Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook D66-leider Kaag wil niets zeggen over toeslagenkwestie

Ook D66-leider Kaag wil niets zeggen over toeslagenkwestie

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Sigrid Kaag wil evenmin ingaan op de beschuldiging dat het kabinet bewust gevoelige informatie over de toeslagenaffaire heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer. Zij zegt zich ook niet te herinneren of zij zelf bij de ministerraad was op de dag dat daartoe zou zijn besloten. CDA-leider Wopke Hoekstra deed er eerder ook al het zwijgen toe.

"Ik weet persoonlijk niet of ik op die momenten erbij was", zegt Kaag, die in het demissionaire kabinet minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is. Zij oppert dat zij toen wellicht op reis kan zijn geweest, bijvoorbeeld naar Niger. Verdere vragen wil Kaag niet beantwoorden, "omdat ik zelf de documenten nog niet heb kunnen inzien".

Het kabinet stuurt "een brief met alle informatie die we hebben" aan de Tweede Kamer, zei de D66-leider. Haar eigen fractie heeft "heel veel vragen" over de kwestie, maar zelf wilde ze daar niet op vooruitlopen.

RTL Nieuws meldde eerder woensdag dat het kabinet tijdens een ministerraad enkele jaren geleden afspraken heeft gemaakt om informatie over de toeslagenaffaire waar de Tweede Kamer expliciet om had gevraagd, niet te delen. Uit het stuk komt ook naar voren dat er in het kabinet meermaals werd geklaagd over kritische Kamerleden, onder wie CDA'er Pieter Omtzigt.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 3 weken geleden
Normaal staat vrouw Kaag voor in de rij om iemand de maat te nemen . Maar nu is de Haagse gebrekkige geheugen ziekte nog besmettelijker geworden en weet ze niets te zeggen en begint vast aan een terugtrekkende beweging .
2stroke4me 3 weken geleden
Dat liegen en vergeten begint me een beetje veel de keel uit te hangen. "Zij zegt zich ook niet te herinneren of zij zelf bij de ministerraad was op de dag dat daartoe zou zijn besloten." Volgens de agenda was ze gewoon aanwezig. Verder kan ze het opzoeken in de notulen, haar eigen agenda en op Google Maps. Heel de oppositie is één liegende bende, we zijn een lachertje in de buitenlandse media. Ik zei het al een paar weken geleden, er gaan nog veel meer koppen rollen. Werk aan de winkel voor de journalist die niet bang is z'n baan op het spel te zetten.
bung 87 3 weken geleden
ze lijden aan dementie--rutte--kaag--en hoekstra ea. dementen mogen nooit in een regering zitten en wat die rat hoekstra aan gaat, die is nog gemener: wil een partijgenoot monddood maken. al die zogenaamde ministers moet vertrekken -- geen wachtgeld en nooit meet een politieke functie krijgen.
jkew 3 weken geleden
Het hele demissionaire "kabinet" c.q. volksverlakkers, functie elders en a.u.b. geen elitebaantje maar gewoon in de zorg covid zorg verlenen bijv.
Geel Hesje 3 weken geleden
Rotte Kaag Hoekstra : Functie elders graag !!!
dily 3 weken geleden
als kabinetsleden zich zogenaamd iets niet meer kunnen herinneren, dan weet je al genoeg !
Wind 3 weken geleden
Lekker makkelijk,ligt niet in mijn herinnering,wordt dat de nieuwe trent.Schandalig.

Meer uit Politiek

Rutte: D66 moet sowieso in coalitie, liefst ook CDA

DEN HAAG (ANP) - Mark Rutte denkt dat D66 als winnaar van de verkiezingen "sowieso" onderdeel zal zijn van een nieuwe coalitie, net als zijn eigen VVD. Na afloop van zijn overleg met informateur Mariëtte Hamer sprak hij bovendien de hoop uit dat er een combinatie mogelijk is met het CDA erbij. Verder wilde hij niet speculeren over "wie-met-wie", zei de demissionair premier dinsdagavond.

7 uur geleden
Ploumen is blij dat het nu over de inhoud gaat

DEN HAAG (ANP) - Lilianne Ploumen is blij dat de formatie nu "langs de lijnen van de inhoud" verder gaat. De PvdA-leider sprak dinsdagmiddag met informateur Mariëtte Hamer. Na afloop zei ze dat mogelijke coalities nauwelijks ter sprake zijn gekomen. Het ging meer over "wat in Nederland aan de hand is en wat de zorgen van mensen zijn".

8 uur geleden
Wilders voorspelt kabinet-Rutte IV

DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders voorspelt dat de kabinetsformatie zal resulteren in een vierde kabinet-Rutte. De PVV-leider denkt dat er een coalitie komt met VVD, D66 en CDA, aangevuld met GroenLinks, de PvdA of allebei. Zijn hoop dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven, heeft hij laten varen.

10 uur geleden
Kaag hoopt voor de zomer op kabinet met daarin PvdA en GroenLinks

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Sigrid Kaag hoopt dat er nog voor de zomer een nieuw kabinet gevormd kan worden met een regeerakkoord op hoofdlijnen. Wat haar betreft wordt daarbij een akkoord gesloten tussen haar D66, VVD, CDA, PvdA en GroenLinks, zei ze na haar gesprek met informateur Mariëtte Hamer. Haar partij speelt in deze fase van de kabinetsformatie een sleutelrol.

11 uur geleden
SP-leider wil dat formatie over meer gaat dan herstelbeleid

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie moet over meer gaan dan alleen het herstelbeleid na de coronacrisis. Daar heeft Lilian Marijnissen (SP) op aangedrongen in haar gesprek met informateur Mariëtte Hamer. Ze vindt dat het ook moet gaan over bijvoorbeeld de problemen op de woningmarkt.

12 uur geleden
CDA-leider Hoekstra wil meer vaart in kabinetsformatie

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra vindt dat er meer vaart in de kabinetsformatie moet komen. "Wij hebben nu twee maanden verdaan met bezig zijn met onszelf", aldus Hoekstra na zijn gesprek met informateur Mariëtte Hamer. "Er zal op een gegeven moment toch een keer geformeerd moeten worden."

14 uur geleden
Ouwehand waarschuwt linkse partijen voor samenwerking met Rutte

DEN HAAG (ANP) - Partijleider Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren (PvdD) waarschuwt andere progressieve partijen om niet te lichtvaardig in een coalitie met de VVD van Mark Rutte te stappen. Ze noemt dat "onverstandig als we niet zeker weten dat het nieuwe kabinet binnen de rechtsstaat gaat opereren".

15 uur geleden