Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook in Parijs 2024 wil Van der Poel mountainbiken

Ook in Parijs 2024 wil Van der Poel mountainbiken

IZU (ANP) - Mathieu van der Poel zal over drie jaar op de Olympische Spelen van Parijs ook op de mountainbike uitkomen. Dat zei de allrounder, ook een topper op de weg en in het veldrijden, zaterdag. Maandag volgt zijn debuut op de Spelen: het doel is het goud te veroveren als mountainbiker.

Het plan ontstond al een paar jaar geleden, toen hij nog heerste in het veldrijden en de weg erbij ging doen. Inmiddels won hij koersen als de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen, net als een rit in de Tour. "Zoals het er nu naar uitziet ga ik in Parijs weer voor de mountainbike. Dat kun je zoals het programma van de Olympische Spelen nu is niet combineren met de wegwedstrijd. Als dat wel mogelijk is zou ik zeker overwegen beide te doen."

Meer uit Sport

Amerikaan McNulty tijdritkampioen van zijn land

CHARLESTON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty is net als vorig jaar kampioen tijdrijden van zijn land geworden. Op een parcours van ruim 33 kilometer in en rond Charleston was de renner van UAE Team Emirates met een tijd van 37.42 minuten veruit de snelste.

2 uur geleden
Geen breuken voor Jakobsen na val in Giro d'Italia

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - Fabio Jakobsen heeft bij zijn val in de elfde etappe van de Giro d'Italia geen breuken opgelopen. Dat maakte zijn ploeg dsm-firmenich PostNL bekend nadat bij de Nederlandse sprinter röntgenfoto's waren gemaakt.

3 uur geleden
Schade bij Jakobsen na val in Giro lijkt mee te vallen

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - Fabio Jakobsen lijkt aan zijn val in de sprint van de elfde etappe van de Giro d'Italia geen al te zware verwondingen te hebben overgehouden. De Nederlandse sprinter van dsm-firmenich PostNL ging op een kleine 400 meter voor de finish onderuit, nadat hij van opzij was aangereden door de Est Madis Mihkels. "Dit hoort er niet bij, maar het gebeurt wel", sprak Jakobsen voor de camera van Eurosport, al fietsend op weg naar de teambus.

6 uur geleden
Tweede ritzege sprinter Milan in Giro d'Italia

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - De Italiaan Jonathan Milan heeft zijn tweede ritzege geboekt in de Giro d'Italia. De 23-jarige renner van Lidl-Trek was na een rit, die voor een groot deel langs de Adriatische kust leidde, de snelste in de massasprint. Milan hield in Francavilla al Mare de Belg Tim Merlier en de Australiër Kaden Groves net achter zich. Fabio Jakobsen kwam kort voor de finish ten val. Milan won eerder al de vierde etappe.

6 uur geleden
Tennisster Sabalenka in twee sets naar halve eindstrijd Rome

ROME (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka is op het grote WTA-toernooi van Rome doorgedrongen tot de halve eindstrijd. De als tweede geplaatste Belarussische won in twee sets van de Letse Jelena Ostapenko, die als nummer 9 was ingeschaald: 6-2 6-4. De partij duurde een uur en een kwartier. Voor Sabalenka was het haar derde zege in drie ontmoetingen met Ostapenko.

9 uur geleden
Van der Poel doet op Spelen in Parijs alleen mee aan wegwedstrijd

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel komt op de Olympische Spelen komende zomer alleen in actie in de wegwedstrijd. Hij had ook kunnen kiezen voor de olympische mountainbikewedstrijd, maar die slaat hij over. "Dit is het meest logische. Hierdoor heb ik iets meer tijd en kan ik me langer en beter voorbereiden", stelt hij in een persbericht van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck.

9 uur geleden
Formule 1-coureur Albon rijdt ook komende jaren voor Williams

WANTAGE (ANP) - Alexander Albon blijft ook de komende jaren rijden voor het Formule 1-team van Williams. De 28-jarige Thai heeft zijn contract met "meerdere jaren" verlengd, al wordt niet duidelijk tot wanneer hij nu precies vastligt. In ieder geval is Albon in 2026 nog actief voor de Britse renstal, als de nieuwe regels in de Formule 1 ingaan.

12 uur geleden