Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

"We zijn hier pertinent op tegen", laat de officiële fanclub van de club uit Amsterdam weten. "De verplaatsing van de wedstrijd tegen Volendam dupeert sowieso de supporters van de bezoekende club. Daarnaast gaat het ten koste van duizenden losse kaartkopers en tienduizenden seizoenkaarthouders van Ajax."

Al deze supporters hielden in hun agenda rekening met deze wedstrijd, stelt de supportersvereniging. "De wedstrijdorganisatie is al opgetuigd. Alle stewards, het cateringpersoneel, de veiligheidsmensen en de vrijwilligers die horen bij de wedstrijdorganisatie, zijn al ingehuurd. Supporters maakten plannen, namen vrij van hun avonddienst en gingen uit van de wedstrijd op woensdagavond."

Supportersbelangen

"De KNVB gaat volledig voorbij aan de supportersbelangen van Volendam en Ajax. Om als supportersvereniging nog maar te zwijgen van de economische schade die alle betrokkenen lijden bij het op deze korte termijn verzetten van deze wedstrijd", meldt de fanclub. "Wat ons betreft leggen Ajax en FC Volendam dit 'bonnetje' bij de KNVB, die deze keuze heeft gemaakt en daarmee verantwoordelijk is voor de buitenproportionele schade."

De KNVB wil dat de laatste 35 minuten van het gestaakte duel vanwege sportieve gronden vanaf woensdag 14.00 uur bij een voorsprong van 0-3 voor Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA worden uitgespeeld, zonder publiek. Het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam krijgt een nieuwe datum. Ajax overweegt juridische stappen en ook FC Volendam is niet akkoord.

Meer uit Voetbal

AZ begint met Amerikaan Mihailovic tegen Zrinjski Mostar

ALKMAAR (ANP) - AZ begint om 18.45 uur tegen Zrinjski Mostar met de Amerikaan Djordje Mihailovic in plaats van de geblesseerde Sven Mijnans, die door een knieblessure dit jaar niet meer in actie komt. Het is de enige wijziging die trainer Pascal Jansen doorvoert ten opzichte van het competitieduel met FC Volendam van afgelopen zondag.

10 minuten geleden
Benatia en Papin krijgen functie bij Ajax-tegenstander Marseille

MARSEILLE (ANP) - Olympique Marseille heeft Medhi Benatia binnengehaald als technisch adviseur. De oud-prof van onder meer Bayern München en Juventus keert zodoende terug bij de club waar hij in de jeugd voetbalde.

49 minuten geleden
Voorzitter Jan Smit accepteert ontslag bij FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Voorzitter Jan Smit verschijnt donderdagavond niet op een buitengewone vergadering van FC Volendam. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd, wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren", meldt de zanger via zijn sociale kanalen. "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal."

1 uur geleden
Coach Grosso van Olympique Lyon ontslagen

LYON (ANP/AFP) - Olympique Lyon heeft coach Fabio Grosso ontslagen. De Italiaanse trainer moet vertrekken door de slechte resultaten.

2 uur geleden
Zakelijk directeur FC Volendam op non-actief

VOLENDAM (ANP) - Het bestuur van FC Volendam heeft zakelijk directeur Frans ten Berge op non-actief gesteld. De verwachting is dat het bestuur van de club later deze dag wordt ontslagen door de raad van commissarissen. Volgens de woordvoerder van FC Volendam kan het bestuur tot die tijd beslissingen blijven nemen.

3 uur geleden
Aanvalster Hemp weet: Wembley gaat ons helpen in duel met Oranje

BURTON UPON TRENT (ANP) - Als ervaringsdeskundige weet aanvalster Lauren Hemp dat spelen op Wembley de Engelse voetbalsters "een boost" geeft. Dat zal de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman vrijdag nodig hebben, aangezien er gewonnen moet worden van Nederland om zich nog te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

4 uur geleden
Wiegman denkt dat Oranjevrouwen druk op Wembley goed aankunnen

BURTON UPON TRENT (ANP) - De Engelse bondscoach Sarina Wiegman denkt niet dat de voetbalsters van Oranje al te veel onder de indruk zullen zijn van spelen in het iconische Wembley-stadion in Londen. Vrijdag zijn er in ieder geval zo'n 75.000 fans bij het cruciale Nations League-duel. De Oranjevrouwen speelden nog niet eerder voor zoveel toeschouwers.

5 uur geleden