Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Curaçaose ministers testen negatief bij drugstest

Ook Curaçaose ministers testen negatief bij drugstest

WILLEMSTAD (ANP) - Minister-president van Curaçao, Gilmar 'Pik' Pisas, heeft negatief getest op de aanwezigheid van cocaïne en marihuana in zijn bloed. Dat geldt ook voor de andere ministers van zijn partij, de MFK. Alle negen parlementsleden van de partij testten ook negatief. Met de tests reageren de politici op aanhoudende verhalen op het eiland over drugsgebruik door politici.

De uitslag is donderdagavond (lokale tijd) naar de pers gestuurd. De gevolmachtigde minister van Curaçao in Nederland, Carlson Manuel, zal zich in Nederland laten testen. Minister van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport Sithree 'Cey' van Heydoorn heeft zich in Colombia laten testen, waar hij was voor een werkbezoek.

Parlementslid voor regeringspartij PNP Gwendell Mercelina onderging woensdag al een drugstest. De resultaten van de urinetest waren ook negatief. Wat betekende dat hij cocaïne noch marihuana gebruikt. Mercelina werd door een collega-parlementslid beschuldigd van drugsgebruik.

Voordat hij de test onderging, verklaarde Mercelina aan de aanwezige pers dat hij persoonlijk geen behoefte had om de test te doen, omdat hij zelf weet dat hij 'schoon' is. "Maar ik ben een parlementslid en vertegenwoordig het volk. Dat heeft recht op openheid." Hij riep alle andere politici op zich ook te laten testen.

De MFK liet woensdag weten alle politici naar het laboratorium te sturen om een drugstest te laten doen, omdat er volgens de partij allerlei valse beschuldigingen worden geuit. Nog onduidelijk is of ook ministers en parlementsleden van andere partijen zich laten testen.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden