Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

AMSTERDAM (ANP) - Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving van De Telegraaf. Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.

De zegsvrouw benadrukt dat dit geldt voor nieuwe boekingen die vanaf woensdag worden gedaan. Boekingen die al zijn gedaan zijn uitgesloten van bijbetaling. Ook gaat het alleen om vliegreizen van en naar Nederland. Het tarief van 15 euro geldt voor grote stukken bagage tot een gewicht van 10 kilo. Voor bagage die zwaarder is gelden andere tarieven, meldt de woordvoerster verder.

Corendon is niet de eerste airline die passagiers laat betalen voor het meenemen van een rolkoffer. Begin dit jaar meldde Transavia al kosten te gaan rekenen, onder meer omdat de ruimtes in de cabine te klein zijn. Ryanair en easyJet gingen beide luchtvaartmaatschappijen al voor in respectievelijk 2018 en 2021.

Meer uit Financieel

Beleggers bezorgd over rechtszaak ExxonMobil tegen klimaatclub

DEN HAAG (ANP) - Grote beleggers maken zich ernstig zorgen over de gevolgen van de rechtszaak die ExxonMobil voert tegen de groene beleggersgroep Arjuna Capital. Als aandeelhouder van het olieconcern diende die organisatie voor de aanstaande aandeelhoudersvergadering een voorstel in dat ExxonMobil oproept meer te doen tegen klimaatverandering. Met de juridische strijd tegen Arjuna dreigt het Amerikaanse concern aandeelhoudersrechten in de Verenigde Staten uit te hollen, schrijven institutionele beleggers met beleggingen van 5,2 biljoen dollar onder beheer.

3 minuten geleden
ABN AMRO wint op Damrak na overnamenieuws

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO is dinsdag licht hoger geëindigd op de aandelenbeurs in Amsterdam na het nieuws dat de bank een Duitse branchegenoot overneemt. Daarmee was het financiële concern een van de schaarse stijgers in de AEX.

32 minuten geleden
Bunq-topman begrijpt kritiek op klantenservice na fraude

AMSTERDAM (ANP) - Bunq-topman Ali Niknam zegt de kritiek van slachtoffers van phishingfraudeurs op de klantenservice te begrijpen. Onlangs berichtten NOS en NRC dat phishingaanvallen vaak succesvol zouden zijn bij de onlinebank, waarbij gedupeerde klanten ook meldden moeilijk contact te kunnen krijgen met medewerkers van de jonge bank.

1 uur geleden
Knot vindt dat ECB 'voet van de rem' kan halen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Steeds meer bestuursleden van de Europese Centrale Bank (ECB) staan positief tegenover renteverlagingen binnen afzienbare tijd. De Nederlandse centralebankpresident Klaas Knot voegde zich vandaag bij dat rijtje. In een speech in Londen zei hij dat binnenkort "de voet geleidelijk van de rem" kan in de strijd tegen hoge inflatie.

1 uur geleden
TNO: industrie moet schade chemicaliën al bij ontwikkeling weten

DEN HAAG (ANP) - De industrie moet bij het ontwikkelen van chemische stoffen al vanaf het begin kijken hoe schadelijk die zijn voor de gezondheid van mensen en het milieu, vinden onderzoekers van onderzoeksinstituut TNO. Nu wordt het schadelijke effect van stoffen als PFAS of bestrijdingsmiddelen vaak pas bekend als zij al op de markt zijn of hun productieproces vergevorderd is. Als bedrijven al vanaf het begin de mogelijke risico's kennen, kunnen zij volgens TNO op tijd maatregelen nemen om schade te zoveel mogelijk te voorkomen.

2 uur geleden
AI-chipbedrijf Nvidia verder omhoog op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Nvidia ging dinsdag verder omhoog op de aandelenbeurzen in New York, waar de handel werd hervat na een lang weekeinde. De belangrijkste verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) werd vorige week stukken meer waard, dankzij recordresultaten van het bedrijf in het afgelopen kwartaal. Het aandeel werd nu 5 procent hoger gezet en tikte een nieuwe recordstand aan.

3 uur geleden
Pensioenfonds ABP nog niet van alle fossiele beleggingen af

AMSTERDAM (ANP) - Pensioenfonds ABP heeft al zijn liquide beleggingen in de fossiele energiesector van de hand gedaan. Maar het fonds bezit nog wel zo'n 4,8 miljard euro aan beleggingen die verband houden met fossiele brandstoffen die niet snel verhandelbaar zijn, zegt bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen in een interview met persbureau Bloomberg.

3 uur geleden