Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Mees T. zegt niet te weten wie Carlo Heuvelman sloeg

Ook Mees T. zegt niet te weten wie Carlo Heuvelman sloeg

LELYSTAD (ANP) - Mees T. uit Hilversum, een van de drie hoofdverdachten in de zaak-Mallorca, heeft tijdens zijn strafproces in de rechtbank in Lelystad verklaard niets te weten over het gevecht dat Carlo Heuvelman fataal werd. De 19-jarige T. is daarmee de vierde verdachte op rij die tijdens de inhoudelijke behandeling zijn betrokkenheid bij de dood van de 27-jarige man uit Waddinxveen ontkent.

De rechtbank ging woensdagmiddag tijdens de tweede zittingsdag in op de mogelijke rol van T. bij de doodslag op Heuvelman en de poging tot doodslag op diens vriend. De eveneens ontkennende medeverdachte Hein B. ging hem in de ochtend voor, Sanil B. komt vrijdag als laatste aan bod.

Geen van de verdachten heeft tot nu toe in het strafproces verklaard over de vechtpartij die Heuvelman vorig jaar juli het leven kostte. T. erkent met vrienden van Heuvelman te hebben gevochten, maar zou Carlo niet hebben zien liggen. "Ik heb verschillende puzzels gelegd, maar ik weet niet wat er precies gebeurd is. Ik weet dat ik het niet ben, dat is ook een stukje van de puzzel. Uiteindelijk ben ik gestopt met speculeren. Ik werd er een beetje gek van."

Voorarrest

T. vertelt dat hij na terugkeer in Nederland veel bleef praten met zijn vrienden "om erachter te komen hoe het nou precies zit". Hij merkte daarbij terughoudendheid in de Hilversumse vriendengroep. "Ze trokken zich terug en vonden het vervelend dat ik er steeds over begon."

Hij zegt het geweld af te keuren, maar erkent dat hij er zelf een groot aandeel in had. "Ik heb me zeker niet goed gedragen", zei hij. "Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is. Ik denk dat we het daar allemaal over eens zijn."

T. zit sinds dinsdag weer in voorarrest omdat hij zijn schorsingsvoorwaarden had geschonden. Na zijn vrijlating in januari gebruikte hij drugs en afgelopen zomer ging hij tegen het advies van de reclassering in met vrienden op vakantie. Volgende week bespreekt de rechtbank de psychologische rapporten die over hem zijn gemaakt.

Meer uit Binnenland

Eichelsheim: Europa moet snel meer munitie maken

DEN HAAG (ANP) - Europa moet sneller meer munitie produceren, zodat Oekraïne de strijd tegen Rusland kan volhouden. "De industrie moet echt een stap gaan zetten, willen we de hoeveelheden munitie produceren die nodig zijn. Anders verliest Oekraïne de wedstrijd", zegt Commandant der Strijdkrachten (CDS) Onno Eichelsheim in een interview met De Telegraaf.

1 uur geleden
COA meldt aantal asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maakt donderdagochtend na 09.00 uur bekend hoeveel asielzoekers er om middernacht aanwezig waren in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De rechter bepaalde in januari dat er vanaf donderdag 22 februari nog maximaal 2000 asielzoekers in Ter Apel mogen verblijven.

1 uur geleden
Nijmegen herdenkt bombardement in 1944

NIJMEGEN (ANP) - Nijmegen herdenkt donderdag dat tachtig jaar geleden een bombardement het centrum van de stad verwoestte. Op 22 februari 1944 kwamen ongeveer achthonderd mensen om het leven en duizenden raakten gewond. Het bombardement werd uitgevoerd door Amerikaanse piloten, die dachten dat ze een ander doel zouden raken. Ook Arnhem en Enschede werden getroffen.

1 uur geleden
Advies: Nederlandse steun aan Oekraïne blijft onverminderd urgent

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse steun aan Oekraïne blijft "onverminderd noodzakelijk en urgent", zeker nu de westerse eensgezindheid wankel wordt. Tegelijk moet volgens de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV), een belangrijk adviesorgaan van kabinet en parlement, de weerbaarheid van Nederland versterkt worden omdat de dreiging voor de veiligheid groter wordt.

5 uur geleden
Timmermans noemt Wilders 'bewonderaar van Poetin'

DEN HAAG (ANP) - Radicaal-rechtse partijen zijn een bedreiging voor de rechtsstaat, en spelen daarmee de Russische president Vladimir Poetin in de kaart, vindt GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans. In de tweejaarlijkse Banninglezing noemt Timmermans het "urgent" dat "Wilders geen directe verantwoordelijkheid gaat dragen voor onze landsverdediging en onze veiligheid. Ik zou niet graag mijn lot leggen in de handen van de bewonderaars van Poetin, noch hier, noch elders".

8 uur geleden
Omgekomen slachtoffers brugongeval Lochem zijn Pool en Belg

LOCHEM (ANP) - De twee mensen die woensdag omkwamen door het brugongeval in Lochem, zijn een Pool en een Belg. De twee mannen waren er aan het werk. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie.

8 uur geleden
Strafrechtelijk onderzoek naar fataal brugongeluk Lochem gestart

LOCHEM (ANP) - Naar het dodelijke brugongeval in Lochem is een strafrechtelijk onderzoek gestart, dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Rechercheurs van de bijzondere opsporingsdienst van de arbeidsinspectie zijn woensdag begonnen met het onderzoek. Zij doen dit onder leiding van het Openbaar Ministerie.

9 uur geleden