Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook noodverordening voor buitengebied Valkenburg ingetrokken

Ook noodverordening voor buitengebied Valkenburg ingetrokken

VALKENBURG (ANP) - De noodverordening die vanwege het hoogwater van kracht was in het buitengebied van Valkenburg is vrijdag ingetrokken, laat de gemeente weten.

De noodverordening gold nog omdat op sommige plaatsen verontreinigd slib kon liggen. Daarnaast waren veel wegen en voetpaden door verzakkingen en omgevallen bomen onbegaanbaar geworden. Inmiddels zijn de wandelpaden en wegen in het gebied opgeruimd en ook is er aanzienlijk minder slib. "Dus zijn de paden en wegen weer veilig begaanbaar", aldus de gemeente.

Wel waarschuwt de gemeente dat het wegdek op sommige plekken nog slecht kan zijn. Hierdoor kan het vooral voor fietsers soms verstandig zijn even af te stappen.

De noodverordening die gold voor het centrum van Valkenburg werd dinsdag al ingetrokken. De noodverordening was ingezet na de overstroming van de Geul twee weken geleden, die grote schade in het centrum veroorzaakte en tot onveilige situaties leidde. Enkele straten zijn nog wel afgesloten, omdat hier te veel schade is.

Meer uit Binnenland

Bloemen uitvaart Wieteke van Dort naar Indisch Monument

DEN HAAG (ANP) - De bloemen die donderdag voor de uitvaart van actrice en zangeres Wieteke van Dort in de Haagse Kloosterkerk lagen, zijn overgebracht naar het Indisch Monument in de stad. Dat was een "uitdrukkelijke wens" van Van Dort, zegt uitvaartondernemer Jan-Willem Engelenburg. Het monument ter nagedachtenis aan de mensen die in de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer werden van de Japanse bezetting van het voormalige Nederlands-Indië, lag de actrice "na aan het hart".

24 minuten geleden
Syriër vrijgesproken van deelname aan terroristische organisatie

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof heeft donderdag een Syriër vrijgesproken van leidinggeven en deelname aan een terroristische organisatie. Het Openbaar Ministerie had eerder twaalf jaar cel geëist tegen de man, omdat hij een belangrijke rol zou hebben gespeeld binnen de jihadistische strijdgroep Ahrar al-Sham. Vorig jaar april werd de man veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een voorwaardelijk, waarna het OM in hoger beroep ging. Het hof vernietigde dat vonnis donderdag, bevestigt zijn advocaat Frederieke Dölle (Prakken d'Oliveira).

31 minuten geleden
120 auto's uit parkeergarage Nieuwegein, meer dan verwacht

NIEUWEGEIN (ANP) - In de afgelopen week zijn 120 auto's uit een deels ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Dat zijn er meer dan vooraf was verwacht. Enkele auto's zijn nog binnen, het is nog niet gelukt om die veilig naar buiten te krijgen.

1 uur geleden
Reisbureau: Nederlanders weg uit nationaal park Canada om branden

ASPER (ANP) - Zo'n driehonderd Nederlanders die in Canada zijn met het reisbureau Doets Reizen hebben Jasper National Park moeten verlaten, meldt eigenaresse van de organisatie Elske Doets. In het park in de Canadese Rocky Mountains woeden bosbranden. De Nederlandse toeristen zijn volgens Doets veilig.

2 uur geleden
Nederland moet grutto beter beschermen van Europese Commissie

BRUSSEL (ANP) - Nederland moet van de Europese Commissie zijn grutto's beter beschermen. Subsidies en andere regelingen om weidevogels zoals de grutto te beschermen, hebben volgens de Europese Commissie niet geholpen. Nederland moet andere "doeltreffende maatregelen" nemen om het tij te keren. Binnen twee maanden wil de Commissie een verbeterplan zien.

2 uur geleden
Zeehondenredders kijken positief terug op eerste proef

PIETERBUREN (ANP) - De redders van het Seal Response Team kijken positief terug op hun eerste reddingsproef. In mei ging het team voor het eerst op pad om zeehonden te redden, zo werd destijds bekendgemaakt. Dat was leerzaam, maar tot nu toe is het nog niet gelukt om een zeehond te redden, blikt Emmy Venema van het reddingsteam op de eerste proef terug.

3 uur geleden
Recordvangst crystal meth in lading vervuilde grond

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft begin maart ruim 3200 kilo methamfetamine onderschept bij een controle. De drug, die ook wel bekendstaat als crystal meth, werd ontdekt in een lading grond uit Mexico. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om de grootste vangst van crystal meth in Nederland tot nu toe en had die een waarde van 22,4 miljoen euro.

3 uur geleden