auto's kunnen via die weg Den Haag weer uit, meldt de politie zaterdagavond na de blokkade van Extinction Rebellion op de A12.

5 uur geleden
OM: honderden activisten opgepakt op A12, meesten niet vervolgd

DEN HAAG (ANP) - Honderden activisten zijn zaterdag opgepakt bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie zaterdagmiddag. Vanwege het "vreedzame karakter" van de demonstratie worden de meesten niet vervolgd.

6 uur geleden
Alle demonstranten XR zijn van de A12, weg nog niet vrijgegeven

DEN HAAG (ANP) - Alle demonstranten van Extinction Rebellion (XR) zijn even na 17.00 uur van de A12 in Den Haag. Sinds het middaguur blokkeerden de activisten het begin van de snelweg. De weg wordt nu schoongemaakt en is nog niet vrijgegeven.

7 uur geleden