Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Levi Strauss trekt jaarprognose in

Ook Levi Strauss trekt jaarprognose in

SAN FRANCISCO (ANP) - Jeansmaker Levi Strauss schrapt zijn eerdere verwachtingen voor dit jaar als gevolg van de coronacrisis. De impact van het virus op de resultaten van de maker van spijkerbroeken en andere mode is nog ongewis. Daarom waagt het bedrijf zich niet aan voorspellingen. In het lopende tweede kwartaal zal de impact "significant" zijn, zo werd al wel gewaarschuwd.

Het broeken- en kledingbedrijf sloot het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar af met een omzet van 1,5 miljard dollar. Dat betekende in de drie maanden tot 23 februari een stijging met 5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Wel zaten de onrusten in Hongkong, waardoor onder meer toeristen wegbleven, en het al eerder in Azië al rondwarende coronavirus de opbrengsten in de weg. Levi spreekt van een negatief effect van 2 procentpunt op de omzet.

In China was, tot de uitbraak van het virus halverwege januari grote delen van het openbare leven plat legde, sprake van een dubbelcijferige omzetgroei. Daarna gingen de deuren van de winkels op slot met alle gevolgen voor de omzet van dien. Medio maart gingen ook winkels elders dicht, wat in het vervolg van het boekjaar negatief voor Levi zal uitpakken.

Het eerste kwartaal werd afgesloten met een nettowinst van 153 miljoen dollar. Dat was 4 procent meer dan een jaar eerder.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Groothandels gaan weer dicht voor consumenten

LEIDSCHENDAM (ANP) - Consumenten kunnen vanaf 1 juni niet meer voor hun boodschappen terecht in de groothandel. Nu de horeca per 1 juni weer opengaat, neemt de druk op supermarkten af omdat er weer meer buiten de deur kan worden gegeten, stelt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Daarmee is de maatregel volgens de branchevereniging niet meer nodig.

49 minuten geleden
IKEA-restaurants en speelplaatsen blijven dicht

AMSTERDAM (ANP) - IKEA houdt zijn restaurants en speelplaatsen Småland ook na 1 juni dicht. Hoewel restaurants en cafés in Nederland dan onder bepaalde voorwaarden weer open mogen, wil de woonwinkelreus zich blijven richten op "doelgericht en functioneel winkelen".

52 minuten geleden
Boze Tata-medewerkers blokkeren poorten IJmuiden

IJMUIDEN (ANP) - Medewerkers van Tata Steel hebben de ingangen van het complex in IJmuiden geblokkeerd. Ze zijn nog altijd boos over het vertrek van directievoorzitter Theo Henrar, die zonder opgaaf van reden weg moest. Ook zijn ze boos over de reorganisatieplannen. Volgens de ondernemingsraad van Tata gaat het om een wilde actie van in eerste instantie ruim honderd medewerkers.

2 uur geleden
'1 op de 10 Nederlanders komt niet rond door coronacrisis'

DEN HAAG (ANP) - Een op de tien Nederlanders komt momenteel moeilijk rond vanwege de coronacrisis. Het gaat vooral om mensen met een bijstands- of arbeidsongeschiktheidsuitkering, laagbetaalde zzp'ers en laagbetaalde flexwerkers. Dat meldt platform Wijzer in geldzaken op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders.

4 uur geleden
'Meer mensen willen gedrag veranderen voor klimaat door corona'

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zijn zich door de coronacrisis bewust geworden van het klimaat en willen hieraan ook zelf een bijdrage leveren. Zo wil bijna 8 op de 10 Nederlanders minder gaan vliegen en ruim driekwart wil het autogebruik beperken. Dat meldt ABN AMRO op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders. Toch vragen tegelijkertijd 7 op de 10 Nederlanders zich af of de positieve gevolgen voor het milieu die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan, kunnen worden behouden.

4 uur geleden
Burgerinitiatief tegen onduidelijke kosten kapitaalverzekeringen

AMSTERDAM (ANP) - Kapitaalverzekeringen moeten transparanter. Om die reden zijn ConsumentenClaim, de Consumentenbond, de Vereniging Woekerpolis.nl en de Stichting Woekerpolisproces een burgerinitiatief gestart. De organisaties willen een wetswijziging zodat consumenten voortaan volledig worden geïnformeerd over alle kosten die verzekeraars inhouden gedurende de looptijd van zo'n verzekering.

4 uur geleden
Export naar VK goed voor 3,5 procent bbp

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft vorig jaar 28,3 miljard euro aan export naar het Verenigd Koninkrijk verdiend. Dat is 3,5 procent van het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp), een lichte daling in vergelijking met eerdere jaren. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

8 uur geleden