Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ook binnensporten vanaf 1 juli mogelijk'

'Ook binnensporten vanaf 1 juli mogelijk'

ARNHEM (ANP) - Binnensporten, zoals gymnastiek, kunnen normaal gesproken op 1 juli toch weer beginnen. Bij de eerdere door het kabinet aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen bleken onder meer sportscholen en sportkantines hun deuren te mogen openen, maar bleef het stil rond de binnensporten.

"Een communicatiefoutje", zei Gerard Dielessen, directeur van NOC*NSF, donderdag. "Ik heb de verzekering van VWS dat ook binnensporten straks worden meegenomen als definitief bekend wordt wat er na 1 juli mag."

Met name de gymnastiekbond KNGU reageerde teleurgesteld toen premier Rutte eind mei het tijdstip waarop onder meer sportscholen wel hun deuren mochten openen en de gymclubs niet, vervroegde van 1 september naar 1 juli. Dielessen: "Ik stond er ook van te kijken, want vooraf was mij verteld dat de binnensporten wel degelijk ook eerder weer konden starten. Dat zal eind deze maand worden rechtgezet, op voorwaarde natuurlijk dat de coronacijfers niet de verkeerde kant op gaan."

Uitdaging

De openstelling voor binnensporten geldt onder meer ook voor de klim- en bergsport, tafeltennis en badminton.

"Sport is niet belangrijker dan de volksgezondheid, maar sport levert wel een belangrijke bijdrage aan een gezonde samenleving", stelde Dielessen die met NOC*NSF continu bekijkt wat er binnen de grenzen van de coronamaatregelen mogelijk is om de samenleving weer aan het sporten te krijgen. De grootste uitdaging daarin zijn wedstrijden met publiek, die onder evenementen vallen en dus tot 1 september niet mogelijk zijn en wellicht langer. "We moeten anticiperen op de gevolgen: er zijn geen evenementen met publiek, ook niet bij kleinere verenigingen. Er zijn minder sponsormiddelen beschikbaar en wellicht volgt er ook een ledendaling."

Herstart competities

Het kabinet stelde 110 miljoen euro beschikbaar voor verenigingen in nood.

Wensen van de sportkoepel zijn naast de binnenkort gerealiseerde openstelling voor de binnensporten de herstart van de competities per 1 september, met voor sommige specifieke sporten mogelijk een eerder begin. Ook hoopt NOC*NSF dat topsporttrainingen zonder de 1,5 meterregel snel weer kunnen.

NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg zei dat de manier waarop sportverenigingen zijn omgegaan met de voorzichtige terugkeer van het sportleven goed is ontvangen in Den Haag. "Minister Van Rijn zei dat hij trots was dat er niemand beboet is, dat er niet 'gesmokkeld' werd met de regels. Dan krijg je ook makkelijker iets gedaan."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

F1-coureur Vettel zou ja zeggen tegen aanbod van Red Bull

SPIELBERG (ANP) - Autocoureur Sebastian Vettel zou ja zeggen, mocht hij na dit seizoen een aanbod krijgen van Red Bull om voor dat team te gaan racen. De 33-jarige Duitser, die van 2010 tot en met 2013 de wereldtitel in de Formule 1 pakte met Red Bull, moet na het huidige seizoen weg bij Ferrari en heeft nog geen nieuw team.

2 uur geleden
Eerste 'wedstrijd' voor Schippers en Martina op Inspiration Games

ZÜRICH/PAPENDAL (ANP) - Dafne Schippers heeft haar eerste wedstrijd in de buitenlucht afgewerkt op de Inspiration Games. De sprintster nam samen met Marije van Hunenstijn en Nadine Visser deel aan een alternatieve 3x100 meter, waarin met een tijd van 32,95 seconden verloren werd van een Amerikaans team in Florida en een Zwitsers team in Zürich.

3 uur geleden
Golfer Luiten aan de leiding na eerste dag Austrian Open

ATZENBRUGG (ANP) - Joost Luiten is uitstekend begonnen aan de Austrian Open, het eerste golftoernooi op de European Tour sinds maart. De 34-jarige golfer voltooide de eerste ronde op de Diamond Club in Atzenbrugg in 65 slagen, 7 onder het baangemiddelde en gaat daarmee alleen aan de leiding.

5 uur geleden
Nashville mag door coronagevallen niet meedoen aan 'MLS Is Back'

ORLANDO (ANP/RTR) - Nashville SC is uit het toernooi MLS is Back gehaald vanwege nieuwe coronagevallen binnen het team. Nashville is daarmee na FC Dallas de tweede ploeg die uit het toernooi is gegaan, meldt de Major League Soccer.

5 uur geleden
Verstappen hoopt op betere balans in Red Bull

SPIELBERG (ANP) - Max Verstappen hoopt voor de tweede race in het nieuwe seizoen dat zijn Red Bull een iets betere balans heeft. "Ik weet zeker dat we er dan dichter bij kunnen zitten in de kwalificatie", zegt hij op Verstappen.com.

6 uur geleden
Turkse gewichtheffer na 8 jaar alsnog betrapt

LAUSANNE (ANP) - De Turkse gewichtheffer Mete Binay (35) is bij hertesten van urinestalen van de Olympische Spelen van 2012 in Londen alsnog betrapt op dopinggebruik. Er werden sporen van de verboden substantie stanozolol aangetroffen, zo maakte het Internationaal Olympisch Comit (IOC) donderdag bekend.

7 uur geleden
Golfer Woods volgende week terug in PGA Tour

NEW YORK (ANP) - Golfer Tiger Woods keert volgende week terug in de PGA Tour, voor de eerste keer sinds de wedstrijden na de uitbraak van het nieuwe coronavirus werden stilgelegd. De vijftienvoudig winnaar van een Major heeft laten weten deel te nemen aan de Memorial.

7 uur geleden