Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Broadway gaat lijden onder schrijversstaking Hollywood

Ook Broadway gaat lijden onder schrijversstaking Hollywood

NEW YORK (ANP) - Ook Broadway lijkt op korte termijn problemen te gaan ondervinden door de schrijversstaking in Hollywood. Dat meldt The New York Times. De theaters op Broadway hebben de schrijversvakbond, Writers Guild of America, gevraagd of zij met hun staking een uitzondering willen maken voor de uitzending van de Tony Awards op 11 juni. Maar de bond lijkt hier niet in mee te gaan.

Meer dan 11.000 schrijvers in Hollywood hebben het werk neergelegd vanwege een slepend conflict met de studio's en producenten over hun salarissen. Hierdoor ondervinden al diverse series en talkshows problemen, omdat er geen nieuwe teksten en scripts meer worden geleverd. Bovendien hebben veel acteurs zich solidair verklaard met de schrijvers en komen zij niet naar grote events zolang de staking voortduurt. Dit geldt ook voor veel genomineerden bij de Tony Awards.

Ook de uitreiking van de Tony Awards op 11 juni lijkt hierdoor dit jaar niet door te gaan. Dit zou een enorme strop zijn voor Broadway, omdat deze uitzending en alle publiciteit die dit oplevert een van de belangrijkste jaarlijkse marketingmomenten is voor Broadway. De meeste theaters worstelen nog steeds met financiële problemen na de coronalockdowns en hebben de Tony-uitreiking nodig om hun voorstellingen extra onder de aandacht van potentieel publiek te krijgen.

Spoedoverleg

De Tony-organisatie heeft maandag spoedoverleg over de ontstane situatie, meldt The New York Times. Een optie zou zijn de Tony-uitreiking uit te stellen zolang de staking duurt. Maar veel nieuwe voorstellingen die nu worstelen met niet-gevulde zalen gaan zo'n extra periode zonder de boost aan publiciteit rond de Tony's vermoedelijk niet overleven.

Tot de grote kanshebbers bij de Tony Awards behoren dit jaar de komedie Some Like It Hot (over twee getuigen van een maffiamoord die zich verkleed als vrouw aansluiten bij een rondreizend orkest), de musical New York New York (over een groep muzikanten die eind jaren veertig in New York carrière proberen te maken) en Kimberly Akimbo (over een tienermeisje dat door een genetische ziekte het lichaam van een vrouw van zestig heeft).

Meer uit Buitenland

Trump wil einde aan alle zaken tegen hem, na aanslag zaterdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump roept op snel alle rechtszaken tegen hem te stoppen. Hij reageert op het besluit van een rechter de verdere vervolging van Trump voor het bezit van geheime documenten te verwerpen. De ex-president wijst in een bericht op het sociaal medium Truth Social ook op de mislukte aanslag op zijn leven afgelopen weekeinde.

1 uur geleden
Rechter verwerpt zaak tegen Trump om geheime documenten

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft de rechtszaak tegen oud-president Donald Trump over het achterhouden van geheime documenten verworpen. Trump zou bij zijn vertrek uit het Witte Huis in 2021 allerlei documenten hebben meegenomen naar zijn landgoed in Mar-a-Lago. De zaak is nu verworpen omdat de speciale aanklager volgens de rechter onrechtmatig was benoemd.

2 uur geleden
Onrustig in Berlijn rond EK-finale: ruim 130 aanhoudingen

BERLIJN (ANP) - Rond de EK-finale zondagavond in Berlijn heeft de politie in de Duitse hoofdstad 133 aanhoudingen verricht. In totaal zijn 151 aanklachten ingediend, onder meer voor mishandeling, huisvredebreuk, valsheid in geschrifte en zakkenrollerij. Twee politieagenten liepen verwondingen op.

3 uur geleden
NBC: schietplek dader aanslag op Trump was veiligheidsrisico

BUTLER (ANP) - Het dak vanwaar een man zaterdag het vuur opende op de Amerikaanse oud-president Donald Trump is eerder al aangewezen als een veiligheidsrisico, meldt NBC News op basis van twee bronnen. De Secret Service zou zich ervan bewust zijn geweest dat het een kwetsbare plek was tijdens de campagnebijeenkomst van Trump in Butler.

3 uur geleden
Secret Service werkt mee aan onderzoeken na aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse Secret Service zal volledig meewerken aan onderzoeken naar de aanslag op Donald Trump, liet de directeur van de Secret Service Kimberly Cheatle in een verklaring weten. Agenten van de Secret Service wisten zaterdag tijdens een campagnebijeenkomst in Butler niet te voorkomen dat een schutter het vuur opende, waarna er veel kritiek kwam op de veiligheidsdienst. President Joe Biden en leden van het Congres hebben onderzoeken aangekondigd.

3 uur geleden
Oekraïne: alle Russische marineboten zijn vertrokken uit de Krim

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense marine zegt dat in de havens op het schiereiland de Krim geen Russische marineboten meer zijn. De laatste boot zou een fregat zijn geweest dat inmiddels is uitgevaren, aldus de melding. Oekraïne heeft met raketten en drones veel schade aangericht aan marinevaartuigen in havens op de Krim, met name de grote marinehaven Sebastopol. Dat is de thuishaven van de Russische Zwarte Zeevloot. De stad werd in 1783 gesticht om als haven voor de marine van het Russische keizerrijk te dienen. Het is tot voor kort een van de belangrijkste Russische marinehavens geweest.

4 uur geleden
Zelensky mikt op tweede vredestop in november

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky hoopt in november navolging te kunnen geven aan een internationale top over vrede in zijn land. Hij verwacht dat Oekraïne dan op een tweede top met een volledig uitgewerkt vredesplan kan komen.

4 uur geleden