Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook luchthaven Charleroi gaat temperatuur reizigers meten

Ook luchthaven Charleroi gaat temperatuur reizigers meten

CHARLEROI (ANP/BELGA) - De luchthaven van het Belgische Charleroi, waarvan normaal veel Nederlanders gebruikmaken vanwege de goedkope vluchten, gaat vanaf maandag 15 juni de lichaamstemperatuur meten van iedereen die de luchthavengebouwen wil betreden. Dat gebeurt met warmtebeeldcamera's, maakt de luchthaven bekend. De vluchten worden maandag weer hervat, nadat het vliegverkeer maanden was lamgelegd door het coronavirus.

Brussels Airport maakte vorige week ook bekend systematische temperatuurcontroles van alle passagiers in te voeren vanaf maandag. Op beide luchthavens kan een reiziger bij een lichaamstemperatuur van hoger dan 38 graden de toegang worden geweigerd.

Een team van het Rode Kruis voert de controle in Charleroi uit, waarbij iedere passant bij een eerste controle gewoon kan doorlopen De stroom van passagiers en begeleiders wordt volgens de luchthaven daardoor niet verstoord. Wanneer een lichaamstemperatuur van 38 graden of hoger gemeten wordt, wordt een tweede keer gecheckt met een oorthermometer. Indien het tweede resultaat ook op een verhoging wijst, zal de temperatuur een derde keer worden gemeten met behulp van een digitale thermometer, die onder de arm van de betrokken persoon wordt geplaatst.

Mensen die vanwege hun temperatuur worden weggestuurd, zal worden aangeraden een arts te raadplegen.

Meer uit Buitenland

ABC: Blinken ondervraagd over omgang Biden met geheime documenten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken is een van de ondervraagden in het federale onderzoek naar de omgang door president Joe Biden met geheime documenten voordat hij president werd, meldt ABC News. Het onderzoek belicht onder meer veiligheidsprotocollen uit het Obama-tijdperk (2009-2017) en interne processen in het huidige Witte Huis.

38 minuten geleden
CNN: hond van Biden bijt Witte Huis-personeel voor de elfde keer

WASHINGTON (ANP) - De hond van de Amerikaanse president Joe Biden, een Duitse herder genaamd Commander, heeft maandagavond een veiligheidsagent in het Witte Huis gebeten, meldt CNN. Het was volgens de veiligheidsdienst de elfde keer dat de tweejarige hond iemand beet.

1 uur geleden
Steeds meer Democraten vragen beschuldigde Menendez op te stappen

WASHINGTON (ANP) - Een groeiend aantal Democraten heeft hun partijgenoot Robert Menendez opgeroepen om af te treden als senator. Hij wordt verdacht van omkoping, maar ontkent iets verkeerd gedaan te hebben en wil door in de Amerikaanse Senaat. Dat vinden steeds meer partijgenoten volgens The Washington Post een slecht idee.

5 uur geleden
Armeense premier: etnische zuivering Nagorno-Karabach al begonnen

STEPANAKERT (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Armeense premier Nikol Pashinyan zegt dat de "etnische zuivering" waar veel mensen in Nagorno-Karabach voor vrezen al aan de gang is. Er zijn inmiddels al meer dan 28.000 "gedwongen ontheemden" naar Armenië gevlucht uit de betwiste enclave sinds Azerbeidzjan daar de controle lijkt te hebben overgenomen. Dat is al bijna een kwart van de totale geschatte bevolking.

6 uur geleden
Noord-Korea spreekt bij VN over dreigende kernoorlog

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Volgens Noord-Korea staat het Koreaanse schiereiland op de "rand van een nucleaire oorlog". De Noord-Koreaanse ambassadeur in New York zei bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat de militaire situatie dit jaar steeds dreigender is geworden en legt de schuld daarvoor bij de Verenigde Staten.

7 uur geleden
Amerikaanse bank schikt Epstein-zaak voor tientallen miljoenen

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase schikt een rechtszaak over oud-klant Jeffrey Epstein voor 75 miljoen dollar (70 miljoen euro). De Amerikaanse Maagdeneilanden hadden de rechtszaak aangespannen tegen de grote bank. Die kreeg het verwijt jarenlang uit financiële overwegingen zorgelijke signalen te hebben genegeerd over de praktijken van de steenrijke zedendelinquent.

7 uur geleden
British Museum vraagt hulp publiek bij zoektocht gestolen stukken

LONDEN (ANP/AFP) - The British Museum schakelt de hulp van het Britse publiek in bij het terugvinden van een groot aantal gestolen items. Het museum lanceerde dinsdag een website waar beschrijvingen staan van de vermiste items en foto's van stukken die nog wel in de collectie aanwezig zijn en lijken op de verdwenen kostbaarheden. In augustus maakte de Londense trekpleister bekend dat er zo'n 2000 stukken waren verdwenen door diefstallen van een medewerker.

8 uur geleden