Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook internationale treinreizigers gehinderd door staking

Ook internationale treinreizigers gehinderd door staking

UTRECHT (ANP) - Ook mensen die vrijdag internationaal willen reizen zullen hinder ondervinden van de staking, zo meldt de NS donderdag. Zo zal de Thalys niet rijden tussen Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Ook de Eurostar-treinen rijden niet tussen Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal en Brussel Zuid.

De IC Berlijn rijdt vrijdag niet tussen Amsterdam Centraal, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo, maar wel tussen Bad Bentheim en Berlijn Hauptbahnhof. De stoptreinen tussen Roosendaal en Antwerpen en tussen Maastricht en Luik rijden wel. Vanwege de staking rijdt de ICE beperkt.

NS-personeel in de regio's west en noordwest is nog steeds van plan om het werk vrijdag neer te leggen, hoewel de vakbonden hebben toegezegd weer met de NS te willen praten over de arbeidsvoorwaarden. Het spoorbedrijf zei hierop dat er vrijdag helemaal geen NS-treinen zullen rijden, omdat het bedrijf geen mogelijkheid ziet om op een veilige manier een dienstregeling op te tuigen. De NS deed eerder deze week een nieuw cao-voorstel.

Meer uit Binnenland

Verzekeraars zeggen contract huisartsenketen Co-Med definitief op

TILBURG (ANP) - Zorgverzekeraars hebben hun contract met de commerciële huisartsenketen Co-Med definitief beëindigd. Dat zat er al aan te komen: vorige week werd de overeenkomst al opgeschort omdat de verzekeraars hadden vastgesteld dat Co-Med "de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen" en verplichtingen niet nakwam, stellen CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

58 minuten geleden
OM wil vrijspraak voor moord op crimineel John Mieremet

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdagmiddag voor de rechtbank in Amsterdam zonder inhoudelijke behandeling vrijspraak gevraagd voor Ali N. in de zaak rond de moord op crimineel John Mieremet. Justitie heeft de Alkmaarder (39) jarenlang op de korrel gehad, maar "ondanks stevige verdenkingen" het bewijs niet rondgekregen, aldus de aanklager. De rechtbank vond zichzelf "niet voldoende geïnformeerd" om uitspraak te doen. De zaak wordt daarom later alsnog inhoudelijk behandeld.

59 minuten geleden
Drie aanhoudingen voor moorden na verklaringen kroongetuige

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft dinsdag drie mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij moorden, een poging moord en voorbereidingen hierop in Amsterdam en Rotterdam. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. De mannen zijn aangehouden naar aanleiding van de verklaringen van de onlangs aangekondigde kroongetuige.

2 uur geleden
Oranjefans vermaken zich met muziek en bier in zonnig Berlijn

BERLIJN (ANP) - Nederlandse supporters bereiden zich in Berlijn voor op de laatste groepswedstrijd van Oranje op het EK tegen Oostenrijk. Ruim vier uur voor het begin van het duel hebben duizenden fans bezit genomen van de pleinen en straten in de Duitse hoofdstad.

2 uur geleden
24 jaar cel voor 'Bolle Jos 'voor cokehandel en moordopdracht

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag de 32-jarige Jos Leijdekkers, beter bekend als 'Bolle Jos" veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf, voor internationale handel in cocaïne en het geven van opdracht voor een liquidatie. In totaal ging het om de import van bijna 7000 kilo cocaïne.

2 uur geleden
Twee mannen neergestoken in azc Budel, drie aanhoudingen

BUDEL (ANP) - Drie mannen zijn maandagavond na een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Budel aangehouden, meldt de politie dinsdagmiddag. Het zijn bewoners van het azc. Twee van hen werden gestoken met een scherp voorwerp en moesten behandeld worden in het ziekenhuis. Het gaat om mannen van 28 en 34 jaar oud.

3 uur geleden
Arnhemse cafés: Vitesse hoort bij de stad

ARNHEM (ANP) - Als Vitesse daadwerkelijk verdwijnt als profclub zal dat voor cafés in de Arnhemse binnenstad een grote verandering zijn. Niet alleen maken de wedstrijddagen een aanzienlijk deel van de omzet uit, ook hoort Vitesse volgens de cafés bij de stad. "We zijn er heel erg verdrietig om", zegt eigenaar van Café de Schoof Frank de Zoete.

3 uur geleden