Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook in week voor kerst 's avonds verbod op verkoop alcohol

Ook in week voor kerst 's avonds verbod op verkoop alcohol

LEIDSCHENDAM (ANP) - De supermarkten mogen ook in de dagen voor Kerstmis geen alcohol verkopen in de avonduren. Daar hadden ze wel om gevraagd, tot aan premier Rutte aan toe, laat branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) desgevraagd weten.

De branche denkt dat er door dat verbod juist meer druk komt op de andere uren dat supermarkten open zijn. "Ook het ouderenuurtje zorgt al voor wat meer drukte in andere uren." Supermarkten kondigden eerder aan in de dagen voor kerst langer open te willen blijven, in sommige gevallen tot middernacht. De toestemming daarvoor moet bij de gemeentes vandaan komen en die staan daar doorgaans welwillend tegenover, laat CBL weten.

Tijdens de lockdown is het ook nog altijd mogelijk voor consumenten om bij groothandels als Makro, Hanos en Sligro hun boodschappen te doen. "Zolang de horeca gesloten is, hebben we die extra ruimte gewoon nodig om de druk op de supermarkten te verlichten."

Non-food verkopen

Supermarkten mogen overigens ook gedeeltelijk non-food verkopen, blijkt uit een lijst van de overheid. Minimaal 70 procent van een winkel moet gericht zijn op essentiële producten zoals voeding, drogisterij-artikelen en diervoeding. Als minimaal 30 procent van de omzet van de omzet van een winkel uit die groepen essentiële producten komt, dan mag dat deel van de winkel openblijven. Zo mag bijvoorbeeld de HEMA wel voedsel en baby-artikelen verkopen, maar geen kleding, huishoudartikelen en make-up.

Branchevereniging voor de non-food winkelsector INretail is blij met de duidelijkheid. "Het liefst zien we alle winkels natuurlijk open, maar we denken dat voor nu een balans is gevonden in duidelijkheid en wat fair is naar winkels die vanwege de lockdown gesloten moeten blijven."

Meer uit Financieel

Oliewerkers boorplatformen BP in Noordzee zien af van staking

LONDEN (ANP/RTR) - Werknemers die werken voor een onderaannemer op olie- en gasboorplatformen van het Britse BP in de Noordzee hebben een geplande staking afgeblazen. Dat meldde vakbond Unite. Volgens de bond krijgen zij van hun werkgever Sparrows Offshore Services drie weken extra aan betaald verlof.

5 minuten geleden
Klokkenluider: Belastingdienst zette zich in om Uber te helpen

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst heeft zich actief ingezet om taxiapp Uber te helpen. Zo kreeg het Amerikaanse bedrijf van de fiscus precies te horen wat er met andere landen werd besproken, en wat standpunten van landen als Frankrijk en België waren. Ook hoefde Uber in Nederland nauwelijks belasting te betalen. Dat zei klokkenluider Mark MacGann dinsdag tegen de commissie Financiën van de Tweede Kamer.

29 minuten geleden
Banken grote winnaars op aandelenbeurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Europese banken hebben dinsdag een van hun beste handelsdagen van dit jaar op de aandelenbeurzen gehad, met forse winsten voor onder andere ING en ABN AMRO in Amsterdam. Grote financieel dienstverleners wonnen aan waarde na sussende woorden van toezichthouders, die stelden dat risicovollere schuldpapieren van banken die onder hun toezicht staan niet zomaar waardeloos worden. Verwarring over de volledige afschrijving van bepaalde obligaties van het in problemen geraakte Credit Suisse zorgde begin deze week nog voor onzekerheid.

48 minuten geleden
ECB: geen beperkingen bij dividenduitkeringen banken

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) is niet van plan vanwege de recente onrust in de financiële sector beperkingen op te leggen bij het uitkeren van dividend en aandeleninkoopprogramma's van banken. Dat zei Andrea Enria, die bij de ECB gaat over bankentoezicht in het Europees Parlement.

52 minuten geleden
Rusland produceert minder olie tot eind juni

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Rusland zal tot zeker eind juni van dit jaar minder olie produceren, meldt de Russische vicepremier Alexander Novak dinsdag aan lokale media. Het is een reactie van Rusland op sancties vanuit westerse landen, waaronder een importverbod van de Europese Unie voor olie die wordt vervoerd met tankers. Daarmee wil het Westen de olie-inkomsten voor Moskou verminderen vanwege de oorlog in Oekraïne.

1 uur geleden
Honderden aanvragen tegemoetkoming van energiekosten bedrijven

DEN HAAG (ANP) - In totaal hebben 364 ondernemers dinsdag een aanvraag ingediend bij de overheid voor een tegemoetkoming in de hoge energiekosten. Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling ging dinsdagochtend om 09.00 uur open voor bedrijven die minimaal 7 procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten.

1 uur geleden
Reuters: Duitse bonden plannen grote transportstaking op maandag

BERLIJN (ANP) - Duitse vakbonden zijn van plan volgende week maandag een grote staking in het trein-, bus- en luchtverkeer te organiseren. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Naar verluidt wordt daarover donderdag een persconferentie gehouden door de bonden Verdi en EVG.

2 uur geleden