Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Eredivisie CV spreekt zich uit tegen tweejaarlijks WK voetbal

Ook Eredivisie CV spreekt zich uit tegen tweejaarlijks WK voetbal

ZEIST (ANP) - In navolging van diverse voetbalbonden en prominenten heeft ook de Eredivisie CV zich uitgesproken tegen de organisatie van een WK voetbal om de twee jaar. In een bijeenkomst in Milaan heeft de Eredivisie vrijdag tegen het voorstel van de FIFA gestemd.

"Los van de devaluatie van de titel als die iedere twee jaar vergeven wordt, zijn de clubs hun spelers vijftien tot twintig dagen per jaar extra kwijt aan het nationale team. Dat is veel te veel", aldus directeur Jan de Jong. "Dat leidt tot allerlei planningsproblemen voor de wedstrijdkalender van de Eredivisie, een mogelijke waardedaling door een toenemend media-aanbod van grote toernooien in de zomer en het belangrijkste: een verdere belasting van spelers met kans op nog meer blessures. Dit is de mening van alle divisies in Europa. Groot en klein."

De Eredivisie CV heeft ook aan de UEFA gevraagd of zij zich wil uitspreken tegen een tweejaarlijks Europees kampioenschap. "De Eredivisie is daarmee voorstander van het behouden van de huidige balans tussen onze nationale wedstrijdkalender en de internationale club- en landelijke teamcompetities", aldus de Nederlandse competitie.

Meer kans

Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA, wil het aantal WK's verdubbelen. "Er zijn veel voordelen aan verbonden. Zo geef je onder meer de kans aan meer landen om deel te nemen. Toen werd besloten het WK om de vier jaar te houden, zo'n 100 jaar geleden, telde de FIFA veertig landen. Het is tijd om de zaak te analyseren", liet de FIFA-baas recent optekenen.

Tevens zei Infantino vorige maand dat er momenteel "te veel wedstrijden zonder betekenis" zijn.

Meer uit Voetbal

West Ham veroordeelt gedrag fans na hoofdwond speler Fiorentina

PRAAG (ANP) - West Ham United heeft het gedrag van de eigen fans veroordeeld in de finale van de Conference League. Aanvoerder Cristiano Biraghi van Fiorentina raakte tijdens de eindstrijd gewond aan het hoofd nadat hij was geraakt door een voorwerp dat vanaf de tribune werd gegooid. Er kwamen onder meer plastic bekers en andere voorwerpen op het veld terecht.

1 uur geleden
Barcelona wil Messi nog een passend eerbetoon geven

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona wil Lionel Messi nog een passend eerbetoon geven. De Spaanse voetbalclub zegt dit in een reactie op de keuze van de Argentijnse stervoetballer om in Amerika bij Inter Miami te gaan voetballen. Barcelona wilde Messi terughalen, maar dat lukte niet.

2 uur geleden
Van Basten roept FIFA-baas op tot actie om wangedrag in voetbal

ROTTERDAM (ANP) - Marco van Basten roept voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond FIFA in een persoonlijke brief op tot actie vanwege het wangedrag van spelers en trainers. De brief van de oud-voetballer staat afgedrukt in het AD.

3 uur geleden
West Ham United verslaat Fiorentina en wint Conference League

PRAAG (ANP) - West Ham United heeft woensdagavond de Conference League gewonnen. De Engelse club van de Schotse trainer David Moyes versloeg in de finale in Praag het Italiaanse Fiorentina. De beslissende treffer (2-1) viel in de 90e minuut en werd gemaakt door Jarrod Bowen.

11 uur geleden
Hoofdwond speler Fiorentina door uit publiek gegooid voorwerp

PRAAG (ANP) - Aanvoerder Cristiano Biraghi van Fiorentina is tijdens de finale van de Conference League in Praag tegen West Ham United geraakt door een uit het publiek gegooid voorwerp. Hij liep daardoor een bloedende wond aan de achterkant van zijn hoofd op. Dat gebeurde bij het nemen van een hoekschop.

13 uur geleden
Messi bevestigt dat hij voor Inter Miami gaat voetballen

MIAMI (ANP) - Lionel Messi heeft bevestigd dat hij voor Inter Miami gaat voetballen. "Ik heb besloten dat ik naar Miami ga", zegt hij in de Spaanse kranten Diario Sport en Mundo Deportivo. "De deal is nog niet voor 100 procent afgerond. Maar we hebben besloten dat we daar onze weg vervolgen."

13 uur geleden
Fiorentina begint met Amrabat aan finale tegen West Ham United

PRAAG (ANP) - Sofyan Amrabat begint om 21.00 uur met Fiorentina aan de finale van de Conference League tegen West Ham United. De middenvelder, geboren in Huizen, is vastbesloten om met een prijs afscheid te nemen van het seizoen.

15 uur geleden