Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Hongarije meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

Ook Hongarije meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

BOEDAPEST (ANP) - Hongarije heeft melding gemaakt van een recordaantal nieuwe coronabesmettingen. De autoriteiten melden dat de afgelopen 24 uur bij nog eens 1070 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen. Dat is de hoogste dagelijkse stijging tot dusver.

Ook andere Europese landen hebben de afgelopen week melding gemaakt van recordaantallen nieuwe besmettingen. Het Franse dagrecord sneuvelde zaterdag. Toen maakten de autoriteiten in het populaire vakantieland melding van 13.498 nieuwe coronagevallen.

De Wereldgezondheidsorganisatie sloeg donderdag alarm over de snelheid waarmee het coronavirus in Europa om zich heen grijpt. Regionaal directeur Hans Kluge zei dat de nieuwe besmettingen die sinds september zijn gemeld een "wake-upcall" moeten zijn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Voor het eerst ruim 9000 coronagevallen in een etmaal

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is opnieuw fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 9283 positieve tests geregistreerd, en dat is opnieuw een dagrecord. Voor het eerst komt het cijfer boven de 9000 in 24 uur tijd uit. Woensdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8757 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 8764, maar dat aantal is bijgesteld.

11 uur geleden
Eerste coronapatiënten naar verwachting vrijdag naar Duitsland

ROTTERDAM (ANP) - Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) verwacht vanaf vrijdag weer Nederlandse coronapatiënten naar Duitse ziekenhuizen te brengen. Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) zegt dat dit althans de planning is. Hij kondigde vorige week al aan dat het verplaatsen van patiënten naar Duitsland binnenkort zal worden hervat.

11 uur geleden
Meer dan 2000 coronapatiënten in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is met 60 toegenomen tot 2003. Van deze patiënten liggen er 463 op de intensivecareafdelingen, dertien meer dan woensdag. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maakte de cijfers donderdagmiddag bekend.

11 uur geleden
Expert: Beoogd vaccin veelbelovend dankzij genetische instructies

LONDEN/BRISTOL (ANP/RTR) - Onafhankelijk onderzoek naar een beoogd vaccin van AstraZeneca Oxford wijst uit dat het perfect genetische instructies opvolgt waarmee het wordt geprogrammeerd. Dat maakt de werking van het middel doelmatiger, omdat het een krachtige reactie van het immuunsysteem van de patiënt veroorzaakt. Het is erg goed nieuws voor de bestrijders van het virus, volgens de leider van het onderzoek, David Matthews van de Universiteit van Bristol.

12 uur geleden
Huisartsen verwijzen ruim kwart minder door

BREUKELEN (ANP) - Huisartsen hebben afgelopen week gemiddeld ruim een kwart minder patiënten verwezen naar medisch-specialistische zorg in een ziekenhuis of zelfstandige kliniek dan dat zij normaal zouden doen. Dat meldt zorgplatform ZorgDomein.

17 uur geleden
Nieuw record: 8764 positieve tests in een etmaal

BILTHOVEN (ANP) - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 8764 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is een nieuw dagrecord. Op dinsdag meldde het gezondheidsinstituut 8175 positieve tests. Het waren er aanvankelijk 8182 maar dat is woensdag bijgesteld.

1 dag geleden
Opnieuw meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Ziekenhuizen komen steeds meer onder druk te staan door het groeiend aantal coronapatiënten. In totaal behandelen de Nederlandse ziekenhuizen nu 1943 coronapatiënten. Dat zijn er 84 meer dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden