Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Canada gaat uit van neerschieten Oekraïens vliegtuig

Ook Canada gaat uit van neerschieten Oekraïens vliegtuig

OTTAWA (ANP/DPA/RTR) - Na de crash van een Oekraïens passagiersvliegtuig in de buurt van Teheran, gaat ook de Canadese regering ervan uit dat het is neergeschoten. Er is informatie uit meerdere bronnen dat de Boeing werd getroffen door een Iraanse raket, zei de Canadese premier Justin Trudeau donderdag in een toespraak voor de televisie.

Hij voegde eraan toe dat het neerschieten van het vliegtuig onopzettelijk kan zijn geweest. Trudeau zei dan ook dat het te vroeg is om te kunnen zeggen wie verantwoordelijk is voor de ramp of om nu al conclusies te trekken. Meer dan 170 mensen kwamen om het leven bij de vliegramp op woensdag, onder wie 63 Canadezen.

Eerder op donderdag meldden Amerikaans media al dat de Boeing 737-800 mogelijk was getroffen door een Iraanse luchtafweerraket, op basis van niet nader genoemde bronnen. Het Amerikaanse weekblad Newsweek haalde twee Pentagon-medewerkers aan, die zeiden dat dit waarschijnlijk niet met opzet was gebeurd.

Meer uit Buitenland

Tweede lozing afvalwater Fukushima gepland voor volgende week

TOKIO (ANP/AFP) - Japan gaat volgende week een tweede lading afvalwater van de verwoeste kerncentrale Fukushima in zee lozen, heeft de Japanse energiemaatschappij Tokyo Electric Power Company (TEPCO) gemeld. De eerste lozing vond plaats op 24 augustus. "De inspecties na de eerste lozing zijn voltooid. De tweede lozing vindt plaats op 5 oktober", zei TEPCO donderdag.

1 uur geleden
Dit jaar al meer dan 400.000 migranten Darien Gap overgestoken

PANAMA-STAD (ANP/AFP) - Het aantal migranten dat op weg is naar de Verenigde Staten en daarvoor de Darien Gap oversteekt is dit jaar gestegen tot meer dan 400.000, heeft de Panamese regering donderdag gezegd. Dat is 62 procent meer dan het aantal migranten dat vorig jaar dit junglegebied op de grens van Panama en Colombia overstak.

1 uur geleden
Zweedse premier wil leger inzetten tegen criminele bendes

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De Zweedse premier Ulf Kristersson heeft donderdag beloofd het leger in te zetten tegen criminele bendes, na een uitbarsting van geweld die groeiende aantallen dodelijke slachtoffers onder kinderen en onschuldige burgers eist.

4 uur geleden
Zes ontvoerde Mexicaanse tieners dood teruggevonden

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Zes lichamen die in Noord-Mexico zijn gevonden, blijken van de tieners die zondag na een feestje waren ontvoerd. Een zevende slachtoffer is levend maar gewond aangetroffen.

9 uur geleden
EU-landen laten kans op doorbraak voor migratiebeleid liggen

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een lonkende doorbraak over de Europese regels voor migratiecrises donderdag nog niet waargemaakt. Het compleet nieuwe Europees migratiebeleid waarvan die regels een sleutelonderdeel zijn, blijft daardoor nog in de waagschaal. Na een ommezwaai van Duitsland leek een akkoord voor het grijpen. Maar nu aarzelt, in ieder geval, Italië.

10 uur geleden
Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

15 uur geleden
Grote explosie Oezbekistan zorgt voor 1 dode en ruim 160 gewonden

TASJKENT (ANP/DPA) - Bij een grote ontploffing in Oezbekistan zijn 162 mensen gewond geraakt. De explosie in een magazijn in de hoofdstad Tasjkent was tot op kilometers te horen en zorgde ervoor dat vele ramen sprongen in woonwijken van de stad. Een tiener overleefde het niet doordat een raamkozijn op hem terecht kwam.

17 uur geleden