Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook maandagochtend geen treinen rond Amsterdam door storing

Ook maandagochtend geen treinen rond Amsterdam door storing

DEN HAAG (ANP) - Ook maandagochtend rijden er geen treinen van en naar Amsterdam, meldt spoorbeheerder ProRail op zijn website. "De IT-storing op de verkeersleidingspost van ProRail is helaas nog niet opgelost."

De spoorbeheerder roept reizigers op om niet naar Amsterdam en omgeving te komen. "Want ook deze ochtend rijden er nog geen treinen van en naar Amsterdam", meldt ProRail. "Het advies aan deze reizigers is om alternatief vervoer te regelen voor de reis naar school of werk of bijvoorbeeld thuis te werken."

De storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam ontstond zondag aan het einde van de middag en was korte tijd verholpen, maar keerde in de avond terug. Daardoor reden er een groot deel van de avond en de hele nacht geen treinen van en naar Amsterdam en station Schiphol Airport. Ook was er 's nachts vanwege de storing in Amsterdam geen treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht Centraal.

Voor zo'n honderd treinreizigers die door de treinstoring 's nachts op Utrecht Centraal strandden, werd nachtopvang geregeld in de nabijgelegen Jaarbeurs. In Amsterdam moesten enkele honderden bezoekers van een concert van Harry Styles in de Johan Cruijff ArenA na afloop van dat concert urenlang wachten op alternatief vervoer naar huis. Zij konden tijdens dat wachten terecht in de Ziggo Dome.

Meer uit Binnenland

Roosendaal werkt aan opvang voor 300 asielzoekers

ROOSENDAAL (ANP) - In de buurt van het Brabantse dorp Heerle moet een noodopvang voor ongeveer driehonderd asielzoekers verrijzen. Het is de bedoeling dat de locatie maximaal vier jaar in gebruik is.

5 minuten geleden
Kabinet wil strengere regels voor onder meer scootmobielen

DEN HAAG (ANP) - De regels rond scootmobielen en andere voertuigen voor mensen met een lichamelijke beperking moeten strenger, vindt het kabinet. Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat hij werkt aan een nieuw "kader voor gehandicaptenvoertuigen". Harbers overweegt de voertuigen op te splitsen in een snellere en een langzamere categorie.

7 minuten geleden
Vluchtelingenorganisaties pleiten voor fatsoenlijke asielopvang

DEN HAAG (ANP) - Vluchtelingenorganisaties tonen begrip voor de mogelijke inzet van paviljoens voor de opvang van asielzoekers, maar pleiten wel voor een structurele oplossing. Gezinnen en kwetsbaren moeten bovendien onderdak krijgen op een geschikte en veilige locatie, zeggen VluchtelingenWerk en UNHCR naar aanleiding van de brief van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel).

38 minuten geleden
Patiëntenfederatie wil ingrijpen overheid om huisartsenketen

DEN HAAG (ANP) - De Patiëntenfederatie Nederland wil dat de overheid en anderen ingrijpen voor mensen die zijn aangesloten bij een commerciële keten van huisartsen. Die keten, Co-Med, verkeert volgens berichten van EenVandaag en NRC in financiële problemen. Als het misgaat, kunnen patiënten "geen kant op", aldus de Patiëntenfederatie.

43 minuten geleden
Gijs Staverman stopt met programma op NPO Radio 2

HILVERSUM (ANP) - Gijs Staverman is vanaf 1 juni niet meer te horen op NPO Radio 2 en vertrekt ook bij zijn omroep KRO-NCRV. Een woordvoerder van de omroep bevestigt de stap van de presentator na een bericht hierover van De Gelderlander.

49 minuten geleden
Acht jaar cel voor doodrijden gezin in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De 30-jarige Suraj A. uit Den Haag is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte.

1 uur geleden
Kabinet wil door met verbod contante betalingen boven 3000 euro

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil door met de invoering van een verbod op contante betalingen boven de 3000 euro. De Tweede Kamer besloot vorig jaar de antiwitwaswet waar dat deel van uitmaakt, pas te behandelen als er een nieuw kabinet zit. Maar daardoor dreigt Nederland honderden miljoenen uit Brussel mis te lopen.

1 uur geleden