Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook kapitein en loods Fremantle Highway uit ziekenhuis ontslagen

Ook kapitein en loods Fremantle Highway uit ziekenhuis ontslagen

SCHIERMONNIKOOG (ANP) - De kapitein en de loods die gewond raakten bij de brand aan boord van de Fremantle Highway, zijn uit het ziekenhuis ontslagen. Dat meldt woensdag K Line, de charteraar van het vaartuig. Beiden waren opgenomen omdat ze "hete rook hadden ingeademd". Eerder mochten de overige bemanningsleden het ziekenhuis al verlaten.

Aan boord van het schip waren in totaal 23 mensen. 22 van hen hadden de Indiase nationaliteit Een van hen is overleden. De loods had volgens K Line de Britse nationaliteit. Eerder sprak de charteraar van een mogelijk Nederlandse of Duitse loods. Een loods leidt schepen veilig door het water en is bekend met de lokale omstandigheden en mogelijk risicovolle vaarplekken. De zogenoemde 'superintendent', een supervisor aan boord, had in tegenstelling tot eerder gemeld ook de Indiase nationaliteit.

Het schip met 3784 auto's, waarvan bijna 500 elektrisch, ligt op dit moment op een tijdelijke locatie op zo'n 16 kilometer boven Schiermonnikoog en Ameland. Het is nog niet bekend naar welke haven de Fremantle Highway versleept gaat worden.

Meer uit Binnenland

Joost Klein stijgt sinds onderzoek weer bij bookmakers

MALMÖ (ANP) - Joost Klein en Nederland zijn sinds de bekendmaking van het onderzoek naar de zanger weer gestegen bij de bookmakers. Nederland is nu opgeklommen naar de zevende plek in het lijstje waarin de wedkantoren voorspellen wie de grootste kans maakt om het liedjesfestijn te winnen.

7 minuten geleden
Wereldwijd stemmen uitgesteld om onderzoek Joost Klein

MALMÖ (ANP) - Het stemmen voor het Eurovisie Songfestival door mensen van buiten Europa is uitgesteld om het onderzoek naar de Nederlandse inzending Joost Klein. Eigenlijk zou de stemming zaterdag om middernacht opengaan.

1 uur geleden
Organisaties betogen op Dam op Palestijnse dag van 'catastrofe'

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam vraagt een groep organisaties aandacht voor 76 jaar Nakba (de catastrofe). Woensdag wordt herdacht dat na het ontstaan van de staat Israël in 1948 honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht sloegen. Dat is voor meer dan zestig organisaties en actiegroepen aanleiding om zaterdag te demonstreren.

3 uur geleden
Pegida-voorman probeert opnieuw een koran te verbranden in Arnhem

ARNHEM (ANP) - Pegida-voorman Edwin Wagensveld probeert zaterdag opnieuw een koran te verbranden in Arnhem. Hij is van plan dit rond 14.00 uur te doen op een door de gemeente aangewezen plek onder de Nelson Mandelabrug.

4 uur geleden
Feest in Groningen na zege en promotie FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - In Groningen vieren supporters van FC Groningen feest in de kroegen nu hun favoriete club promotie naar de Eredivisie heeft bereikt. Door een 2-0 overwinning op Roda JC keert de ploeg volgend seizoen terug in de hoogste voetbalklasse.

11 uur geleden
SVT: onderzoek Joost Klein mogelijk over fysieke confrontatie

MALMÖ (ANP) - Het onderzoek dat is ingesteld naar een incident met Joost Klein op het Eurovisie Songfestival gaat mogelijk over een "fysieke confrontatie" tussen de zanger en een fotograaf. Dat meldt de Zweedse omroep SVT.

14 uur geleden
UVW overweegt aangifte tegen gebruiker die 150.000 cv's bekeek

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV overweegt aangifte te doen tegen een gebruiker van de website werk.nl die op 4 mei de cv's van 150.000 mensen heeft ingezien en mogelijk ook heeft gedownload. Het gaat om mensen die op de site stonden ingeschreven als werkzoekende. Een deel van hen is ook uitkeringsgerechtigde.

15 uur geleden