Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Heerenveen is te goed voor Vitesse

Ook Heerenveen is te goed voor Vitesse

ARNHEM (ANP) - Vitesse blijft in de Eredivisie nog wachten op het eerste succesje. De formatie van de Duitse trainer Thomas Letsch verloor ook de derde wedstrijd van het seizoen, op pijnlijke wijze. In Arnhem was sc Heerenveen veel te sterk, 0-4. Sydney van Hooijdonk scoorde drie keer.

Al na 5 minuten nam Heerenveen de leiding. Van Hooijdonk scoorde, nadat Amin Sarr de bal voor hem had klaargelegd. Het was het eerste doelpunt voor de formatie van trainer Kees van Wonderen dit seizoen in de Eredivisie.

Na bijna een half uur was Vitesse dichtbij de gelijkmaker. Melle Meulensteen schoot van enkele meters in, maar zag keeper Andries Noppert bekwaam redden. Dat deed de doelman vorige week bij de 0-0 tegen Feyenoord ook meerdere malen.

Verder uitlopen

Daardoor kon Heerenveen in extra tijd van de eerste helft verder uitlopen. Sarr passeerde doelman Kjell Scherpen, nu na een pass van Anas Tahiri. In de 72e minuut werd het 0-3. Van Hooijdonk gaf het beslissende tikje na een inzet van Sarr. Even later maakte Van Hooijdonk zijn hattrick compleet, opnieuw op aangeven van Sarr.

Scherpen maakte zijn debuut voor Vitesse. De 22-jarige doelman werd eerder in de week op huurbasis overgenomen van de Engelse club Brighton & Hove Albion.

Vitesse verloor de eerste twee competitiewedstrijden van Feyenoord en Excelsior.

Meer uit Voetbal

Nederlands getint Atalanta speelt gelijk in Marseille

MARSEILLE (ANP) - Het Nederlands getinte Atalanta houdt door een gelijkspel bij Olympique Marseille uitzicht op het bereiken van de eindstrijd van de Europa League. De heenwedstrijd in de halve finales eindigde in 1-1.

7 minuten geleden
Finale in zicht voor Bayer Leverkusen na zege bij AS Roma

ROME (ANP) - Bayer Leverkusen lijkt hard op weg naar de finale van de Europa League op 22 mei in Dublin. De Duitse landskampioen won bij AS Roma knap met 2-0 door doelpunten van Florian Wirtz en Robert Andrich. Volgende week is de return.

8 minuten geleden
Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

5 uur geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

9 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

11 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

12 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

13 uur geleden