Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook in Duitsland en Spanje voelt vliegpassagier personeelsgebrek

Ook in Duitsland en Spanje voelt vliegpassagier personeelsgebrek

BASEL (ANP/DPA/RTR) - Ook elders in Europa kampen luchtvaartbedrijven met problemen door een gebrek aan personeel. Swiss Air Lines schrapt meerdere vluchten naar Duitsland doordat er te weinig medewerkers zijn. In Spanje is de politie hard op zoek naar extra mensen voor de controle van passagiers op Madrid Barajas, de grootste luchthaven van het land. Eerder ontstonden lange rijen doordat het internationaal toerisme weer sterk toeneemt.

Swiss, een dochteronderneming van Lufthansa, schrapt in juli en augustus wekelijks vier vluchten tussen Zürich en Berlijn. Tussen Zürich en Stuttgart komen iedere week drie vluchten te vervalen. Ook gaat één langeafstandvlucht naar San Francisco per week verloren. Tussen Zürich en Neurenberg gaat iedere week vijf vluchten niet door in de periode van juli tot oktober.

De Spaanse politie hoopt tweehonderd nieuwe medewerkers aan te nemen voor controles op de luchthaven in Madrid. Dat zou het totaal op zeshonderd brengen en genoeg moeten zijn om de passagiersstromen in goede banen te leiden nu na de coronacrisis weer grote groepen toeristen Spanje bezoeken, meldt een regeringswoordvoerster.

Tekorten

Luchtvaartmaatschappij Iberia klaagde eerder dat op drukke momenten chaos heerste bij de paspoortcontroles op Madrid Barajas. Daardoor zouden sinds begin maart 15.000 reizigers hun vlucht hebben gemist.

In Nederland springt de drukte op Schiphol in het oog. Het voorbije weekend waren er opnieuw lange rijen, soms tot in de buitenlucht, omdat er tekorten zijn aan beveiligers en afhandelaars. KLM voerde 42 vluchten vanaf Europese bestemmingen met lege vliegtuigen uit om de drukte op de luchthaven te verminderen. Voor het pinksterweekend had de grootste maatschappij op Schiphol al besloten dagelijks tot 50 vluchten te annuleren wegens de drukte.

Ook op grote Britse luchthavens gaan vluchten niet door vanwege de te grote passagiersstromen. Reisorganisatie TUI annuleert tot eind juni bijna 200 vluchten van en naar Manchester.

Meer uit Financieel

ECB lijdt door hoge rentes eerste jaarverlies sinds 2004

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in 2023 het eerste jaarverlies geleden sinds 2004. Door de sterk gestegen rentes is de centrale bank voor de eurozone veel meer geld kwijt aan banken die hun overtollige deposito's bij de ECB stallen. Tegelijkertijd leveren eerder opgekochte obligaties van Europese overheden amper iets op.

10 minuten geleden
Staking personeel Eiffeltoren gaat vierde dag in

PARIJS (ANP/DPA) - De staking van het personeel van de Eiffeltoren gaat zijn vierde dag in. Tientallen werknemers voeren sinds maandag actie omdat ze vinden dat het stadsbestuur van Parijs de toeristische attractie verwaarloost.

17 minuten geleden
Volkswagen roept in VS 261.000 auto's terug om defect brandstofpomp

NEW YORK (ANP/RTR) - Autoconcern Volkswagen moet in de Verenigde Staten meer dan 261.000 auto's terugroepen door problemen met de pomp in de brandstoftank, maakte de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) bekend.

32 minuten geleden
KLM schrapt donderdag 64 vluchten Schiphol door storm Louis

SCHIPHOL (ANP) - KLM schrapt donderdag 64 Europese vluchten van en naar Schiphol omdat harde windstoten worden verwacht, meldt de luchtvaartmaatschappij. Nederland krijgt aan het einde van de dag te maken met storm Louis, die volgens Weeronline vanaf de middag zorgt voor harde wind, stevige buien en zware windstoten in het westen van het land.

1 uur geleden
Turkse centrale bank houdt rentepauze onder nieuwe baas

ANKARA (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Turkse centrale bank heeft het rentetarief in het land onveranderd gelaten op 45 procent. Het is de eerste rentepauze na acht verhogingen op rij. Het is ook het eerste rentebesluit onder Fatih Karahan, de nieuwe president van de centrale bank. Begin deze maand diende zijn voorgangster Hafize Gaye Erkan haar ontslag in als hoogste baas van de centrale bank.

1 uur geleden
Zalando moet misleidende duurzaamheidsclaims van site halen

DEN HAAG (ANP) - De Duitse webwinkel Zalando moet "misleidende duurzaamheidsclaims" van zijn website halen. "Consumenten hebben hoge verwachtingen bij het gebruik van algemene claims als 'duurzaam'. Bedrijven mogen zich niet groener voordoen dan ze zijn", meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

1 uur geleden
AI-model Google maakt tijdelijk geen afbeeldingen met mensen

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google laat gebruikers van zijn AI-model Gemini tijdelijk geen beelden maken waar mensen op staan, meldt het techconcern op X. De toepassing zou volgens Google sommige historische afbeeldingen onjuist genereren. Het concern zegt te werken aan het oplossen van het probleem en pauzeert daarom de functie.

1 uur geleden