Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Chinees geld gaat in quarantaine wegens coronavirus

Ook Chinees geld gaat in quarantaine wegens coronavirus

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - Ook het Chinese papiergeld moet in quarantaine, zo heeft de Chinese centrale bank besloten. Bankbiljetten kunnen het coronavirus helpen verspreiden en daarom haalt de People's Bank of China oude bankbiljetten tijdelijk uit de roulatie en worden die ontsmet. Die maatregel kondigde Fan Yifei, vice-president van de centrale bank, zaterdag aan.

Geld uit de regio's met de hoogste besmettingsgraad wordt schoongemaakt door toepassing van ultraviolette straling of verhitting en daarna tenminste veertien dagen opgeslagen, alvorens het weer wordt gedistribueerd, aldus Fan. In minder zwaar getroffen gebieden wordt het geld een week lang uit roulatie gehaald.

Lokale banken is gevraagd om geld afkomstig van ziekenhuizen en markten apart te houden. Ook mogen geen bankbiljetten worden uitgewisseld tussen provincies en steden met een hoge besmettingsgraad. De centrale bank kondigde tevens aan dat 600 miljard yuan (79,3 miljard euro) aan nieuwe bankbiljetten in omloop wordt gebracht in de Chinese provincie Hubei en de hoofdstad Wuhan. Dat gebied geldt als het epicentrum van het nieuwe coronavirus. Er zijn al meer dan 64.000 besmettingsgevallen geconstateerd en bijna 1400 patiënten zijn aan de gevolgen overleden.

Het gebruik van cash is de laatste jaren minder geworden door de opkomst van elektronische betalingen, maar vooral ouderen geven nog altijd de voorkeur aan contant geld.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Helft dementerenden overlijdt binnen vijf jaar na diagnose

UTRECHT (ANP) - De helft van de mensen die dementie hebben, is vijf jaar nadat dat is vastgesteld overleden. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde van het Amsterdam UMC en het Nivel, die gegevens van 9000 mensen met dementie hebben onderzocht.

3 uur geleden
'Leer kinderen regelmatig op te kijken van scherm'

UTRECHT (ANP) - Ouders die de ogen van hun kinderen willen beschermen, moeten hun kind verstandig leren omgaan met beeldschermen. Een duidelijke leefregel kan een hoop toekomstig oogleed voorkomen: de 20-20-2-regel. Het Oogfonds is een campagne begonnen om de regel te promoten. Die komt erop neer dat het goed voor de ogen is om na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld naar een smartphone of tablet) even 20 seconden in de verte te kijken.

7 uur geleden
Bijwerkingen melatonine vaak niet op bijsluiter

DEN BOSCH (ANP) - Bijwerkingen van melatonine, zoals diarree, hoofdpijn, hartkloppingen, nachtmerries en slapeloosheid, staan meestal niet vermeld in de bijsluiters van melatonineproducten die bij de drogist te koop zijn. Bijwerkingencentrum Lareb meldt dat de informatie in de meeste van die melatoninevarianten ontbreekt of incompleet is. Van gebruikers heeft het centrum 181 meldingen binnengekregen.

8 uur geleden
Coalitiepartijen: sigaretten weg uit tankstations en supermarkten

DEN HAAG (ANP) - Regeringspartijen CDA en ChristenUnie willen dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de verkoop van sigaretten in tankstations en supermarkten. Volgens de coalitiegenoten hebben zij een meerderheid van de Tweede Kamer achter zich, waarbij regeringspartner VVD echter ontbreekt.

11 uur geleden
Afspraak artsen: geen hersteloperatie maagdenvlies meer

DEN HAAG (ANP) - Operaties die ervoor moeten zorgen dat meisjes maagd lijken in hun huwelijksnacht, zijn voortaan in Nederland taboe. Artsen hebben afgesproken zulke maagdenvlieshersteloperaties niet meer uit te voeren. Blijkt dat toch te gebeuren, dan dreigt het kabinet met een verbod.

1 dag geleden
Meeste coronapatiënten hebben alleen milde symptomen

PEKING (ANP/AFP) - De meeste mensen die het nieuwe coronavirus oplopen, hebben alleen milde symptomen. Vooral oudere patiënten en mensen die al gezondheidsproblemen hadden lopen risico, concluderen onderzoekers van de Chinese gezondheidsdienst CCDC.

2 dagen geleden
Het gieten van staal en ijzer kan kanker veroorzaken

DEN HAAG (ANP) - Stoffen die vrijkomen tijdens het gieten van ijzer en staal kunnen kanker veroorzaken bij mensen op werkplaatsen waar dat gebeurt. Dat zegt de Gezondheidsraad in een advies dat dinsdag is aangeboden aan het kabinet. De raad wil dat beroepsmatig contact met de stoffen wordt ingedeeld in de gevarencategorie 1A, zodat werkgevers verplicht zijn hun werknemers te beschermen.

2 dagen geleden