Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Berlijn experimenteert met testen voor toegang

Ook Berlijn experimenteert met testen voor toegang

BERLIJN (ANP/DPA) - In Berlijn wordt gekeken of het veilig is om nachtclubs onder voorwaarden te heropenen tijdens de pandemie. Mensen die een kaartje konden bemachtigen en negatief zijn getest, mogen dit weekend in deelnemende nachtclubs komen dansen zonder een mondkapje te dragen of afstand te houden.

De nachtclubs in de Duitse hoofdstad moesten anderhalf jaar geleden de deuren sluiten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Met het project 'Clubculture Reboot' wordt nu gekeken hoe het verder moet. Er bleek veel belangstelling te zijn voor deelname aan het proefproject dat dit weekend wordt gehouden. De 2000 beschikbare kaartjes waren snel verkocht en er stond vrijdagavond een lange rij bij de KitKatKlub, waar een testlocatie was opgezet.

Aan het project doen zes nachtclubs mee en er zijn drie speciale testcentra voor ingericht. Mensen moeten daar eerst een PCR-test ondergaan voordat ze kunnen gaan stappen. Daarbij kwamen vrijdag al meerdere coronabesmettingen aan het licht. Deelnemers wordt gevraagd om na een week weer zo'n PCR-test te doen. Die is nauwkeuriger dan een sneltest.

De Berlijnse senator Klaus Lederer, die gaat over cultuur, is blij met het project. "De clubcultuur maakt deel uit van het DNA van de stad."

Meer uit Buitenland

Zware overstromingen dreigen in Chinese provincie Guangdong

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - In de Chinese provincie Guangdong dreigen grote rivieren na dagenlange regenval uit hun oevers te treden. De regering waarschuwt voor gevaarlijke overstromingen en neemt maatregelen om de meer dan 127 miljoen inwoners te beschermen.

16 minuten geleden
ISW: Oekraïne profiteert pas over enkele weken van steun VS

KYIV (ANP) - Het duurt waarschijnlijk nog enkele weken voordat Oekraïne kan profiteren van de extra steun die het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft goedgekeurd, verwacht het Amerikaanse Institute for the Study of War (ISW). De denktank vermoedt dat de Russen in de tussentijd juist het aantal aanvallen op Oekraïne zullen opschroeven.

54 minuten geleden
Doden bij nieuwe Israëlische inval op Westelijke Jordaanoever

HEBRON (ANP/AFP/DPA) - Bij een nieuwe Israëlische inval op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn twee Palestijnen gedood, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger zegt dat twee "terroristen zijn geneutraliseerd" die probeerden om de Israëliërs aan te vallen.

2 uur geleden
Stemming in elf stembureaus India ongeldig verklaard na geweld

NEW DELHI (ANP/RTR) - Indiërs die bij elf stembureaus in het noordoosten van het land hebben gestemd, moeten opnieuw naar de stembus. De verkiezingsautoriteiten hebben de stemming daar ongeldig verklaard na berichten over geweld en schade aan stemmachines.

4 uur geleden
Dode en zeven vermisten na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP/AFP) - Bij een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters is zeker één van de bemanningsleden om het leven gekomen. De overige zeven worden nog vermist. Het ongeval gebeurde nabij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien".

5 uur geleden
Zeven mensen vermist na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP) - Zeven mensen zijn vermist na een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters. Het ongeval gebeurde bij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien". Een militaire woordvoerder liet weten dat vooralsnog één persoon is gered.

10 uur geleden
Israël roept ambassadeurs op matje om stemming VN-veiligheidsraad

TEL AVIV (ANP) - Israël roept zondag de ambassadeurs op het matje van landen die donderdag in de VN-Veiligheidsraad voor een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap stemden. Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de ambassadeurs zijn opgeroepen voor een "protestgesprek", waarin Israël zijn ongenoegen wil uiten.

12 uur geleden