Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook buiten en op werk mondkapje, liever niet van stof

Ook buiten en op werk mondkapje, liever niet van stof

DEN HAAG (ANP) - Ook buiten en op de werkvloer wordt mensen geadviseerd een mondkapje te dragen, als er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Dat is het nieuwe advies, meldt zorgminister Ernst Kuipers op de persconferentie. Stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden: de medische variant krijgt de voorkeur.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

GeelHesje 1 week geleden
Een advies is geen verplichting. En voor zover ik het nu heb kunnen doornemen is er alleen nog een mondslabbetjes verplichting in het onderwijs. Op alle andere plekken dus niet (meer). Maar onze arme kindertjes moeten dus wel de hele dag zo'n ding op hebben wat naar mijn mening echt zeer ongezond is. Even 10 minuutjes zo'n ding op is een maar zo'n ding de hele dag dragen dat is echt zeer ongezond.
C.J. de Loof 1 week geleden
Medische muilkorven werken beter tegen bacteriën staat op de verpakking.... één probleem een virusdeeltje is vele malen kleiner dan een bacterie (kan iedereen zelf opzoeken en controleren) dus het is nog steeds of je muggen wilt tegen houden met kippengaas Nog even los van het feit dat ze langs alle kanten niet aansluiten op je gezicht.. Dus nee ik draag geen bekpamper! Nieuwe kabinet gaat vrolijk verder met alle leugens maar ik doe niet meer met alle onzin.
volijke 1 week geleden
En dat terwijl deze lieden vergaderen met zijn allen aan tafel binnen de anderhalve meter tot elkaar en zónder mondkapje!!!

Meer uit Gezond

WHO: Europa nadert mogelijk einde pandemie

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De omikronvariant heeft de Covid-19-pandemie in een nieuwe fase gebracht en zou deze in Europa kunnen beëindigen, zei directeur Hans Kluge van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zondag tegen het Franse persbureau AFP. "Het is aannemelijk dat de regio op weg is naar een soort pandemisch eindspel", zei Kluge, die schat dat omikron tegen maart 60 procent van de Europeanen heeft besmet.

3 uur geleden
65.393 nieuwe coronagevallen, achterstand neemt verder toe

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zaterdag- en zondagochtend zijn 65.393 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is een nieuw dagrecord. Het oude record was van vrijdag, toen waren het er 57.492. Zaterdag waren er na correctie 46.198 positieve coronatests.

7 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt iets toe

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is iets toegenomen. In totaal liggen er nu 1093 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis, valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is een toename van tien ten opzichte van zaterdag, toen er 1083 coronapatiënten opgenomen waren.

8 uur geleden
Ruim 46.200 nieuwe coronagevallen, achterstand neemt verder toe

BILTHOVEN (ANP) - Tussen vrijdag- en zaterdagmorgen zijn 46.219 positieve coronatesten geregistreerd. Vrijdag waren dat er na correctie nog 57.506, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft dalen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen blijft dalen. In totaal liggen er nu 1083 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis. Dat zijn er 25 minder dan vrijdag, volgens de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden
Hongkong wijt coronapiek mede aan besmette hamsters uit Nederland

HONGKONG (ANP/RTR) - Hongkong heeft mede als gevolg van met corona besmette hamsters uit Nederland te maken met een uitbreiding van het aantal coronagevallen, zegt leider Carrie Lam. Zij vreest dat het aantal infecties exponentieel toeneemt in dichtbevolkte delen van de Chinese metropool, met name in het district Kwai Chung, waar inmiddels 105 besmettingen zijn vastgesteld.

1 dag geleden
Bronnen: OMT adviseert heropening samenleving tot 20.00 uur

DEN HAAG (ANP) - De hele samenleving kan weer open tot 20.00 uur. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet, zo bevestigen bronnen na berichtgeving in diverse media.

1 dag geleden