Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook in Maastricht stille tocht voor Gino

Ook in Maastricht stille tocht voor Gino

MAASTRICHT (ANP) - Ook in Maastricht komt er een stille tocht voor het 9-jarige jongetje Gino. Woensdagavond is er een stille tocht voor de jongen door Kerkrade, donderdagavond volgt een dergelijke herdenking in Maastricht. Gino woonde in Maastricht, totdat hij zo'n twee weken geleden noodgedwongen bij zijn oudere zus in Kerkrade moest gaan logeren vanwege ziekte van zijn alleenstaande moeder. In Kerkrade werd hij vorige week woensdagavond voor het laatst gezien, drie dagen later werd hij dood gevonden in Geleen.

De stille tocht wordt georganiseerd door welzijnsorganisatie Trajekt in Maastricht, in samenwerking met, politie, handhaving, gemeente en de Oda school, waar Gino op zat. "Mooi initiatief om ook in Maastricht Gino te herdenken en de familie, vrienden en bekenden en de buurt te steunen in hun verdriet", schrijft burgemeester Annemarie Penn - te Strake dinsdag op haar Facebookpagina. "Dat verdient Gino, dat verdient de familie, dat verdient de buurt. Als burgemeester zal ik uiteraard aanwezig zijn."

De tocht begint donderdagavond om 18.30 uur. Over waar de tocht begint en hoe de route is, wordt nog overlegd tussen de betrokken partijen. Woensdag hoopt de gemeente meer hierover bekend te kunnen maken.

Bij de ouderlijke woning van Gino in Maastricht heerst al dagen grote verslagenheid. Voor de deur van het huis aan de Gildenweg ligt een zee van bloemen, knuffels en kaarsjes. Gino speelde heel vaak buiten, en was bij iedereen bekend.

Meer uit Binnenland

Rechtbank: verklaring van slachtoffer Ali B betrouwbaar

HAARLEM (ANP) - De rechtbank in Haarlem noemt de verklaringen van het slachtoffer dat als eerste aangifte deed tegen Ali B betrouwbaar. Het slachtoffer van de aanranding en de verkrachting tijdens een schrijverskamp in een villa in Heiloo, heeft volgens de rechtbank steeds op hoofdlijnen hetzelfde gezegd over de seksuele handelingen en de omstandigheden. De rechtbank oordeelt dat er voor de verkrachting voldoende wettig bewijs is. Ali B wordt vrijgesproken van aanranding, omdat daar steunbewijs ontbreekt.

11 minuten geleden
OM eist 6 maanden cel en tbs tegen vermeende stalker universiteit

DEN HAAG (ANP) - Tegen de 32-jarige student die vorig jaar dreigberichten en een rouwkaart naar de Haagse campus van de Universiteit Leiden heeft gestuurd, is zes maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man zich schuldig gemaakt aan stalking, doodsbedreiging en wapenbezit.

1 uur geleden
ILT wil dat drankproducenten kijken naar verhoging statiegeld

DEN HAAG (ANP) - Producenten en importeurs van bijvoorbeeld frisdranken moeten het voor consumenten makkelijker en aantrekkelijker maken om plastic drankflessen in te leveren. Zij moeten onder meer onderzoeken of het daarvoor nodig is het statiegeld te verhogen. Te veel flessen worden nu niet teruggebracht, zegt de Inspectie Leefomgeving en Transport, die met dwangsommen zwaait om de branche in beweging te krijgen.

1 uur geleden
KNAW zet omstreden hoogleraar en partner aan de kant

AMSTERDAM (ANP) - Een hoogleraar en haar partner die van langdurig ongewenst en veelal grensoverschrijdend gedrag op de universiteit van Leiden worden beticht, zijn aan de kant gezet door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De hoogleraar was lid van het KNAW-genootschap en via de universiteit gedetacheerd bij het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), een instituut van de KNAW. Haar partner was daar in tijdelijke dienst.

2 uur geleden
Geen dwangsom voor Staat om overtreden verbod F-35-onderdelen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat hoeft geen dwangsom te betalen voor elke dag dat het verbod om F-35-onderdelen naar Israël te laten vervoeren, wordt overtreden. Dit heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten in een kort geding, aangespannen door meerdere mensenrechtenorganisaties.

3 uur geleden
Veldkamp: andere accenten en stijl in omgang met Israël

WASHINGTON (ANP) - Het nieuwe kabinet gaat Israël anders bejegenen dan het vorige. De nieuwe buitenlandminister Caspar Veldkamp hoopt met een "misschien minder uitgesproken" koers meer te bereiken.

9 uur geleden
Onderzoek: woningtekort groeit door toename aantal huishoudens

DELFT (ANP) - Het woningtekort in Nederland is in 2023 verder opgelopen, hoewel er 88.200 woningen zijn bijgebouwd. Er zijn op dit moment 400.500 woningen te weinig, 10.300 meer dan een jaar eerder. Dit staat in de jaarlijkse prognose die onderzoeksbureau ABF Research uitvoert in opdracht van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en die vrijdag naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

9 uur geleden