Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Marokko haalt inwoners terug uit Wuhan vanwege virusuitbraak

Ook Marokko haalt inwoners terug uit Wuhan vanwege virusuitbraak

RABAT (ANP) - De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft vanwege de uitbraak van het coronavirus opdracht gegeven 100 Marokkanen te repatriëren uit de Chinese miljoenenstad Wuhan en omliggende gebieden. Het gaat vooral om studenten.

De vorst gaf ook opdracht tot aanvullende maatregelen op luchthavens en in havens en ziekenhuizen om verspreiding van het Wuhan-virus tegen te gaan. In Marokko zijn nog geen besmettingen gemeld met dat nieuwe coronavirus, dat in China aan zeker 81 mensen het leven heeft gekost.

Ook andere landen halen burgers terug uit China vanwege de virusuitbraak. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt de mogelijkheden om twintig Nederlanders te evacueren, aldus een woordvoerster maandagmiddag.

Duitsland zou volgens Der Spiegel zo'n 90 mensen met een vliegtuig willen ophalen. Frankrijk heeft vergelijkbare plannen. Minister Agnes Buzyn (Volksgezondheid) zei eerder dat "enkele tientallen tot een paar honderd" mensen opgehaald kunnen worden.

Gerepatrieerde burgers moeten volgens Buzyn na terugkeer 14 dagen in quarantaine doorbrengen. Zo moet voorkomen worden dat ze mensen in Frankrijk kunnen besmetten.

Meer uit Buitenland

Schmit lijsttrekker sociaaldemocraten bij Europese verkiezingen

ROME (ANP/DPA) - De sociaaldemocraten hebben Nicolas Schmit zaterdag officieel gepresenteerd als hun lijsttrekker voor de Europese verkiezingen in juni. De Luxemburgse EU-commissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Rechten werd zaterdag met grote meerderheid gekozen. Vijf jaar geleden trok PvdA'er Frans Timmermans de linkse kar in de EU.

5 minuten geleden
VS droppen voor het eerst via lucht hulpgoederen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - De Verenigde Staten hebben voor het eerst via de lucht hulpgoederen gedropt in Gaza. Daarvoor zijn drie transportvliegtuigen ingezet van het type C-130, zeggen Amerikaanse functionarissen.

1 uur geleden
Klimaatactivisten besmeuren kantoor Duitse bondskanselier

BERLIJN (ANP/DPA) - Klimaatactivisten hebben met oranje verf een muur beklad van het kantoor van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Op een foto van actiegroep Letzte Generation is te zien dat de tekst "Help! Jullie kinderen" is achtergelaten.

2 uur geleden
Moeder Navalny brengt bezoek aan graf

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De moeder van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft de dag na zijn uitvaart opnieuw zijn graf bezocht. Ook andere rouwende mensen kwamen daar zaterdag afscheid nemen.

4 uur geleden
Jemen meldt dat beschoten vrachtschip Rubymar is gezonken

ADEN (ANP/RTR) - De Jemenitische autoriteiten zeggen dat het vrachtschip Rubymar is gezonken. Het vaartuig bleef eerder verlaten achter op de Rode Zee nadat het onder vuur was genomen door Houthi-rebellen.

4 uur geleden
President Argentinië zegt staatspersbureau te sluiten

BUENOS AIRES (ANP) - De radicaal-rechtse Argentijnse president Javier Milei sluit naar eigen zeggen het staatspersbureau Télam. Milei stelt dat de regering geen geld heeft en dat "het persbureau in de afgelopen decennia is misbruikt voor propaganda voor de Kirchners". In 2003 werd Néstor Kirchner president van Argentinië. Hij werd in 2007 opgevolgd door zijn vrouw Cristina Kirchner die tot december 2015 president was.

4 uur geleden
Bronnen: gedeeltelijke overeenstemming over bestand Gaza

CAÏRO (ANP/RTR) - De partijen die onderhandelen over een bestand in de Gazastrook zijn het op belangrijke punten eens geworden, zeggen Egyptische veiligheidsbronnen tegen persbureau Reuters. De gesprekken worden zondag hervat in Caïro.

5 uur geleden