Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Mees T. zegt niet te weten wie Carlo Heuvelman sloeg

Ook Mees T. zegt niet te weten wie Carlo Heuvelman sloeg

LELYSTAD (ANP) - Mees T. uit Hilversum, een van de drie hoofdverdachten in de zaak-Mallorca, heeft tijdens zijn strafproces in de rechtbank in Lelystad verklaard niets te weten over het gevecht dat Carlo Heuvelman fataal werd. De 19-jarige T. is daarmee de vierde verdachte op rij die tijdens de inhoudelijke behandeling zijn betrokkenheid bij de dood van de 27-jarige man uit Waddinxveen ontkent.

De rechtbank ging woensdagmiddag tijdens de tweede zittingsdag in op de mogelijke rol van T. bij de doodslag op Heuvelman en de poging tot doodslag op diens vriend. De eveneens ontkennende medeverdachte Hein B. ging hem in de ochtend voor, Sanil B. komt vrijdag als laatste aan bod.

Geen van de verdachten heeft tot nu toe in het strafproces verklaard over de vechtpartij die Heuvelman vorig jaar juli het leven kostte. T. erkent met vrienden van Heuvelman te hebben gevochten, maar zou Carlo niet hebben zien liggen. "Ik heb verschillende puzzels gelegd, maar ik weet niet wat er precies gebeurd is. Ik weet dat ik het niet ben, dat is ook een stukje van de puzzel. Uiteindelijk ben ik gestopt met speculeren. Ik werd er een beetje gek van."

Voorarrest

T. vertelt dat hij na terugkeer in Nederland veel bleef praten met zijn vrienden "om erachter te komen hoe het nou precies zit". Hij merkte daarbij terughoudendheid in de Hilversumse vriendengroep. "Ze trokken zich terug en vonden het vervelend dat ik er steeds over begon."

Hij zegt het geweld af te keuren, maar erkent dat hij er zelf een groot aandeel in had. "Ik heb me zeker niet goed gedragen", zei hij. "Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is. Ik denk dat we het daar allemaal over eens zijn."

T. zit sinds dinsdag weer in voorarrest omdat hij zijn schorsingsvoorwaarden had geschonden. Na zijn vrijlating in januari gebruikte hij drugs en afgelopen zomer ging hij tegen het advies van de reclassering in met vrienden op vakantie. Volgende week bespreekt de rechtbank de psychologische rapporten die over hem zijn gemaakt.

Meer uit Binnenland

Gemeenten bereiden zich voor op laatste groepsduel Marokko op WK

DEN HAAG (ANP) - Op veel plekken in het land komen Marokkaanse Nederlanders donderdag samen om het beslissende groepsduel van Marokko op het WK voetbal te kijken. Het Marokkaanse elftal kan zich voor het eerst sinds 1986 plaatsen voor de volgende ronde. In de grote steden bereiden de autoriteiten zich voor op een volksfeest bij plaatsing, maar ook op mogelijke onrust.

24 minuten geleden
Grote stroomstoring in Zuid-Holland en Utrecht

UTRECHT (ANP) - Ongeveer 45.000 aansluitingen in een deel van de provincies Utrecht en Zuid-Holland zitten al sinds 00.12 uur in de nacht van woensdag op donderdag zonder stroom. Volgens netbeheerder Stedin zijn monteurs onderweg om de storing te verhelpen.

2 uur geleden
Zorgorganisaties geven steeds meer geld uit aan uitzendkrachten

DEN HAAG (ANP) - Zorgorganisaties gaven in 2021 ruim 8 procent meer geld uit aan het inhuren van uitzendkrachten en zzp'ers dan in het jaar daarvoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen jaren zijn de kosten voor uitzendkrachten een groter percentage van de totale kosten voor personeel gaan uitmaken.

3 uur geleden
Jetten: presentatie prijsplafond volgende week, 1 januari lukt

DEN HAAG (ANP) - Energieminister Rob Jetten verwacht eind volgende week het prijsplafond voor stroom en gas te presenteren en weet nu zeker dat deze zoals beloofd op 1 januari in zal gaan. Alle energiebedrijven werken volgens de bewindsman mee en het is daarom volgens hem niet nodig - zoals enkele Kamerleden hebben gevraagd - om na te denken over sancties als zij dat niet zouden doen.

3 uur geleden
Onenigheid bij PvdA over kandidatenlijst Eerste Kamer

DEN HAAG (ANP) - Bij de PvdA is onenigheid ontstaan over de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Dat bevestigen senators Ruud Koole en Hamit Karakus, die zich beiden naar aanleiding hiervan terug hebben getrokken van de lijst. Een partijcommissie onder leiding van coryfee Job Cohen heeft een concept kieslijst gemaakt en het landelijk bestuur is daar op onderdelen flink van afgeweken, bevestigen de Eerste Kamerleden na berichtgeving van de NOS. Kandidaten die hoog stonden op de lijst zouden op onverkiesbare plekken zijn gezet.

3 uur geleden
Kabinet: internationaal steeds meer verzet tegen lhbti-beleid

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet probeert zich tijdens internationale overleggen van de Europese Unie en Verenigde Naties in te zetten voor lhbti-rechten, maar stuit daarbij steeds vaker op weerstand van landen die hier weinig mee op hebben. Dat schrijven de ministers Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) en Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel). De bewindslieden willen daarom meer samenwerken met gelijkgestelde landen om hier tegenin te gaan.

8 uur geleden
Maatregelen Amsterdam om groei en overlast toerisme te beperken

AMSTERDAM (ANP) - Het college van B en W van Amsterdam wil een aantal maatregelen nemen om de groei van het toerisme te beperken en de overlast ervan tegen te gaan. Om de stad leefbaar te houden, wil het stadsbestuur onder meer overlastgevende vrijgezellenfeesten en georganiseerde kroegentochten aanpakken, het aantal riviercruises beperken en sluitingstijden van horecazaken en raamprostitutie op de Wallen vervroegen.

10 uur geleden