Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook gevangenissen nog minstens een week afgegrendeld

Ook gevangenissen nog minstens een week afgegrendeld

DEN HAAG (ANP) - Ook gevangenissen houden hun poorten tot ten minste 6 april zo veel mogelijk gesloten om het coronavirus buiten de deur te houden. Gedetineerden en tbs'ers mogen al ruim twee weken geen bezoek ontvangen en niet met verlof, maar dat gaat minstens anderhalve week langer duren, laat minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) weten.

Dinsdag beslist het kabinet over een verlenging van maatregelen als de sluiting van scholen en horeca. Die blijven inderdaad nog langer van kracht, melden ingewijden. Dekker kijkt vervolgens wat dat besluit betekent voor de gevangenissen en forensische klinieken, schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Gedetineerden met klachten die weleens door het coronavirus veroorzaakt zouden kunnen zijn, krijgen volgens Dekker een cel voor zich alleen. Dat moet de zorgen van gevangenen en bewaarders over de meerpersoonscellen, waar gedetineerden elkaar gemakkelijk zouden kunnen aansteken, wegnemen. Ruimte is er voorlopig genoeg, doordat er minder nieuwe gevangenen arriveren en juist meer gedetineerden vertrekken, schrijft Dekker.

Meer uit Binnenland

Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Wim Groeneweg, voorzitter van politievakbond ACP, vindt het na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA "tijd worden dat de KNVB en voetbalclubs hard optreden". Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

25 minuten geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

42 minuten geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

1 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

2 uur geleden
ME grijpt in buiten ArenA na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Nadat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord definitief werd gestaakt, heeft de Mobiele Eenheid zondagmiddag ingegrepen. Buiten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hadden teleurgestelde supporters zich verzameld bij de hoofdingang. Ze riepen onder meer leuzen als "Kankerbestuur" en "Wij willen Ajax zien". Ook werd om het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat gevraagd.

3 uur geleden
Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

5 uur geleden
Sweet Dreams is grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

UTRECHT (ANP) - De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

6 uur geleden