Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Democraat Biden positief over deal tussen Israël en VAE

Ook Democraat Biden positief over deal tussen Israël en VAE

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft positief gereageerd op de deal tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Hij sprak in een verklaring over een "historische stap".

Het akkoord voorziet in de normalisering van de relatie tussen Israël en de Emiraten. "Het aanbod van de VAE om de staat Israël te erkennen is een welkom, moedig en broodnodig staaltje staatsmanschap", reageerde Biden op de deal, die tot stand kwam na bemiddeling door de regering van zijn rivaal Donald Trump.

De Democraat waarschuwde wel dat hij Israëlische annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever niet zal steunen als hij president wordt. Hij omschreef annexatie als een klap voor het vredesproces tussen de Israëliërs en de Palestijnen. "Daarom ben ik er nu tegen en zal ik ertegen zijn als president.

Israël heeft de Emiraten toegezegd dat de geplande annexatie van gebieden wordt opgeschort. Premier Benjamin Netanyahu maakte later wel duidelijk dat die plannen wat hem betreft niet definitief van de baan zijn. Hij heeft zich eerder uitgesproken voor het inlijven van Joodse nederzettingen in gebieden die worden geclaimd door de Palestijnen.

Naast Biden heeft ook Trump positief gereageerd op de deal. De Republikein sprak op Twitter over een "enorme doorbraak" en een "historisch vredesakkoord" tussen twee bondgenoten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Prominente oud-militairen steunen tegenstander Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden krijgt steun van een groep voormalige topmilitairen. Het gaat volgens een brief die is ingezien door persbureau Reuters onder meer om de voormalige tweede man van het Pentagon, generaal buiten dienst Paul Selva.

1 uur geleden
Pandemie in Finland versnelt, luchthaven zet coronahonden in

HELSINKI (ANP/RTR) - Na enkele maanden van relatieve rust waarschuwt Finland donderdag dat de corona-epidemie zich in het land versnelt en in een "alarmerende" richting gaat.

1 uur geleden
Brussel: mogelijk laatste kans op afwenden piek als in voorjaar

BRUSSEL (ANP) - De landen van de Europese Unie moeten de coronamaatregelen "onmiddellijk" opvoeren nu een nieuwe golf besmettingen over het continent spoelt. "Het is misschien onze laatste kans om de toestand van afgelopen voorjaar af te wenden", waarschuwt verantwoordelijk EU-commissaris Stella Kyriakides.

1 uur geleden
Toezichtraad Facebook start vlak voor Amerikaanse verkiezingen

MENLO PARK (ANP/RTR) - De nieuwe commissie voor de behandeling van problematische inhoud op Facebook, ook wel het "hooggerechtshof van Facebook" genoemd, gaat medio oktober van start. Dat is vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

1 uur geleden
Oostenrijk wil wintersportseizoen zonder après-ski

WENEN (ANP/DPA) - Vakantiegangers moeten het komend wintersportseizoen in Oostenrijk zonder après-ski-feesten doen. "Skiplezier ja, maar zonder après-ski", zei bondskanselier Sebastian Kurz, die nieuwe maatregelen aankondigde om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

2 uur geleden
Hoofdverdachte Madeleine McCann verliest uitleveringszaak

LUXEMBURG (ANP) - De Duitse hoofdverdachte van de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann komt voorlopig niet vrij. Christian B. was naar het Europese Hof van Justitie gestapt omdat zijn uitlevering aan Duitsland niet volgens de regels zou zijn verlopen, maar kreeg donderdag ongelijk.

3 uur geleden
EU erkent Loekasjenko niet als president Wit-Rusland

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie erkent Aleksandr Loekasjenko niet als president van Wit-Rusland. Nu de zittende president na "vervalste" presidentsverkiezingen woensdag toch is beëdigd voor een nieuwe termijn, gaat Brussel haar "betrekkingen met Wit-Rusland tegen het licht houden", zegt buitenlandchef Josep Borrell.

4 uur geleden