Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook deel Spaanse troepen weg uit Irak

Ook deel Spaanse troepen weg uit Irak

MADRID (ANP/RTR) - Spanje heeft een deel van zijn troepen in Irak uit veiligheidsoverwegingen teruggetrokken. "Degenen die zich in riskantere posities bevonden zijn vertrokken naar Koeweit", zegt waarnemend vicepremier Carmen Calvo tegen een staatsomroep.

Ook andere landen, waaronder Duitsland en Roemenië, trekken troepen terug uit Irak. Canada maakte dinsdag bekend dat zo'n vijfhonderd manschappen tijdelijk naar Koeweit gaan. Nederland heeft trainingsmissies in Irak stilgelegd.

De spanning in de regio is opgelopen na de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani, die vorige week is gedood door de Verenigde Staten. Iran voerde in de nacht van dinsdag op woensdag aanvallen uit op doelen in Irak waar zich buitenlandse militairen bevinden. Daarbij zijn geen Nederlanders gedood of gewond geraakt, liet het ministerie van Defensie weten.

Meer uit Buitenland

EU-voorzitter België: handel met Israël binnen maand bespreken

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie spreekt Israël "binnen een maand" over Israëls omgang met de mensenrechten en mogelijke gevolgen voor hun handelsrelatie, hoopt EU-voorzitter België. De EU-landen stemden maandag in met het beleggen van zo'n bijeenkomst, en de Belgische buitenlandminister Hadja Lahbib maant tot haast.

18 minuten geleden
Partij Israëlisch oorlogskabinetslid Gantz wil verkiezingen

JERUZALEM (ANP/RTR) - De partij van de Israëlische politicus Benny Gantz wil dat er nieuwe parlementsverkiezingen uitgeschreven worden. De Partij van de Nationale Eenheid heeft een wetsvoorstel ingediend om de Knesset te ontbinden. Gantz is een van de leden van het Israëlische oorlogskabinet.

56 minuten geleden
President Biden na D-day-herdenking naar Parijs voor staatsbezoek

PARIJS (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden brengt rond de herdenking van D-day volgende week een staatsbezoek aan Frankrijk. Na de herdenkingsplechtigheden in Normandië gaat de president naar Parijs voor plichtplegingen met zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron, meldt het Witte Huis.

1 uur geleden
Japan vervangt beschadigd scherm tegen overlastgevende toeristen

FUJIKAWAGUCHIKO (ANP/AFP) - De Japanse plaats Fujikawaguchiko vervangt een kapot scherm dat overlast moet tegengaan van toeristen die foto's maken van de bekende berg Fuji. Nadat het zwarte doek vorige week was opgehangen, werden al snel ongeveer tien gaten in het doek geprikt.

2 uur geleden
China betuigt steun aan Hongkong in zaak rond veiligheidswet

BEIJING (ANP/AFP) - China heeft steun aan de Hongkongse autoriteiten betuigd, nadat in Hongkong veertien personen schuldig zijn bevonden aan het overtreden van de internationaal omstreden veiligheidswet. Het proces draait om het houden van onofficiële voorverkiezingen voor de prodemocratische oppositie in 2020.

3 uur geleden
Spaans parlement neemt amnestiewet Catalaanse separatisten aan

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse Tweede Kamer heeft zoals verwacht met een kleine meerderheid definitief ingestemd met een amnestiewet. Met de wet wordt amnestie verleend aan separatisten die betrokken waren bij een onwettige poging Catalonië in 2017 af te scheiden van de rest van Spanje.

3 uur geleden
2023 was een na warmste jaar ooit gemeten in Spanje

MADRID (ANP) - Spanje beleefde vorig jaar het op een na warmste jaar sinds het begin van de metingen in 1961. Dat maakte de Spaanse weerdienst Aemet donderdag bekend. In 2023 kwam de gemiddelde temperatuur uit op 15,2 graden. Dat is 1,2 graden hoger dan normaal. Alleen in recordjaar 2022 was het nog warmer.

4 uur geleden