Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook in Kerkrade mogelijk bombrief ontploft in postkamer bedrijf

Ook in Kerkrade mogelijk bombrief ontploft in postkamer bedrijf

KERKRADE (ANP) - Ook bij een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat in Kerkrade is rond 08.30 uur een poststuk ontploft. Dat meldt de politie. Er zijn geen gewonden gevallen. Het bedrijf is ontruimd en het Team Explosieven Verkenning doet onderzoek, zo stelt de politie.

Het is nog onbekend of er een verband is met de ontploffing van een poststuk in Amsterdam. Daar was even voor 08.00 uur in een postkamer van een bedrijf in Amsterdam ook een explosie. De politie vermoedt hier dat het gaat om een bombrief. Of dat in Kerkrade ook het geval is, wil een politiewoordvoerder niet zeggen. De Limburgse politie wil alleen spreken van een briefpakket.

Het getroffen bedrijf in Amsterdam ligt aan de Bolstoen op een bedrijventerrein bij Amsterdam Sloterdijk. Er zijn aan die straat meerdere bedrijven gevestigd. In Kerkrade ligt het getroffen bedrijf ook op een bedrijventerrein, Beitel-Locht.

Meer uit Binnenland

Brandweer redt een van twee drenkelingen uit Maas bij Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - De brandweer heeft zondagmiddag een drenkeling uit het water van de Maas bij Borgharen gehaald, vlakbij Maastricht. De drenkeling zat samen met een tweede persoon op een bootje, dat rond 13.30 uur ter hoogte van de Sluisdijk omsloeg.

11 minuten geleden
Idema van or Tata Steel heeft spijt van uitspraken over activisten

IJMUIDEN (ANP) - Vicevoorzitter Gerrit Idema van de centrale ondernemingsraad van Tata Steel heeft spijt van de uitspraken die hij heeft gedaan over de aan Extinction Rebellion verwante actiegroep Kappen met Kolen. In een verklaring stelt hij zijn opmerking zeer te betreuren.

1 uur geleden
Actievoerders voor klimaat voorzien standbeelden van blinddoek

LEIDEN (ANP) - Actievoerders hebben op verschillende plaatsen in het land tientallen standbeelden geblinddoekt. Het gaat bijvoorbeeld om het beeld van Aletta Jacobs in Groningen, koningin Wilhelmina in Utrecht en Apeldoorn en Bonifatius in Dokkum. Ook in andere landen kregen standbeelden een blinddoek voor. Scientist Rebellion, een internationale beweging van wetenschappers en academici die zich zorgen maken over het klimaat, geeft aan verantwoordelijk te zijn voor de actie.

3 uur geleden
XR geschokt door uitspraken Tata-personeel over demonstratie

IJMUIDEN (ANP) - Extinction Rebellion zegt geschokt te zijn over de uitspraken die medewerkers van Tata Steel hebben gedaan over klimaatactivisten die maandag gaan demonstreren bij de fabriek. Die uitlatingen circuleren in WhatsApp- en Facebookgroepen. Eerder al sprak onder meer de directie van het bedrijf haar afschuw en afkeuring over de uitspraken uit.

3 uur geleden
ANWB: files zijn dit jaar in alle hevigheid terug

DEN HAAG (ANP) - De files op de Nederlandse wegen zijn dit jaar "in alle hevigheid" teruggekeerd. Dat stelt de ANWB Verkeersinformatie op basis van filecijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Volgens de verkeersdienst staan we bovendien vaker stil dan voor corona. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 steeg het aantal opstoppingen met 10 procent.

4 uur geleden
Vier mannen omgekomen door eenzijdig ongeval in Friese Jirnsum

JIRNSUM (ANP) - Vier mannen zijn zaterdagavond om het leven gekomen door een eenzijdig ongeval in het Friese Jirnsum. Het ongeluk gebeurde aan de Rijksweg, meldt de politie.

5 uur geleden
Nieuwe Waterweg opnieuw open voor scheepvaart

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is opnieuw opengesteld voor de scheepvaart nadat geplande werkzaamheden waren uitgelopen, meldt Rijkswaterstaat.

10 uur geleden