Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ook binnensporten vanaf 1 juli mogelijk'

'Ook binnensporten vanaf 1 juli mogelijk'

ARNHEM (ANP) - Binnensporten, zoals gymnastiek, kunnen normaal gesproken op 1 juli toch weer beginnen. Bij de eerdere door het kabinet aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen bleken onder meer sportscholen en sportkantines hun deuren te mogen openen, maar bleef het stil rond de binnensporten.

"Een communicatiefoutje", zei Gerard Dielessen, directeur van NOC*NSF, donderdag. "Ik heb de verzekering van VWS dat ook binnensporten straks worden meegenomen als definitief bekend wordt wat er na 1 juli mag."

Met name de gymnastiekbond KNGU reageerde teleurgesteld toen premier Rutte eind mei het tijdstip waarop onder meer sportscholen wel hun deuren mochten openen en de gymclubs niet, vervroegde van 1 september naar 1 juli. Dielessen: "Ik stond er ook van te kijken, want vooraf was mij verteld dat de binnensporten wel degelijk ook eerder weer konden starten. Dat zal eind deze maand worden rechtgezet, op voorwaarde natuurlijk dat de coronacijfers niet de verkeerde kant op gaan."

Uitdaging

De openstelling voor binnensporten geldt onder meer ook voor de klim- en bergsport, tafeltennis en badminton.

"Sport is niet belangrijker dan de volksgezondheid, maar sport levert wel een belangrijke bijdrage aan een gezonde samenleving", stelde Dielessen die met NOC*NSF continu bekijkt wat er binnen de grenzen van de coronamaatregelen mogelijk is om de samenleving weer aan het sporten te krijgen. De grootste uitdaging daarin zijn wedstrijden met publiek, die onder evenementen vallen en dus tot 1 september niet mogelijk zijn en wellicht langer. "We moeten anticiperen op de gevolgen: er zijn geen evenementen met publiek, ook niet bij kleinere verenigingen. Er zijn minder sponsormiddelen beschikbaar en wellicht volgt er ook een ledendaling."

Herstart competities

Het kabinet stelde 110 miljoen euro beschikbaar voor verenigingen in nood.

Wensen van de sportkoepel zijn naast de binnenkort gerealiseerde openstelling voor de binnensporten de herstart van de competities per 1 september, met voor sommige specifieke sporten mogelijk een eerder begin. Ook hoopt NOC*NSF dat topsporttrainingen zonder de 1,5 meterregel snel weer kunnen.

NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg zei dat de manier waarop sportverenigingen zijn omgegaan met de voorzichtige terugkeer van het sportleven goed is ontvangen in Den Haag. "Minister Van Rijn zei dat hij trots was dat er niemand beboet is, dat er niet 'gesmokkeld' werd met de regels. Dan krijg je ook makkelijker iets gedaan."

Meer uit Sport

Lotto Dstny van De Jong krijgt wildcard Tour de France Femmes

PARIJS (ANP/Belga) - Wielerploeg Lotto Dstny heeft een wildcard gekregen voor de Tour de France Femmes, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen. De formatie van de Nederlandse kopvrouw Thalita de Jong, een continentaal team, is een van de vijf ploegen die in augustus met een wildcard aan de start staat.

14 minuten geleden
Ferrari sluit voor Formule 1-team sponsordeal met HP

MILAAN (ANP/RTR) - Ferrari heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met HP. Het logo van de op een na grootste pc-fabrikant is vanaf begin mei te zien op de Formule 1-wagens van de Italiaanse renstal. Financiële details over de deal maakten beide partijen niet bekend.

1 uur geleden
Wielrenner Godon na ritwinst nieuwe leider in Romandië

FREIBURG (ANP) - Wielrenner Dorian Godon heeft de eerste etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 27-jarige Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale won na een heuvelrit over ruim 165 kilometer tussen Château-d'Oex en Freiburg de sprint van het peloton.

1 uur geleden
WK baanwielrennen 2025 van San Juan naar Santiago in Chili

AIGLE (ANP) - De WK baanwielrennen in 2025 verhuist van het Argentijnse San Juan naar Santiago in Chili. Dat maakte de internationale wielerunie UCI bekend. Het mondiale titeltoernooi vindt volgend jaar plaats van 15 tot en met 19 oktober.

3 uur geleden
Turners De Munck en Schmidt op finalekoers bij EK, ploeg wacht af

RIMINI (ANP) - Turners Loran de Munck en Casimir Schmidt liggen na de eerste van in totaal drie subdivisies op koers voor individuele finaleplaatsen bij de EK in het Italiaanse Rimini.

6 uur geleden
Skibond 'verguld' met comeback skilegende Hirscher voor Nederland

UTRECHT (ANP) - De kleine skinatie Nederland verwelkomt met Marcel Hirscher een van de beste skiërs aller tijden. De Nederlands Ski Vereniging (NSkiV) bevestigt dat de 35-jarige Hirscher vanaf volgend seizoen onder de Nederlandse vlag wedstrijden zal skiën. Hij maakt gebruik van zijn dubbele paspoort. Eerder gaf de Oostenrijkse skibond al goedkeuring voor de verandering van nationaliteit.

8 uur geleden
Skilegende Hirscher plant rentree als Nederlander

WENEN (ANP/DPA) - De in 2019 gestopte Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher plant een rentree in de wereldbeker als Nederlander. Oostenrijkse en Zwitserse media brengen dat nieuws prominent. De Oostenrijkse skibond heeft bevestigd dat het een aanvraag van Hirscher om te skiën voor Nederland heeft goedgekeurd.

10 uur geleden